Beste sklie: Best i test 2024

Alle foreldre vet at barn trenger mye stimulering når de er unge. Barn kjeder seg raskt og trenger konstant mental stimulering, de trenger også mye fysisk aktivitet for å føle seg bra. De som har en lekeplass i nærheten kan regne seg selv som, heldige, for de av oss som ikke har det, kan frelsen være å få for eksempel en sklie å sette i hagen.

De 5 beste skliene i 2024

Vi har testet og gjennomgått en rekke sklier for barn som er på markedet i dag. Nedenfor gjennomgår vi de fem skliene vi liker mest akkurat nå. Vi har en rekke kriterier for det vi synes er et godt produkt. Et godt sklie må selvfølgelig være trygt. En trygg sklie har gode og gripevennlige håndtak, den har trinn som gir godt grep og er enkle å tråkke på selv for små barn. Et godt sklie bør også ha en slags beskyttelse øverst og langs banen for å forhindre at barnet faller ned. For oss er det også viktig at barnas produkter vi kjøper kan brukes år etter år, å kjøpe nytt er dårlig for både lommeboken og miljøet. Derfor verdsetter vi kvalitet høyt, og betaler heller noen hundre dollar ekstra for et produkt som er robust og tåler mye lek, samt vær og vind.

1. Smoby sklie

 • God verdi for pengene
 • Robust
 • Holdbar
 • Kan kobles til vannslange

Sklien fra Smoby er veldig robust. Dette er en slitesterk sklie som kan være ut utendørs år etter år. Noe vi liker med dette produktet er at det er lett å klatre selv for de yngste barna. Trinnene er enkle å gå på, og de starter langt ned. Sidene er enkle å få tak i selv for små hender. På toppen er det solide og gode håndtak som også fungerer som sidebarrierer, slik at du ikke faller av når du kommer til toppen.

Monteringen av dette produktet gikk veldig enkelt, stort pluss for det. Kanskje det beste med dette produktet er imidlertid det faktum at det kan kobles til vannslangen på varme sommerdager. På denne måten får barna en morsom og kjølende vannsklie ute i hagen!

2. Little Tikes Sklie Primary

 • Overlegen stabilitet
 • Moro selv for eldre barn
 • Gode og trygge trinn

Dette er et av de større skliene for hjemmebruk vi har testet. Takket være det faktum at sklien er så stort, passer det også litt eldre barn. Hvis du vil ha en sklie som varer i mange år, er dette et godt kjøp fordi det er veldig kvalitativt og vil kunne brukes i mange av barnets oppvekstår.

Dette sklien har et design som er både stilig og føles veldig trygt. Trappen har mange trinn, noe som betyr at du ikke trenger å ta så store skritt om gangen. På siden av kannen er det et rekkverk som er lett å få tak i. Rekkverket går pent over til toppen til to sidebeskyttere som gjør det nesten umulig å falle noe annet sted.

Dette sklien er stort og står over et så stort område at det gir overlegen stabilitet. Når du ikke vil ha det ut lenger, er dette produktet enkelt å brette inn i en lang, men kompakt pakke.

3. Sklie KS

 • Kan brukes som vannsklie
 • Jevn tilkobling for hageslange
 • God pris

Dette er et produkt som kan brukes både som en vanlig sklie, men også som en vannsklie. Barna vi testet dette med ble gale da de innså at de ville få lov til å ri en vannsklie. Dette produktet har en forbindelse til en vanlig hageslange, godt plugget i en jevn strøm av vann langs sklien. Den har en kjørelengde på 1,5 meter.

Dette er et veldig rimelig produkt som vil gi mye glede i lang tid fremover. Vi liker hvor fargerik den er, heldigvis er den UV-beskyttet, noe som gjør at den kan stå utendørs i lang tid uten å falme.

4. Hörby Bruk Sklie Mini

Dette er sannsynligvis produktet som gir mest sklie for pengene dine akkurat nå. For en relativt billig penger får du et stort sklie av god kvalitet. Dette sklien er relativt lett, noe som gjør det enkelt for oss voksne å bevege seg. Samtidig føles sklien veldig trygt og stabilt når det er på plass. Barna elsker dette sklien fordi det er stort og fartsfylt, nesten som de litt større rushstokkene på de offentlige lekeplassene. Denne sklien støttes av en solid stålkonstruksjon som er pulverlakkert for å tåle å bli stående utendørs.

5. Happy Hop oppblåsbar sklie med basseng

 • Elsket av barna
 • Avkjøling på varme sommerdager
 • Elektrisk pumpe inkludert

Dette er en av de absolutte favorittene til barn på varme sommerdager. Dette er en oppblåsbar sklie med et lekebasseng nederst som du fyller med vann. Til tross for sin relativt lave pris, er det inkludert en elektrisk pumpe som hele tiden holder produktet oppblåst. Det er utrolig hvor gøy du kan få for en billig dollar. Ulempen som vi ser med denne oppblåsbare løsningen er den samme ulempen som alle produkter av denne typen har, det vil si at du må behandle dem nøye, da det er fare for at det vil være hull i dem. Imidlertid føles dette sklien veldig kvalitativt og plasten er tykk, du legger den bare på en god overflate og sørger for at barna ikke har noe som kan punktere, så det er gode muligheter til å beholde den lenge.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com