Den beste bilbanen: Best i test 2024

En bilbane kan gi mye glede og atskillige timer med selvstendig lek. Og best av alt, vi foreldre kan også være med og leke, hvis vi spør pent. Vi har gjennomgått og testet en rekke bilbaner. Nedenfor presenterer vi de 7 beste bilbanene man kan få tak i akkurat nå. I vurderingen har vi veid faktorer som holdbarhet, kjøreglede, evnen til å variere banene og også overkommelig pris.

De 7 beste bilbanene i 2024

1. Hot Wheels bilbane

  • Best i test
  • Morsomste bilbane
  • Utmerket design
  • Tillater hopp og sammenstøt
  • Kvalitet og holdbar

Hot Wheels har en rekke kvalitetsbilbaner for barn. Vi falt spesielt for denne bilbanen som har fartsfylte svingete spor og en loop. Denne bilbanen har mange morsomme detaljer som forsterker følelsen. I den ene delen er det et område hvor bilene tar av fra banen, noe som gjør racerturen ekstra spennende. Det er også en del der bilene kjører litt nærmere midten noe som kan forårsake en virkningsfull innvirkning hvis du er side om side til rett tid. Selvfølgelig gjør selv den store loopen sin del for å øke temperaturen ytterligere.

Takket være det faktum at to biler og to kontrollere er inkludert, kan du leke med en lekekamerat eller hvorfor ikke med en av foreldrene eller søsknene dine. Fordi bilbanen er så godt designet, er den morsom selv for de litt eldre barna, eller til og med for oss voksne, å leke med.

Denne bilbanen er både morsom og holdbar og er vel verdt vår anbefaling.

2. Dragon-I Fast & Furious Drop Challenge bilbane

  • Unik bilbane med morsom hindring
  • Fast & Furious-tema
  • Gleden ved lek i fokus
  • Enkelt å komme i gang med

Dette er en bilbane med spilleglede i fokus. Her har produsenten fokusert på andre ting enn å bygge ekte kopier av ekte biler eller naturtro veigrep. I denne bilbanen har de i stedet valgt å sette barnas opplevelse først. Denne bilbanen er utrolig populær, både blant yngre og eldre barn. Produktet er laget med lisens og tema fra Fast & Furious-filmene. Hvis du velger å gi dette produktet som en gave til barn eller barnebarn, kan du føle deg rimelig trygg på at det vil bli en stor suksess. Denne bilbanen er veldig fartsfylt og best av alt, den er enkel å bruke. Dette gjør at barna, men også vi voksne, raskt kan ta en kamp uten å lære tid til å snakke om.

Denne bilbanen kan se litt plastaktig ut, men faktum er at den er veldig robust og kvalitativ. Både biler og bane er fargerike og får frem spillegleden, men også konkurranseinstinktet i alle. Dragon-I Fast & Furious Drop Challenge bilbanen er et veldig godt valg hvis du vil ha en bilbane som fokuserer på morsomt spill. For eksempel har bilbanen en ekstremt morsom hindring som gjør den forskjellig fra mange av de andre produktene vi har testet. Vi føler oss sikre på at dette produktet vil gi god valuta for pengene i form av mange timers bruk i lang tid fremover.

3. Carrera Go!!! Disney Cars Bilbane Speed Challenge

Dette er en veldig rimelig bane som holder en god og jevn kvalitet over tid. Banen er hele 4,9 meter lang og kan bygges i en rekke ulike varianter, kun kreativiteten setter grenser. Vi liker allsidige baner som dette veldig godt. Takket være det faktum at man kan variere den blir levetiden betydelig lengre ettersom barna forhåpentligvis ikke går lei av den med tiden. Det unike med denne banen er at sporene går litt nærmere hverandre i noen seksjoner. Der sporene går inn i hverandre, er det mulig å presse motstanderen av banen. Å presse konkurrenten på denne måten kan faktisk være barnslig moro, også for oss voksne når vi er med og leker!

Kontrollene er utstyrt med en turboboost-funksjon som kan være hysterisk morsom å bruke. Turboboosten gjør at man får ekstra fart, noen ganger nok til å vinne løpet. Man må imidlertid holde tungen rett i munnen når man tyr til dette trikset, da det også kan resultere i at bilen flyr av banen i en altfor skarp kurve. Når dette skjer er det vanskelig for alle involverte å ikke le. En veldig bra og underholdende bilbane som er litt billigere enn våre andre toppvalg.

4. Ninco Rally of Sweden

Dette er en bilbane av høyeste kvalitet. Den er 5 meter lang og er ekstra spennende takket være dens to kule looper. Da får banen en lang levetid ettersom den kan varieres på flere forskjellige måter. Så når man føler for det, kan man demontere den og legge den på en ny måte.

