Det beste bæresjalet: Best i test 2024

Et bæresjal kan virkelig bringe deg nærmere barnet ditt, både fysisk, men også følelsesmessig. Faktisk viser studier at fysisk nærhet til sitt barn virkelig kan ha stor innvirkning på barnets generelle utvikling og hvor godt han eller hun knytter seg til foreldrene sine.

Det er selvfølgelig en mengde ulike typer av bæresjal der ute. Det er forskjellige materialer, men også design på disse produktene. Visse bæresjal knytter man selv mens andre er ferdigknyttet og dermed veldig enkle å ta på. Hva man foretrekker kan selvfølgelig være høyst individuelt. Vi gjør et forsøk på å veilede deg til de bæresjalene vi synes er best.

De 5 beste bæresjalene i 2024

Vi har testet og gjennomgått en rekke bæresjal. Nedenfor gjennomgår vi de fem produktene vi liker best akkurat nå. Et godt sjal bør ha høy kvalitet og være sikkert og holdbart. Et godt sjal bør også være lett å ta på og av. Akkurat som med en god bærestol,bør bæresjalet også være ergonomisk og ikke belaste kroppen på en dårlig måte. For oss er det også en viktig faktor at man kommer nær barnet uten en masse tøy mellom seg og den lille. Vi har tatt med produkter som er ferdigknyttet så vel som de man knytter selv. Begge typer har sine respektive fordeler og ulemper. Les mer nedenfor for å gjøre deg opp en mening om produktene vi har testet.

1. Aldoria Bambus Myk

 • Luftig og kjølig, leder bort varme
 • Kan også brukes ved amming
 • Allergivennlig bambustrikot

Dette bæresjalet fra Aldoria Baby er et av de skjønnere vi har testet. Det er også et av dem som føles mest kjølig og luftig. Dette produktet har ribbet stoff på utsiden, noe som hevdes å lede bort varme veldig effektivt. På innsiden er stoffet glatt og mykt.

Dette bæresjalet knytter man selv, noe som kan være litt vanskelig med noen produkter. Vi mener likevel at Aldoria har lyktes bra med å lage et bæresjal som er så enkelt og lett å knytte som mulig. Det er en markering i sjalet som gir veiledning om hvordan man knytter det.

Dette er et stilig og kult bæresjal av god kvalitet som vi virkelig kan anbefale. Dette produktet er spesielt designet for å også kunne brukes ved amming. Nevnte vi forresten at råmaterialet kommer fra bambus slik at det er både miljøvennlig og naturlig antibakterielt!

2. Ergobaby Aura

 • Lett å knytte
 • Billig
 • Elastisk materiale

Dette er et av de billigste bæresjalene vi har testet, og heldigvis er det også et av de bedre. Dette sjalet knytter man selv, noe som har sine fordeler og ulemper. Å knytte sjalet selv gjør at man kan tilpasse det og også bruke det på flere forskjellige måter. Ulempen med å knytte selv er at det tar litt lengre tid å ta det på. Men etter utallige knyttinger synes vi at dette sjalet er veldig enkelt når man først har lært å knytte det. Produsenten har designet sjalet slik at det skal være lett å knytte, selv for en nybegynner.

Stoffene i dette sjalet føles luftige, men samtidig elastiske og solide. Vi tror at man vil kunne bruke dette produktet i lang tid før det føles slitt. På den positive siden kan sjalet også vaskes i maskin, for som alle småbarnsforeldre vet kan ting som dette raskt bli flekket. Bæresjalet gir for øvrig god støtte og gjør at man kommer veldig nær barnet sitt.

3. Coracor Bæresjal

 • Høyeste kvalitet
 • Passer til alle
 • Pent

Dette er et bomullssjal av toppkvalitet som passer for alle. Faktisk har det også blitt blandet litt elastan i tekstilet for å gjøre det mer fleksibelt, noe som har vist seg å fungere bra. Dette sjalet sitter perfekt på nesten hvilken som helst kropp. Produktet er elastisk og tilpasser seg kroppens form slik at man kommer så nær barnet sitt som mulig samtidig som man føler seg fri når man beveger seg.

Stoffet i dette sjalet er litt tykkere enn i mange andre produkter vi har testet. Vi synes dette er positivt ettersom sjalet sikrer at verken du eller barnet ditt fryser. Samtidig har vi aldri opplevd at sjalet har blitt for varmt, det føles derimot som om stoffet puster godt. Dette sjalet koster litt mer enn mange produkter der ute, hvilket egentlig er den eneste ulempen. Vi tror imidlertid det er vel verdt pengene. Hvis du vil ha et bæresjal av ypperste kvalitet, er dette et veldig godt valg.

4. Najell Wrap Bæresjal

 • Ferdigknyttet
 • Godt tøy av Oeko-tex standard
 • Hud mot hud

Dette er et sjal som føles relativt tynt (noe som betyr at man får en koselig og fysisk nærkontakt med barnet), men som samtidig føles veldig stabilt og sikkert. Stoffet er av høy kvalitet og av Oeko-tex standard, og det føles akkurat passe elastisk.

Dette produktet er ferdigknyttet, noe som sparer veldig mye tid sammenlignet med sjal du må knytte selv. Siden Najell er ferdigknyttet er det like enkelt å håndtere som en hvilken som helst bæresele, men med den forskjellen at den har fordelene til et bæresjal. Noe vi også liker veldig godt med dette produktet er at det dekker både forsiden og baksiden slik at man kan være naken under, og dermed komme hud mot hud med babyen sin.

Dette er et stilig og veldig nyttig sjal som fungerer like bra å ha på seg hjemme som i mer offentlige miljøer.

5. Baby K ́tan bæresjal Active

 • Leder bort fuktighet og svette
 • Fordeler vekten jevnt, skånsomt på kroppen
 • Lett å ta på seg

Dette produktet er som en blanding mellom et bæresjal og en bæresele, man får ganske enkelt det beste fra to verdener. Det er nesten like lett å ta på seg dette sjalet som det er å ta på en vanlig genser, enkelt og tidseffektivt!

Dette sjalet har et stoff som i tillegg til at det kjennes komfortabelt mot huden, er veldig bra til å transportere bort svette og fuktighet. Sjalet føles alltid friskt og luftig. Dette produktet består bare av stoff og føles derfor mykt overalt, ingen glidelåser eller lignende som kan irritere.

Noe vi virkelig liker med dette sjalet er hvor skånsomt det føles mot kroppen, her har produsenten tenkt på komfort. Når man bærer babyen føles det som om vekten er jevnt fordelt over hele overkroppen. Dette bæresjalet føles derfor som en befrielse hvis vi sammenligner det med noen andre produkter vi har testet og som har bidratt til smerte i blant annet skuldre.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com