Beste UV-telt for barn: Best i test 2024

Det er nødvendig å beskytte den delikate huden til barn fra solens stråler. I sommermånedene kan et UV-telt være et godt tillegg til å dekke klær og solkrem. Vi har gjennomgått et stort antall UV-telt. Nedenfor presenterer vi de beste teltene i testen vår.

De 5 beste UV-teltene i 2024

1. Swimpy UV-telt XL

 • Romslig
 • Oeko-Tex
 • God pris

Er et veldig profesjonelt og rimelig UV-telt. Noe av det vi liker best med dette teltet er hvor romslig det er. Et problem med mange UV-telt er at plassen er spart, noe som gjør dem vanskelige å bruke i praksis. I teltet får du faktisk flere barn samtidig og alle lekene deres. Hvis du er heldig, kan selv en voksen eller to klemme seg inn i teltet, det er hvor stort det faktisk er. Dette teltet er perfekt å ta med deg til stranden, da teltets lerret har en 30+ solbeskyttelsesfunksjon. Teltet er enkelt å sette opp og ta ned. Transport av teltet forenkles av den medfølgende vesken. Stoffet i dette teltet er lykkelig laget i henhold til Oeko-Tex standard. Oeko-tex-standarden garanterer at teltet ikke på noen måte inneholder stoffer som kan være skadelige for barns delikate hud.

2. Nordbjørn Shadow UV-telt

 • UPF50+
 • Stabil og glatt
 • God kvalitet

Shadow er et kraftig UV-telt fra den kjente produsenten Nordbjørn. Dette teltet har en solbeskyttelsesfaktor på UPF50+ som er veldig bra. Hvis du vil senke prosentandelen UV-stråler barnet ditt blir utsatt for et minimum, er dette et utmerket valg. En fordel med dette teltet er hvor enkelt det er å sette opp. Teltet kan forankres til bakken slik at det ikke blåser bort. En pose er inkludert i teltet. Når teltet er pakket i posen, er vekten og massen veldig liten, men lett å bære med deg på utflukten. På innsiden av teltet er det praktiske oppbevaringslommer. Den eneste ulempen med dette teltet er at det ikke er så stort, derfor er det litt ubehagelig som voksen å følge barna dine der inne.

3. Swimpy UV-telt med ventilasjon

 • Veldig luftig telt
 • Flott leke- og sittegruppe
 • Plass til en voksen på sitteflaten

Dette teltet fra kvalitetsprodusenten Swimp er spesielt godt egnet for ekstra varme dager. Det kan faktisk bli ganske varmt selv i åpne UV-telt til tider, spesielt hvis de er i mørke farger og solen er på. Siden dette teltet har ventilasjonshull med mer grovt nettingstoff langs basen, transporteres varmen effektivt bort fra teltet. I stedet for å samle varme, blir teltet mer luftig og avkjølende enn det har vært uten ventilasjonshullene. En detalj vi liker med dette teltet er den store basen som går langt utover taket. Dette får den åpne delen av teltet til å se ut som et stort teppe som du kan sitte på. Den voksne kan derfor sitte i dette området og dermed holde barnet sittende under telttakselskapet. Under taket har barnet en god solbeskyttelse på hele UPF50+. En bæreveske til teltet er inkludert.

4. BabyMoov Blue Waves anti-UV-telt

 • Romslig telt for en voksen og to barn
 • UPF 50+
 • Følelse av høy kvalitet

Dette er et telt som er litt dyrere enn de andre teltene vi anbefaler. Men takket være det faktum at teltet har flere bruksområder, tror vi fortsatt at den høyere prisen kan rettferdiggjøres. BabyMoovs telt har et solskjermbilde av UPF 50+. Dette er et større telt som kan romme en voksen og to barn samtidig. Takket være det faktum at teltet er litt større, får barna god plass til å leke inne i teltet. På denne måten vil det ikke være så kjedelig å måtte bo i teltet mens de eldre barna kan være i stand til å leke mer fritt.

5. iPlay UV-telt

 • Laveste pris
 • Teltpinner inkludert
 • UV40+

Det billigste teltet i testen vår er dette teltet fra iPlay. Dette er av åpenbare grunner det minst kvalitative teltet i listen vår. Men gitt hva man får for disse billige pengene, er dette et telt som er verdt å være oppmerksom på. For pengene får du en tilstrekkelig solbeskyttelse med en solbeskyttelsesfaktor på UV40+ som vil beskytte barnet ditt effektivt mot de skadelige sommersolstrålene. Teltpinner er også inkludert slik at du kan beskytte teltet mot vind. På innsiden av teltet er det to praktiske lommer for oppbevaring. Lerretet er laget av tynn og veldig ikke-glamorøs polyester, men det gjør jobben med å holde solen borte. Dette er et godt telt som du ikke trenger å være veldig forsiktig med. iPlay er et godt valg for de som ikke bruker UV-telt veldig ofte, men som ønsker et billig alternativ tilgjengelig når det trengs.

Hva er et UV-telt?

Et UV-telt er et telt designet for å beskytte barn mot solens skadelige stråler i sommermånedene. Teltet består av et tak og minst tre vegger, som alle er laget av et materiale som reflekterer av den skadelige solstrålingen. Selv om du bruker telt, er det godt å smøre barna med solbeskyttelsesfaktor. Teltet filtrerer ut en stor del av den skadelige strålingen, men en liten prosentandel siver alltid gjennom. Hvis du for eksempel er på stranden, er det også stor risiko for at barna får direkte sol på dem om dagen, selv om du prøver å holde dem i teltet så mye som mulig.

Må du bruke UV-telt?

Det er andre måter å beskytte barn mot solens lys. Men siden barn føler seg bra med å være ute mye, anbefaler vi å få et UV-telt. Et UV-telt er et godt tillegg til klær og solbeskyttelsesfaktor for å beskytte de små mot solens UV-stråler.

Hva er det beste UV-teltet?

Det beste i testen vår var Swimpy UV-teltet XL. Dette teltet er av høy kvalitet, det er stort og romslig, og det kan kjøpes til en god pris. Selvfølgelig er det også andre telt som er av god kvalitet. Hvilket telt som er best for familien din, avhenger selvfølgelig litt av hvordan teltet skal brukes og hvor mange som passer inn i det. Hvis teltet bare skal brukes av en baby, kan det være lurt å se på et lite mindre telt hvis du synes det er bedre.