Den beste ammeputen: Best i test i 2024

ammepute

Amming kan slite på ryggen, skuldrene og nakken til mor, derfor er det viktig at man har god støtte som avlaster kroppen. For mors velvære og barnets sikkerhet er det viktig å bruke en pute som er beregnet til formålet, og som holder en høy standard. Vi har gått gjennom og testet et stort antall ammeputer. Nedenfor presenterer vi de fem aller beste putene akkurat nå.

De 5 beste ammeputene i 2024

1. bbhugme gravide- og ammepute

 • Best i test
 • Fungerer også som en gravidepute
 • Vinnende design og funksjonalitet

bbhugme gravide- og ammepute er den beste ammeputen vi har testet. Som navnet tilsier kan man også bruke denne puten gjennom hele graviditeten. Denne puten er dyrere enn mange rene ammeputer, men gitt hvor mye du som fremtidig og nybakt mor kan ha av denne puten, er den vel verdt hver eneste krone. Denne puten er utviklet av tre norske kvinnelige kiropraktorer, og det merkes. Ved å hvile riktig unngår man belastninger som senere kan føre til unødvendige skader og smerter. Under graviditeten er puten ekstremt behagelig å hvile på, da den avlaster kroppen på akkurat riktig måte. Hemmeligheten til puten er at den avlaster viktige punkter som bekken, rygg, knær og ankler.

Når du ammer gir denne puten overlegen komfort for både deg og babyen din. Du bare vikler puten rundt kroppen din slik at den danner en fin “vugge” foran deg som babyen kan ligge i. Puten avlaster deg slik at du slipper å anspenne deg og kan slappe helt av mens du ammer. Dette er selvfølgelig veldig skånsomt for kroppen fordi skuldrene og nakken får slappe av.

Dette er en pute av høyeste kvalitet som passer alle kroppstyper. Vi føler oss helt trygge med denne puten, da materialene er nøye tilberedt og fri for giftstoffer. Puten har materiale som motvirker både soppvekst og bakterier.

2. Doomoo Ammepute Medium

 • Anbefalt av jordmødre
 • Klemmer kroppen
 • Antibakteriell

Doomoo gjør ammeputer kjent for deres høye kvalitet. Dette er en veldig myk og formbar pute som ofte anbefales av jordmødre. Formen på denne puten er perfekt fordi ligger helt inntil kroppen din og dermed holder seg stabil på samme sted under hele ammingen. Stabilitet er veldig viktig for at man ikke skal få skader på brystvortene, noe mange mødre har opplevd. Puten er dekket med en myk kunstig Jersey som vi opplever er veldig smussavstøtende, og den holder seg ren i lang tid.

Imidlertid er putens store hemmelighet på innsiden. Puten er innvendig er fylt med rustfrie EPS-kuler. Titusenvis av kuler danner til sammen en masse som er svært lett, men også veldig støttende når de utsettes for trykk. Når man legger babyen på puten, former den seg etter kroppen samtidig som trykket gjør at den presser lett imot på en måte som holder babyen stabil og rolig under ammingen. EPS-kulene har antibakterielle egenskaper som holder puten frisk lenger.

3. Cozyfix ammepute

 • Sitter som limt
 • Skumgummi som former seg etter babyen
 • Lett å stille inn til nøyaktig riktig høyde

Cozyfix ammepute er en populær pute som har vunnet utmerkelser i flere tester, og vi kan virkelig forstå hvorfor. Dette er en pute av høy kvalitet laget av ekte fagfolk. Hele puten hviler på et midjebelte, som når du knepper det fast rundt deg, gjør at puten ligger som limt til kroppen din. At puten er festet på denne måten betyr at risikoen for at barnet glir ned mellom deg og puten ikke er tilstede. Vi liker stabiliteten til denne puten og hvordan den avlaster kroppen, og det krever ingen anstrengelser for å holde babyen oppe. En stor fordel er det også at du kan plassere puten direkte under brystene, noe som betyr at man unngår såre brystvorter. Dette fordi babyen er i akkurat i riktig høyde fra begynnelsen av.

Skumgummiputen er i seg selv veldig myk og former seg raskt etter babyen, noe som gjør at den føles behagelig for både mor og den lille. En pute for deg som ønsker det beste når det gjelder både funksjon og kvalitet!

