Det beste dukkehuset: Best i test 2024

Dukkehus har eksistert siden 1600-tallet, men på den tiden ble de hovedsakelig brukt av voksne for å vise hvordan man kunne innrede rommene sine. Det var ikke før på 1800-tallet at dukkehus for barn begynte å bli produsert i større skala. Populariteten til dukkehus har gått i bølger gjennom tidene. Akkurat nå kan man si at dukkehusene igjen øker i popularitet.

Et dukkehus er virkelig noe som kan stimulere fantasien. Ved å leke med dukkehuset trener barna sine romlige evner. Dukkehuset kan også gi barn muligheten til å uttrykke sin kreativitet. I tillegg er dukkehuset et morsomt tidsfordriv som kan gi mange timer med morsom lek.

De 4 beste dukkehusene i 2024

Vi har testet og gjennomgått en rekke dukkehus tilgjengelig på markedet i dag. Nedenfor gjennomgår vi de fire dukkeshusene vi likte best. For å bli valgt krevde vi at dukkehus skulle være rimelig. Noen av skapene nedenfor er relativt billige, men enkle. Andre skap er litt dyrere, men til gjengjeld er det mer tilbehør som møbler eller dukker m.m. Et godt dukkehus er et skap av god kvalitet som varer i årevis, selv om det blir mye brukt. Et godt dukkehus bør selvfølgelig også bli likt av barna og invitere og inspirere til lek.

1. KidKraft Sparkle Mansion Dukkehus

 • Stort og romslig
 • Møbler inkludert
 • Utrolig fargerikt

Dette er et stort dukkehus i tre etasjer med flere rom. Fordelen med et stort dukkehus som dette er at flere barn kan leke med det samtidig uten at det blir for trangt. Det som slår en når man ser dette dukkehuset for første gang, er hvor lekent og fargerikt det er. Hvert rom har en stor variasjon med mange forskjellige farger i pastell.

Vi liker dukkehus der møbler m.m. er inkludert ettersom barna kan begynne å leke med det med en gang. I dette dukkehuset får du med det meste du trenger. Mange møbler er inkludert slik at man ikke trenger å kjøpe ytterligere ojekter på lang tid.

Dette er et veldig fint og koselig dukkehus med god plass og mange fine detaljer. Vi liker spesielt utendørsbalkongen der husets beboere kan sitte og sole seg.

2. Lundby Life Dukkehus

 • Koselig dukkehus
 • Ferdig med fint tapet
 • Mulighet for å montere inn fin LED-belysning

Dette er et rimelig lite dukkehus som ser veldig hjemmekoselig ut. Noe vi liker med dette dukkehuset er at det ser koselig ut allerede når man får det. De forskjellige rommene har ulike bakgrunnsbilder som får dem til å se ut som et virkelig lite hjem. Selv dørene har forskjellige fargerike farger.

Dukker og møbler er ikke inkludert, men det er mye spesialtilpasset tilbehør å få kjøpt fra produsenten. Noe vi virkelig liker med dette dukkehuset, er at bakpanelene kan fjernes slik at man kan få tilgang til/leke også fra baksiden. I noen av rommene er det dessuten et annet tapet på baksiden slik at man gradvis kan endre utseendet på rommene sine. Veldig smart! Noe av det kuleste med dette dukkehuset er at det finnes forskjellige LED-lys man kan koble inn. Avhengig av hvor man plasserer lampene, kan man virkelig endre atmosfæren i de forskjellige rommene.

3. Sylvanian Families Red Roof Country Home Dukkehus

 • Det fineste huset
 • Høy kvalitet
 • Kan åpnes

Dette er et veldig vakkert dukkehus som vi gjerne skulle ha bodd i hvis det fantes i virkelig størrelse. Huset kan åpnes trinnløst slik at man kan se det/leke i det fra alle vinkler. At huset er fleksibelt på denne måten syns vi er en stor fordel, og det betyr at dette dukkehuset har overtaket på mange andre hus som ikke kan åpnes. På den ene siden er det morsommere å leke når man kan åpne huset som man ønsker, og på den annen side tror vi også at det blir bedre i innredningen ettersom man kan sette opp huset akkurat som man vil ha det.

4. Classic World Dukkehus

 • God pris
 • Alt i hvitt

Dette er det beste budsjettalternativet på vår liste. For en for en god pris får du et lite dukkehus med flere etasjer og fire rom med tilhørende møbler, og dette er vanskelig å slå. Vi synes det er veldig fint og rimelig. Dukkemøbler selges separat.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com