Den beste smekken: Best i test i 2024

Smekk

De første månedene av en babys liv er det utelukkende amming eller flaskemating som gjelder, men fra 4 måneder kan det være greit å gi barnet en smak av vanlig fast føde (Kilde). De første årene av barnets liv er det da konstant vask og rengjøring for å holde rent etter alt avfallet som barna forårsaker. En virkelig god smekk kan gjøre mange ting enklere i livet som småbarnsforeldre. En god smekk bør fange opp så og si alt som faller fra babyens munn. Smekken skal selvfølgelig også sitte godt uten å gnage, og være fri for giftstoffer eller andre farlige stoffer. Nedenfor fremhever vi de fem smekkene vi synes er best akkurat nå. Alle smekkene har sine egne unike fordeler og ulemper så les gjerne videre for å få en idé om hvilke smekker som kan gjøre mest nytte i akkurat din familie.

De 5 beste smekkene i 2024

1. BabyBjörn Smekk

 • Vinnende design
 • Lett å rengjøre
 • Bisfenol-fri

Denne klassiske smekken fra BabyBjörn er en bestselger over hele verden, og vi kan virkelig forstå hvorfor. BabyBjörn lager kvalitetsprodukter som er trygge og av høy kvalitet, og denne smekken er ikke noe unntak. Smekken overholder de strenge reglene for matautorisasjon i både USA og EU. Dette betyr blant annet at produktene regelmessig testes slik at de ikke inneholder giftstoffer eller andre farlige stoffer som Bisfenol A.

I tillegg til sikkerheten har denne smekken et vinnende design som gjør at den sitter perfekt rundt barnets hals. Den har også en stor beholderen under haken som fanger alt som ikke holder seg i munnen. Selve halsdelen er trinnløst justerbar slik at den kan tilpasses perfekt til barnet ditt.

Vi liker plastsmekker fordi de er så utrolig enkle å rengjøre. Det er bare å tørke av dem med en fuktig klut eller skylle dem under springen. Denne smekken fra BabyBjörn tåler til og med maskinvask. Hvis man vil ha en plastsmekk, er dette produktet det absolutt beste valget. Det er trygt og det er smart designet på en slik måte at det ikke sitter fast under bordkanten, og det er slitesterkt. Og best av alt, det koster faktisk ikke særlig mye.

2. Pippi Scarf Bib

 • Stilig sjerf for babyen
 • Beskytter klærne
 • Mykt og varmende

Pippi Drybib er veldig populære smekker for barn. Grunnen til at de finnes i så mange barnefamilier er sannsynligvis deres stilige design, men også deres lave pris. Dette er en smekk som ikke først og fremst er ment for måltider, da man kanskje ikke vil ha for mye søl på disse bomullslappene, selv om de kan fylle sin funksjon også da. I stedet ville vi kalle denne smekken et beskyttende skjerf. Skjerfet er veldig stilig, og i tillegg til sin beskyttende funksjon har det også sine fordeler som motetilbehør for den lille babyen.

Skjerfets funksjon er både varmende og beskyttende. De fleste babyer sikler hele tiden, og for å unngå at siklet skal bli sugd opp av klærne, kan babyen bruke dette skjerfet daglig. Skjerfet samler effektivt opp sikkel og andre ting som ellers ville ha falt nedover klærne. Enkelt å feste og ta av ved hjelp av trykknappene i nakken.

3. Elodie Details smekk

 • Stor smekk som også dekker skuldrene
 • Smuss- og væskeavvisende
 • Borrelås

Elodie Details har laget en stor og effektiv smekk som også dekker skuldrene. Dette er en smekk som sparer foreldre for unødvendig arbeid med å vaske klær, da denne smekken i stor grad dekker hele barnets overkropp. Siden smekken er så heldekkende er man nesten helgardert mot søl på klærne.

Denne smekken er Oeko-tex-sertifisert og helt fri for PVC. Materialet er polyester som effektivt avviser smuss og væske, det er bare å tørke det av når du er ferdig. Vi liker at denne smekken har borrelås fordi det gjør det ekstremt raskt å ta den på og av, i motsetning til enkelte andre smekker som har litt mer kompliserte fester. Nederst på smekken er det en oppsamlingslomme som fanger opp det meste som kan falle ned.

4. Everyday Baby smekk i silikon

 • For barn som beveger seg mye under måltidene
 • Beltet holder smekken på plass
 • Holdbar

Dette er en innovativ smekk som har et innebygd belte, noe vi ikke har sett på så mange smekker så langt. Mange smekker fungerer helt fint så lenge barna sitter stille. Men som mange foreldre vet, er omstendighetene ikke alltid helt perfekte, barn liker å bevege seg og noen ganger betyr dette at de søler på klærne sine, selv om de har smekken på seg. Dette problemet løser denne smekken på en smart måte. Når smekken er festet, holder den sin beskyttende posisjon på overkroppen selv om barnet ikke kan sitte stille.

Lommen på denne smekken er stor og dekker hele basen, noe som betyr at nesten alt sølet havner i beholderen. Festet i halsen er enkelt å justere slik at smekken passer til barnet ditt. Ifølge produsenten er produktet egnet for aldersgruppen 4 måneder til 4 år. Dette er et veldig slitesterkt produkt som vil kunne brukes i lang tid, og det kan faktisk kokes!

5. Tommee Tippee Explora Roll’ n Go Smekk

 • Kan rulles sammen
 • Perfekt for reisen
 • Lett å tørke av

Tommee Tippee Explora Roll’ n Go Smekk er smekken med det lange navnet som er vår favoritt når man er på reise. Denne smekken er nemlig laget for at det skal være enkelt å rulle den sammen og ta den med. Når den er rullet sammen tar smekken nesten ingen plass i det hele tatt. Dette er en god vannavvisende smekk som vi pakker ned i skiftevesken. Så snart man trenger den er den klar til å rulles ut og brukes.

Denne smekken er ekstremt enkel å rengjøre fordi intet smuss sitter fast, det er bare å tørke av den, og den tåler faktisk til og med maskinvask. Nederst er det en stor lomme som fanger opp alt som ikke havner i munnen. Denne smekken finnes i flere stilige farger og er helt fri for BPA!

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com