Den beste smokken: Best i test 2024

smokk

En smokk gir trøst og trygghet til barnet. Smokken gjør det lettere for foreldrene ved at det holder barnet sysselsatt og rolig. For en ammende mor kan smokken også gjøre at man får en sårt tiltrengt pause i ammingen fordi smokken til tider kan fungere som en slags erstatning for brystet.

De 5 beste smokkene i 2024

Vi har gjennomgått og testet en rekke ulike smokker. Nedenfor presenterer vi de smokkene vi tror er de beste akkurat nå. Vi har prøvd å velge smokker av litt forskjellige materialer, slik at du kan finne en smokk som du tror passer for barnet ditt. Vi har selvfølgelig valgt gode smokker som er sikre og av god kvalitet.

1. Virgel Smokk Naturgummi

virgel smokk
 • Naturlig
 • 100% resirkulerbar

Dette er en naturlig smokk for den bevisste forelderen. Smokken har et veldig nydelig retro-inspirert utseende som gjør oss glade når vi ser det. Denne smokken er bra både for barnets helse og for miljøet. Smokken er laget av naturgummi. Siden den er laget av naturlige materialer kan den resirkuleres 100%. Den er også helt sikker og fri for alle former for giftstoffer, BPA og PVC. Kan enkelt rengjøres under springen med en mild såpeoppløsning. Anbefales fra 6-12 måneder.

2. MAM Smokk Original

 • Sjarmerende smokker
 • God ventilasjon for å motvirke irritert hud
 • Tåler sterilisering i mikrobølgeovn

NAMs smokker har eksistert i lang tid, de er veldig godt likt og selvfølgelig også godt utprøvde. Denne varianten kommer i to-pack, og har veldig søte figurer. Selve sugesmokken er laget av silkeaktig silikon, og ser ut til å være veldig verdsatt av barna. Den delen som ligger mot utsiden av munnen har store lufthull og til og med små knuter som gjør at den ikke ligger så nær huden. Smokker som samler fuktighet mot utsiden av munnen risikerer å irritere babyens følsomme hud. Dette løser NAM på en utmerket måte.

Knutene er laget av slitesterk polypropylen, og alle deler tåler en omgang i mikrobølgeovn som er en jevn og effektiv måte å sterilisere smokkene på fra tid til annen. Smokkene kan steriliseres i mikrobølgeovnen i steriliseringsboksen som følger med på kjøpet. Dette er også en praktisk oppbevaringsboks for smokkene når de ikke er i bruk.

3. Elodie Bambu Smokk

 • Stilig, finnes i flere farger
 • Naturgummilatex
 • God pris
 • Fleksibel og myk

Denne smokken fra Elodie har alt man trenger. Elodie er kjent for å lage produkter av høy kvalitet med fint design, og denne smokken er heldigvis ikke noe unntak fra den regelen. Vi liker utformingen av denne serien av smokker fra Elodie veldig godt. De er veldig enkle, men samtidig veldig stilige. Serien finnes i flere stilige mørke farger. I tillegg til deres utseende har disse smokkene også en utmerket funksjon. Smokken er myk og fleksibel, noe som barna ser ut til å like veldig godt. Smokken er laget av naturgummilatex av god kvalitet. Prisen på denne smokken skuffer heller ikke!

4. Philips Avent Ultra Air Smokk

 • Det marteste designet
 • Luftig
 • Skånsom mot sensitiv hud

Disse smokkene er basert på den nyeste teknologien fra Philips i deres forsøk på å perfeksjonere utformingen av en smokk. Philips prøver med smokkene sine å gjøre noe med det faktum at mange babyer kan ha problemer med irritert hud rundt munnen. At smokken skraper litt på huden samtidig som den blir fuktig av spytt er ingen god kombinasjon. Derfor har Philips utviklet disse smokkene som har så lite overflateareal som mulig mot huden, samtidig som smokken må sitte stabilt på plass. Vi vil si at Philips har løst denne utfordringen bra, smokken føles komfortabel og ser ut til å sitte godt på plass godt samtidig som babyens hud holdes tørr. Godt jobbet Philips!

Dette er en ortopedisk utformet smokk av høy kvalitet som er helt fri for BPA. Disse smokkene kommer i forskjellige versjoner avhengig av barnets alder. Følg lenkene nedenfor for å se alle versjoner.

5. Boss Logo Pale Blue

Dette er sannsynligvis den beste smokken som er å få tak i. Dette produktet er av høyeste kvalitet som man kan forvente fra det tyske moteselskapet Boss. Denne smokken inneholder bare rene stoffer og er selvfølgelig fri for skadelige giftstoffer. Selve tuten er laget av 100% silikon og munnskjoldet er utelukkende av polypropylen. Dette er en stilig og eksklusiv smokk som er tilgjengelig i flere forskjellige farger. Designet er gjennomtenkt til minste detalj. Dette er en eksklusiv og derfor dyr smokk, og kanskje ikke noe de fleste vil kjøpe som en daglig smokk. Dette produktet er imidlertid en utmerket gave til den nyfødte babyen fordi man får smokken i en fin og eksklusiv eske.

Er det bra å bruke smokk?

Det er flere eninger om hvorvidt smokk er en god eller dårlig ting. Det mest nyanserte svaret er vel at smokken har både fordeler og ulemper. For oss som lager Barnetopplisten er fordelene størst, men hver familie bør gjøre sin egen vurdering før de introduserer smokken for babyen sin.

Norsk Helseinformatikk drøfter noen fordeler og ulemper ved å bruke smokker. Blant annet understrekes viktigheten av smokkens fordeler med å trøste barna. Morens bryst eller tåteflasken er en trygghet som beroliger babyen, men siden man ikke kan mate barnet hele tiden, kan smokken gi trygghet mellom matetidene. Smokken gjør det også mulig for moren å få sårt tiltrengt hvile fra ammingen. Man konstaterer også at risikoen for plutselig spedbarnsdød har vist seg å avta når babyen bruker smokk, kanskje fordi babyen suger bort slim mens han eller hun suger på smokken. Eksempler på ulemper man fremhever er at det kan være vanskelig å venne barnet av med smokken når man vel har begynt. En annen ulempe er at smokken kan påvirke utviklingen av tennene hvis smokken fortsatt brukes når de permanente tennene kommer.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com