Skalaen på denne banen er mindre enn på de fleste andre banene vi testet. Den mindre skalaen betyr at banen tar mindre plass, noe som bare er positivt. Størrelsen gjør også at alt føles litt mer kompakt og dermed mer eksklusivt enn de litt større plastbanene vi testet.

Håndkontrollene som følger med er veldig bra. De er ergonomisk utformet og er komfortable å holde i, selv etter en lang periode med konkurranse. Når man virkelig trenger det, kan man også trykke på turbofunksjonen, en detalj som gir en ekstra dimensjon til leken. De to racerbilene som følger med er helt livaktige. Bilene har innebygde LED-lys, noe som ytterligere forbedrer følelsen.

5. Alex’s Garage Speed Bilbane Racing Dobbelloop

Da vi først så denne bilbanen fra Alex’s Garage, ble vi som barn igjen. Det er vanskelig å ikke bli begeistret når man ser en så fin bilbane, selv om man er voksen. Selvfølgelig likte våre barn bilbanen minst like mye. Dette er en skikkelig hit som bilbane. Den er stor og har et veldig spennende design med mange kurver, broer og looper. Bilene kjører relativt fort på banen, likevel går den driftssikert, og det er sjelden at bilene flyr av banen, noe som kan være tilfellet med enkelte andre produsenter.

Dette produktet er av høy kvalitet og har mange små detaljer som forbedrer følelsen. For eksempel har bilene små LED-lykter som bidrar til realismen. Bilene er forresten kopier av ekte racerbiler fra henholdsvis Mercedes og Nissan, og også dette øker lekegleden, i hvert fall etter vår mening. Banen har en innebygd rundeteller så det er alltid lett å velge en vinner, uten diskusjon. Rett og slett etveldig godt kjøp!

6. Carrera Evolution Bilbane DTM Speed

Dette er en bane som skiller seg ut fra mengden på grunn av sin størrelse. Banen er hele 5,3 meter lang, men det som er spesielt er banebredden og størrelsen på bilene. Den store størrelsen på bilene gjør at de oppfører seg helt annerledes enn mindre biler på bilbanen. Opplegget gjør at bilene kan sladde rundt, til barnas store glede. Vi må innrømme at vi voksne her på Barnetopplisten også synes at dette er en veldig morsom bilbane.

Løpet på denne banen utføres av to naturtro biler, en Audi og en Mercedes. Dette er et veldig godt produkt som gir mye kjøreglede og latter. Den eneste grunnen til at banen ikke plasserer seg høyere på vår liste er den høye prisen.

7. Bilbane F1 Racing Liten

Dette er en latterlig billig bilbane som passer bra for de yngre barna (men ikke under 3 år på grunn av de små delene). Kvaliteten på denne banen er lavere enn på de andre på vår liste, men det er ikke så rart ettersom prisen er hva den er. Vi opplever at banen fungerer bra selv etter lengre tids bruk. Det positive med denne banen er at man kan la barna leke helt alene uten frykt for at de vil ødelegge noe (følelsen kan være litt annerledes når du har brukt tusenvis av kroner på en bane). Dette er det beste alternativet for de som ønsker en billig, men driftssikker bilbane.

Hva er den beste bilbanen?

Den totalt sett beste banen akkurat nå er Carrera Go Bilbane Smoking Tires med Loop . Denne bilbanen er vinneren i vår test takket være dens høye kvalitet. Den er driftssikker og vil vare lenge hvis man behandler den godt.

Hva bør man tenke på når man skal kjøpe en bilbane?

En faktor som kan være verdt å vurdere er om du vil ha en trådløs kontroll eller ikke. Banene med trådløse kontroller koster vanligvis litt mer, men å kjøpe en bane med trådløs kontroll er noe vi vil anbefale. Baner med ledningskontroller har en tendens til å bare bli viklet sammen over tid. Hvis de yngre barna er alene med banene, er det fare for det blir en floke som gjør det lite morsomt å bruke banen. Trådløse kontroller gjør også leken morsommere fordi man kan bevege seg rundt på banen uten å måtte tenke på ledningen. Dette er spesielt bra hvis man trenger å raskt rette opp en bil som har havnet utenfor banen.

En annen ting å vurdere er prisen. Når det gjelder barneleker anbefaler vi ofte å kjøpe kvalitetsprodukter, da det gjerne lønner seg i det lange løp på grunn av deres lengre levetid. Men når det gjelder ting som barn leker med, er det ikke sikkert at dette alltid lønner seg. Siden barn ikke sjelden kan være litt uforsiktige i sin lek, kan man overveie å ikke bruke for mye penger på bilbanen, da det alltid er en risiko for at den går i stykker for tidlig på grunn av uforsiktig behandling.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com