Den beste suttekluten: Best i test 2024

sutteklut

De fleste som i dag er voksne hadde i sin barndom en sutteklut eller bamse (eller begge deler) som de elsket og ikke kunne være uten. Suttekluten er dels et kulturelt objekt, men faktisk oså noe som kan hjelpe et barn til å føle trygghet når foreldrene ikke er i nærheten. Suttekluten kalles noen ganger for et overgangsobjekt, et objekt som skal gi sikkerhet på et tidspunkt da barnet går fra å ligge ved siden av, eller bli båret av, foreldrene hele tiden til å måtte klare seg litt mer uten denne konstante fysiske nærkontakten. Vi har gjennomgått et stort antall forskjellige suttekluter. Nedenfor presenterer vi de fem klutene vi synes er de beste akkurat nå.

De 4 beste sutteklutene i 2024

1. Teddykompaniet Diinglisar Organic Stars Sutteklut Kanin

  • Høyeste kvalitet
  • Mer å klemme takket være polstring med økologisk mais
  • Nøye testet med trekksikre sømmer

Dette er en veldig søt sutteklut i form av en kanin. Teddykompaniet har en rekke ulike suttekluter, men denne er vår favoritt fordi den er økologisk. For ting som kommer til å være nær babyens hud eller til og med være i munnen, foretrekker vi alltid så økologiske produkter som mulig, da man virkelig ønsker å minimere antall skadelige stoffer de kan bli utsatt for. Dette er et veldig gjennomtenkt barneprodukt med stoff laget av økologisk bomull og polstring av økologisk mais. Av sikkerhetsmessige årsaker er alle sømmer strekkfaste og nøye testet for å sikre at ingenting kan løsne eller falle ut. Det er også betryggende at materialet er flammesikkert og helt fritt for giftstoffer.

2. Apple Park sutteklut

Denne fine suttekluten fra Apple Park skiller seg ut fra mengden. Dette produktet har et unikt fint design, og finnes med forskjellige dyremotiver. Vi festet oss ved versjonen som de kaller Frency Fox. Denne suttekluten er uvanlig myk, noe som gjør det vanskelig å slutte å kose med den. Siden den er så kosete, føles det trygt at materialet er godkjent i henhold til oeko-tex-standarden. Dette produktet er fritt for skadelige stoffer og laget av økologisk bomull. Ettersom utformingen av dette produktet er så fin, tror vi at den kan være utmerket å gi bort som gave.

3. Lapidou Sutteklut

  • Søteste kluten
  • Godt materiale

Lapidou Sutteklut er en myk sutteklut laget av 100 % resirkulert polyester. Polyestern gjør at kluten er veldig holdbar for alt en sutteklut normalt kan bli utsatt for. Kaninhodet er veldig søtt og har stort potensial for å bli ditt barns favoritt i lang tid fremover. Dette er en sliesterk sutteklut av meget god kvalitet uten deler som kan gå i stykker eller falle av. Denne suttekluten fås i flere forskjellige farger, men vi liker den som er gammelrosa best.

4. Rätt Start sutteklut Mumin

  • Sjarmerende
  • Rimelig

Her har vi funnet en bedårende søt sutteklut. I det ene hjørnet står selveste Mummi og klemmer kluten. Dette er en veldig myk og komfortabel sutteklut av god kvalitet. Prisen er i mellomprisklassen, noe som er veldig bra for en så bra sutteklut. Denne kluten er fås i flere forskjellige versjoner, det er bare å velge den man liker best.

Hva er den beste suttekluten?

Den suttekluten vi synes er best akkurat nå er TeddyKompaniets Diinglisar Organic Stars. En god sutteklute skal være sikker, det vil si umulig for barnet å få løs deler, og den skal selvfølgelig også være myk. En god sutteklut må også være uten giftstoffer, tåle biting og være skånsom mot barnets følsomme hud. Alle suttekluter vi tipser om ovenfor oppfyller våre krav og mer til.

Hvilken funksjon har suttekluten?

Suttekluten er et redskap for å tilfredsstille barnets behov for fysisk kontakt. De fleste, spesielt yngre, barn trenger mye fysisk kontakt for å føle seg trygge. Som forelder er det ikke praktisk mulig å ha fysisk kontakt med barnet sitt til enhver tid. Derfor er suttekluten en god erstatning for fysisk kontakt i de øyeblikkene du ikke kan være fysisk nær barnet ditt. Barnet lærer å like suttekluten og å føle seg trygg ved å ha den i nærheten. 

Hvor lenge skal barnet ha sutteklut?

Det er egentlig ingen tidsbegrensning for sutteklut. De aller fleste barn slutter å vise interesse for suttekluten når de er rundt 4 år gamle. Det kan skje tidligere, men kan også ta lengre tid. At et barn beholder suttekluten litt lenger enn sine jevnaldrende, er ikke noe man trenger å bekymre seg for. Hvis man lar barnet beholde den så lenge som det vil, vil barnet til slutt føle det naturlig å slutte med suttekluten.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com