Den beste biteringen: Best i test 2023

Barn og babyer liker å utforske ting rundt seg ved å putte dem i munnen. Det er deres naturlige måte å utforske en fremmed verden på. Derfor er det godt å gi barn ting som er trygge å ha i munnen, for eksempel en pålitelig bitering.

Biteringen har også en rent medisinsk funksjon ved at massasjen den gir på tannkjøttet kan lindre kløing og ømhet i tannkjøttet som kan oppstå når tennene vokser.

De 4 beste bitringene 2023

Vi har undersøkt og testet en rekke biteringer. Nedenfor presenterer vi de fem beste bitringene og
-lekene akkurat nå.

1. Giraffen Sophie

 • 100% naturgummi
 • Giftfri spiselig maling
 • Verdens mest populære biteleketøy?

Sophie The Giraffe er et velkjent biteleketøy som har eksistert lenge. Det er gode grunner til at dette produktet er så populært (det er allerede solgt i ca 50 millioner eksemplarer), det er nemlig helt naturlig fordi det er laget 100% av naturgummi. Fargene som gir detaljer til leketøyet er håndmalt med en spiselig og helt giftfri farge. Andre grunner til at vi syns at dette er det beste biteleketøyet er dets funksjon. Det har en mykhet å bite i, og har selvfølgelig også sitt sjarmerende utseende som både barn og vi voksne liker.

Dette produktet er helt trygt og naturlig, det er heller ingen risiko for at det går i stykker. Du kan derfor la din nyfødte bite på dette leketøyet. En morsom detalj, som de yngre barna liker veldig godt, er at Sophie piper når man trykker henne på magen.

2. Biteleketøy Mummi, naturgummi

 • Vekker interesse hos barnet
 • Ring i naturgummi
 • Mykt utstoppet dyr med rangle

For alle oss som elsker Mummi er dette den mest sjarmerende biteringen man kan få tak i. Selve biteringen er laget av naturgummi som er helt trygg å bite i så mye barnet vil. Det myke mummitrollet holder ringen, og det sjarmerende kosedyret er i sin tur veldig enkelt for barnet å holde. Mummien er veldig fristende å holde og klemme på. Når man rister mummien litt, høres en raslende lyd som tiltrekker minstens oppmerksomhet.

Siden denne bitringen er så innbydende og fristende, er sjansen stor for at babyen vil bruke den mye. Vi har lagt merke til at alle bitringer er ikke så interessante fordi man jo vil at barnet skal bite på biteleketøyene for tannhelsens skyld. Derfor er det flott med en bitering som er interessant nok til at barnet vil leke med og bite i den. På denne måten gjør Mummi biteleketøy en veldig god jobb. Produktet er fritt for PVC og BPA. Det utstoppede dyret går fint å vaske for hånd.

3. Silli Chews Biteleketøy Blue Donut Bleu4

 • Matsertifisert silikon
 • Morsomt design
 • Designet for å klø en irritabelt tannkjøtt

Dette er en morsom bitering som virkelig trekker øynene til seg. Det ser ut som en veldig deilig smultring. Det fargerike og innbydende utseendet gjør at barnet raskt putter den i munnen, noe som selvfølgelig er positivt når produktet er laget av hensyn til munnhelseen. Teksturen på overflaten av denne biteringen er knudrete og bidrar til å lindre og berolige et kløende tannkjøtt.

Denne bitingen av matsertifisert silikon er litt mykere enn de fleste andre biteringene vi har testet. Det er vanskelig å avgjøre nøyaktig hvilke materialer som faller mest i smak hos babyer, men det virker som om dette er et leketøy som er veldig skjønt å bite på.

4. Redbox Musikalsk Bitering med Nøkler

 • Kjempemorsom!
 • Lydeffekter og lyseffekt
 • Bitevennlige nøkler

Da vi så denne bitringen kunne vi ikke motstå å teste den. Biteringen har tre bitevennlige og fargeglade nøkler. Men det som virkelig gjør den populært hos barnet er de ulike knappene. Hver knapp har sin egen lydeffekt, det kan for eksempel være lyden av en leende baby, en startende bil eller en liten låt. De forskjellige lydene gjør at barnet bobler av latter og nysgjerrighet. De forskjellige effektene gjør at barnet liker å holde hardt i sin morsomme bitering.

Dette er et morsomt og trygt produkt fra produsenten Redbox som har over 30 års erfaring med produksjon av produkter for barn.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com