4. Candide Multirelax

 • Flere bruksområder
 • Gravidepute
 • Babysitter

Candie multirelax er mer enn bare en ammepute. De mange bruksområdene til denne puten gjør den ekstremt rimelig etter vår mening. Denne puten kan med fordel anskaffes før barnet er født, da den kan brukes som en lindrende gravidepute. Puten plasseres mellom knærne og går deretter helt opp slik at den også kan brukes som hodepute. Puten ligger stabilt og beveger seg ikke om natten.

Som ammepute ligger puten rundt kroppen og fanger opp babyens vekt på en slik måte at skuldrene, nakken og ryggen avlastes effektivt. Barnet ligger med denne puten i mage-til-mage-stilling som er anbefalt av jordmødre. Siden babyen ligger i nøyaktig riktig posisjon mister den ikke brystvorten. Dette unngår skade på brystvorten, noe som ellers er svært vanlig når man ammer.

Denne puten kan også brukes som babysitter. Produktet leveres med en spesiell sittedel som kan kneppes sammen med puten. Sittedelen har en veldig myk sele som du kan feste babyen til slik at den sitter trygt i puten. Når barnet blir litt eldre kan puten også brukes til sittetrening uten sele. Hvis man også har bruk for et eller flere av de mange ekstra bruksområdene denne puten tilbyr, er dette helt klart en utmerket ammepute å velge. På grunn av dens allsidighet blir det ekstremt rimelig.

5. Moomin Silhuette

 • Lav pris
 • Smart design
 • God passform

Dette er den billigste ammeputen i testen vår. Mumin Amningskudde Silhuette kan egentlig ikke matche de dyrere putene når det gjelder kvalitet, men faktum er at dette tross alt er en veldig god pute med et genialt design. Puten har et unikt design som er veldig behagelig og ergonomisk. Du kan se at denne puten er testet i praksis før designet ble fullført. Den smale siden av puten glir jevnt rundt ryggen og gir god stabilitet, samtidig som den er tynn nok til ikke å komme i veien uansett hvordan man sitter. Den tykke siden er foran. Størrelsen og tettheten er perfekt for å bære barna oppe på en komfortabel og funksjonell måte. Puten fungerer bra for både amming og flaskemating.

Hva er den beste ammeputen?

Den beste ammeputen akkurat nå er bbhugme gravide- og ammepute. De vinnende faktorene for denne puten er delvis det funksjonelle og allsidige designet, men også kvaliteten på materialet. Dette er en kombinert gravide- og ammepute. Hvis man er ute etter en mer ren ammepute, presenterer vi de beste alternativene ovenfor.

Hvordan bruker man en ammepute?

Ammeputen er designet for å lette amming eller flaskemating ved å få babyen opp til riktig høyde. Hensikten med puten er å avlaste mor. Hvis man ammer uten pute, eller med en pute som ikke holder mål, er det risiko for å belaste ryggen, skuldrene og nakken på en måte som over tid kan føre til smerte og skader. Putene kan se litt forskjellige ut, men det er vanlig er at de klemmes til eller snurres rundt kroppen for å gi stabilitet, og for å sikre at de ikke kan falle av.

Må man bruke en ammepute?

Det er mulig å bruke en vanlig pute, men det er ikke på langt nær så behagelig eller stabilt. Fordelen med en ammepute er også at den er beregnet for bruk mot babyens følsomme hud. En vanlig pute kan være laget av et materiale som ikke er så skånsomt, eller som til og med kan være skadelig for babyen.

En vanlig pute kan også skade barnets sikkerhet, da babyen vil kunne skli av den. For mor representerer amming over lang tid med en pute som ikke er designet med tanke på ergonomi, risiko for strekk- og muskelskader.

Hvordan ammer man med en ammepute?

Når man ammer blir man ofte sittende stille i lang tid. Det første trinnet når man ammer er derfor at man finner et godt sted å sitte. Sitteplassen kan være alt fra en stol til en sofa eller lenestol. Det andre trinnet er å sitte på en slik måte at man føler at man sitter komfortabelt gjennom hele ammestunden. Det neste trinnet er å plassere ammeputen på en slik måte at babyen kan ligge trygt langs putens lengde. Hodet skal plasseres så nær brystet som skal ammes først som mulig. Det er viktig at barnet kommer så nær brystet som mulig for å unngå unødvendige rifter i brystvorten.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com