Beste babynest: Best i test 2024

Et godt babynest må være behagelig å sove i, produktets design og kvalitet kan faktisk gjøre mer forskjell enn du kan forestille deg. Et godt babynest må selvfølgelig også være fritt for giftstoffer og sikkert å ligge i. For vår test har vi gjennomgått og undersøkt et stort utvalg babynests. Nedenfor viser vi de fem produktene vi mener er best akkurat nå. Vurderingen er en vekting av faktorer som funksjon, design og kvalitet. Vi har også prøvd å få med produkter i forskjellige prisklasser.

De 5 beste babynests 2024

1. Liewood Babynest Gro

 • Økologisk
 • Godkjent som bærebag
 • Stabil og myk
 • Avtagbart stoff

Liewood Babynest Gro er et økologisk produsert babynest som er bra både for miljøet og for babyen din. Dette babynestet er stort og romslig, og har et mykt stoff og komfortabel polstring. Fordelen med dette baybynestet er at det også er godkjent som bærebag. Du kan enkelt og trygt flytte babynestet mens babyen din ligger i det. Håndtakene er store og solide, og sikkert festet til selve liggedelen.

Dette babynestet koster litt mer enn de litt billigere produktene på markedet. Vi tror imidlertid at det er vel verdt prisen, for når man kjenner på det føler man umiddelbart at kvaliteten er veldig høy. Dette er et meget bra babynest som veier litt mer enn mange av konkurrentenes. Vekten er imidlertid ikke problemattisk, men gjør bare at produktet føles som et veldig godt og trygt hvilested for barnet. Liewoods babynest er tilgjengelig i en rekke farger, og de fleste er stilige. Selve stoffet er avtagbart og vaskbart, noe som selvfølgelig forlenger levetiden betydelig.

2. Kaxholmen Babynest

 • Overraskende lav pris
 • Kant som letter luftsirkulasjonen
 • Avtagbart og vaskbart stoff

Dette er et babynest av god kvalitet og til en pris som overrasker oss. Kantene på dette nestet er relativt store, men likevel veldig luftige, noe som er bra for babyen din. Hemmeligheten er polyesterfiber som slipper luften gjennom og sikrer god luftsirkulasjon i sengen.

Dette er et allsidig babynest som, i tillegg til å bli brukt som soveplass, også kan brukes som lekematte eller ekstraseng. Det går også utmerket å plassere det i barnevognen, samt å ta det med på reise.

Vi liker virkelig den store litt fluffy kanten på denne babynesten. Kanten er veldig fin å lene seg mot mens man ammer, og den kan også enkelt åpnes på kortsiden ved å kneppe opp stroppen som sitter der. Et pluss er det også at stoffet er lett å ta av når det skal vaskes.

3. NG Baby Soverede

 • Høy kant
 • Former seg etter trykk
 • Lett

NG Baby Sleeping Puddle er som navnet tilsier en sovedam, som på mange måter oppfyller samme funksjon som et babynest. Dette produktet har litt høyere kanter enn de andre babynestene vi har testet. Den høye kanten gjør at du føler deg veldig trygg på at barnet er beskyttet også om natten når man har sovedammen i sengen sammen med mor og far. Den store kanten gjør også at barnet er godt innpakket og holdes varmt. Når barnet har blitt eldre og lært å sitte, fyller kanten også en ytterligere funksjon, nemlig som en stabil ryggstøtte for den lille.

Trekket til NG Baby Sovedam kan tas av og vaskes. Det bør være mulig å vaske det på hele 60 grader, noe som er gledelig for oss småbarnforeldre som vet at flekker er vanlige i en familie med barn. Til tross for sin størrelse er denne sovedammen veldig lett, noe som gjør det enkelt å flytte den rundt omkring, og også å ta med seg på reise.

4. Babynest SleepCarrier Volume 2

 • Ekstra sikker
 • Sider av airmesh for å lette pustingen når babyen havner med ansiktet mot siden
 • Allsidig

Dette er et babynest som er veldig populært blant brukerne, og vi kan forstå hvorfor. Dette er et produkt av aller beste kvalitet, og det har også høy allsidighet. Dette babynestet kan også forvandles til en lekematte, mykløft eller bæresele.

En fordel med dette produktet er at det er veldig enkelt å justere etter det enkelte barnets lengde. Dette er et produkt for deg som legger stor vekt på sikkerhet. SleepCarrier Volume 2er veldig godt testet på måter som få andre babynests har gjennomgått. En av detaljene som gjør dette produktet ekstra sikkert er at sidene er laget av airmesh-materiale. Materialet gjør at barnet kan puste selv om ansiktet skulle havne mot sidene.

Den eneste ulempen med dette produktet er at det koster forholdsvis mye. Vi tror imidlertid det kan være verdt å bruke noen kroner ekstra for å få et kvalitetsprodukt som dette.

5. EcoViking Organic BabyNest

 • Mykest
 • Ergonomisk
 • Meget høy kvalitet

EcoViking BabyNest Prime er et pent designet babynest i skandinavisk stil. Dette er ikke det billigste babynestet på markedet, men for pengene får man et produkt som man kan føle seg veldig fornøyd med at man valgte. En av de beste tingene med dette babynestet er hvor mykt det er, faktisk det mykeste vi har testet. I tillegg til at det er mykt, har produsenten også fokusert på at produktet skal være så sunt som mulig. EcoViking BabyNest er helt giftfritt, og materialet er laget for å være så skånsomt mot babyens hud som mulig.

I tillegg til materialet har man også hatt et stort fokus på et annet punkt, nemlig ergonomi. Dette babynestet er akkurat passe mykt og med riktig støtte for babyen, og kanten er også veldig støttende for forelderen som ligger ved siden av. Fokuset på ergonomi gjør også at dette produktet er helt fritt for løse eller utstikkende deler for å forhindre at noe løsner.

Dette er virkelig et kvalitetsprodukt på alle måter. Vi liker også den inkluderte vesken som gjør det enkelt å ta med EcoViking BabyNest når man skal sove borte. Når babyen har blitt vant til dette myke babynestet, er det sikrest å ta det med seg også på reise.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com