Den beste babyhusken: Best i test 2023

Å sitte i en huske kan være veldig beroligende, både for babyen og det lille barnet. For barnet kan den fysiske gyngingen være en måte å slappe av og føle seg trygg på. Når barnet blir litt eldre, kan husken også trene motoriske ferdigheter og kroppskontroll. Når man går til anskaffelse av en huske til babyen, er det viktig å velge en huske hvor barnet sitter trygt. Små barn kan lett velte fordi en så stor prosentandel av vekten er utgjøres av hodet og overkroppen. Du bør derfor bør velge en huske som har et veldig sikkert sete, helst med belte eller sele.

De 4 beste babyhuskene 2023

Vi har testet og gjennomgått en rekke babyhusker. Nedenfor presenterer vi de fire huskene vi liker best akkurat nå. Huskene er fra litt forskjellige prisklasser, men de har alle det til felles at de gir en veldig god verdi i forhold til prisen. En god babyhuske er av god kvalitet og vil kunne brukes i flere år. Husken bør gjerne gå i arv i mellom søsknene. Husken må selvfølgelig også være både trygg og komfortabel for babyen å sitte i.

1. Hörby Bruk Babyhuske Eksklusiv

Dette er en veldig robust og trygg huske fra den kjente svenske produsenten Hörby Bruk. Denne husken føles betydelig tykkere i plasten enn mange av de andre huskene vi testet, noe som gjør at vi forutsetter at husken vil vare lenge fremover. Husken passer til alle typer huskestativ.

Selve setet på denne husken er ekstra høyt, noe som gjør det egnet også for de minste barna. En god sikkerhetssele er inkludert som gjør at barnet kan holdes trygt i samme posisjon i setet. Husken er laget av et UV-bestandig materiale selvfølgelig er en enorm fordel i forhold til husker som ikke er det og dermed blir bleket når de henger utendørs.

2. Plasto Babyhuske

Dette er en klassisk designet babyhuske fra Plasto. Den er en enkel, men faktisk veldig solid huske. Når man kjenner på husken, føler man seg trygg på at den vil vare i mange år før den begynner å bli slitt. Det aller beste med denne husken er prisen. For en billig penge får man en veldig god brukshuske som tåler å bli lekt med med. Hva mer kan man be om?

Denne husken har et enkelt, men genialt design som gjør at barnet sitter stabilt og trygt, og også behagelig.

3. Smoby Gunga & Babyhuske 2in1

Dette er den dyreste husken i vår liste. Sett i forhold til hva du får for pengene er imidlertid Smobys huske ganske rimelig. Dette er noe så smart som en babyhuske som kan endres som en vanlig huske når barna blir eldre. Vi liker barneting som kan brukes i mange år, det sparer både miljøet og lommeboken. Både tauet og setet på denne svingen føles solide og holdbare. Setet er fint å sitte på og selve babysetet gjør at babyen sitter sikkert på plass.

4. Oliver & Kids Babyhuske

Dette er en søt liten babyhuske fra Oliver & Kids. Husken har alt man kan ønske seg, og en sterk rød farge som barn og vi voksne setter pris på. Til tross for den lave prisen, føles dette som en veldig sikker og holdbar liten babyhuske. Den medfølgende bøylen gjør at man kan føle seg helt trygg på at barnet sitter sikkert på plass. Tauene føles også veldig holdbare, så tommelen opp.

Det er mange fordeler med å huske

Husking kan være litt skummelt for et barn til å begynne med. Å la barnet huske i ung alder vil gjøre barnet modigere og gi det mer selvtillit. Når det unge barnet husker selv om det er litt skummelt, lærer han eller hun at hastighet og bevegelse ikke trenger å være farlig. Å gjøre ting man synes er skummelt bygger tillit som gjør at barnet blir mer fremoverlent resten av livet.

Etter hvert som barnet blir eldre, kan han eller hun mer og mer styre huskingen selv. Når barnet lærer å kontrollere hastigheten ved hjelp av kroppens bevegelser, trenes motoriske ferdigheter. Husking er også en fysisk aktivitet som kan være nyttig i andre aspekter av livet. Forskning viser at fysisk aktivitet, som å huske, gjør at man kan få bedre konsentrasjon på skolen eller når man kan skal lære ting i hverdagen.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com