Den beste elektriske brystpumpen: Best i test i 2024

Som ammende mor kan det være bra å ha en elektrisk brystpumpe for hånden. Med en elektrisk brystpumpe kan du lindre trykket og tømme brystene for melk ved behov. Om man foretrekker en elektrisk eller manuell pumpe kan være svært personlig. Det er klart at de elektriske variantene er mer komfortable fordi de gjør arbeidet nesten helt på egenhånd. I dag finnes det relativt avanserte pumper med sugefunksjoner som er tilpasset for å få melken ut på en mest mulig effektiv måte samtidig som de føles veldig skånsomme mot brystene.

De 4 beste elektriske brystpumpene i 2024

Vi har testet og gjennomgått en rekke elektriske brystpumper tilgjengelig på markedet i dag. Nedenfor gjennomgår vi de fem produktene vi synes er mest interessante. En god brystpumpe bør selvfølgelig være av høy kvalitet. En brystpumpe skal også være effektiv og sitte mykt og komfortabelt mot brystet. Vi har inkludert pumper i litt forskjellige prisklasser, slik at man kan finne noe som passer budsjettet sitt. Klikk gjerne på lenkene under hvert produkt for å se gjeldende priser akkurat nå.

1. Medela Freestyle Hands-free Elektrisk Dobbelbrystpumpe

 • Pumper begge brystene samtidig
 • Traktene kan roteres 360 grader
 • Effektiv teknikk

Dette er en dobbelpumpe som man kan bruke på begge brystene samtidig, hvis man ønsker det. Tømming av brystene kan ta litt tid, enten man ammer naturlig eller bruker en brystpumpe. Dette er selvfølgelig tid man kan bruke på andre ting. Ved å pumpe fra begge brystene samtidig, halverer man dermed tiden man trenger å bruke på dette.

Dette er en brystpumpe av god kvalitet som føles veldig effektiv. Når man ammer naturlig suger babyen mer intenst på brystet i begynnelsen av ammingen for å få melkestrømmen i gang. Dette er nøyaktig hva denne pumpen fra Medela etterligner, og som gjør at strømmen startes raskt.

Traktene på dette produktet er veldig myke og også fleksible. De kan roteres etter ønske, noe som betyr at produktet bør passe til hvem som helst. Siden formen på brystene også kan endres litt i ammeperioden, kan man føle deg trygg på at man alltid kan tilpasse produktet slik at det sitter riktig.

2. Beemoo Care Elektrisk brystpumpe Dobbel

 • Doble pumper
 • Billig
 • Separerer melk fra luft

En annen elektrisk brystpumpe med doble pumper, en for hvert bryst. Doble brystpumper begynner å bli mer og mer vanlig, og når man har testet dette produktet fra Beemoo, forstår man hvorfor. Det er tross alt egentlig ingen grunn til å sitte og pumpe ett bryst om gangen, det tar bare unødvendig mye tid. Takket være Beemoos suksess med å lage et så billig produkt, er det nå knapt dyrere å kjøpe en dobbel brystpumpe sammenlignet med en enkel!

Prisen på denne brystpumpen er overraskende lav. Selv om den koster mindre enn de fleste andre pumpene på markedet, er den av høy kvalitet og helt BPA-fri. Pumpen har en spesiell teknologi som gjør at den kan pumpe mer intensivt i begynnelsen for å få strømmen riktig i gang. Noe vi liker med dette produktet er også de mange innstillingene som gjør at man kan tilpasse det slik at motoren fungerer på den måten som føles mest komfortabel og effektiv for den enkelte bruker.

Denne brystpumpen har også en effektiv metode som forhindrer at for mye luft kommer i kontakt med brystmelken. Det betyr at melken holder seg lengre når den vel har havnet i flasken.

3. MAM 2-i-1 Brystpumpe Elektrisk og Manuell

 • Manuell brystpumpe inkludert
 • Rimelig
 • Myk mot brystet

Dette er en elektrisk brystpumpe fra den kjente produsenten MAM, som også kan brukes som manuell pumpe. Gitt at prisen er relativt lav når det gjelder andre elektriske brystpumper av samme kvalitet, er det veldig positivt å også kunne bruke den som en manuell pumpe, for eksempel hvis man er på reise. Det er også en fordel for mødre som ønsker å kunne teste begge varianter for å se hvilken som føles best. Noen kvinner foretrekker den manuelle versjonen.

Dette er et produkt av høy kvalitet som er mykt og føles behagelig å bruke. Sugenivået kan justeres i flere ulike trinn, slik at man kan prøve seg fremfor å finne et nivå som føles bra.

4. NUK First Choice

 • Svært tilpasningsbar
 • God skjerm
 • Mange tilbehør

Dette er en av de absolutt beste elektriske brystpumpene vi har brukt. Noe av grunnen til at denne brystpumpen er så god, er de mange innstillingene som gjør at man kan tilpasse den. Alle har litt ulike preferanser for hvor sterk du vil at pumpen skal være, og hvilken hastighet og rytme som fungerer best for å få melken ut. Med dette produktet fra NUK kan man teste seg frem mellom en rekke innstillinger til man finner den kombinasjonen som fungerer best. Heldigvis kan man lagre alle innstillingene slik at man enkelt kan starte med samme oppsett igjen neste gang.

En detalj ved dette produktet som vi liker veldig godt, er skjermen. Skjermen er veldig klar og enkel å navigere, noe som selvfølgelig gjør den daglige bruken mye enklere. Skjermen registrerer også lysstyrken i rommet og justerer sitt eget lys slik at man alltid ser tydelig, uavhengig av lysforholdene i rommet.

Dette produktet har en relativt høy pris, men vi tror det er verdt hver krone. Denne brystpumpen føles veldig kvalitativ og er lett å håndtere og tilpasse.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com