Den beste bæreselen: Best i test i 2024

bæresele

En bæresele kan være en ekte livredder som gjør livet som småbarnsforeldre litt enklere. Bæreselen oppfyller en rekke viktige funksjoner, fremfor alt gjør den livet litt mer praktisk fordi man får hendene fri samtidig som man har full kontroll over babyen. Den fysiske nærheten som bæreselen gir mellom babyen og dens foreldre bør heller ikke undervurderes. Nærheten og varmen til foreldrene får barnet til å føle seg trygt og det blir roligere. Samtidig får både foreldre og barn lettere anledning til å knytte kontakt med hverandre gjennom den daglige fysiske nærheten.

De 5 beste bæreseleene i 2024

Vi har testet og gjennomgått en rekke bæreseler på markedet. Nedenfor er vurderinger av de fem bæreselene vi liker best akkurat nå. En god bæresele skal være ergonomisk og fordele barnets vekt på en god måte. Foreldre har ofte problemer med for eksempel nakke- og ryggsmerter når de bærer barna sine rundt omkring. Bæreselens viktigste oppgave er derfor å avlaste brukerens kropp for å forhindre slitasje. En god bæresele bør selvfølgelig også være komfortabel for barnet og få ham eller henne til å føle seg trygg. Alle bæreselene nedenfor er relativt rimelige, men fremfor alt holder de en høy kvalitet som vinner i det lange løp. Vi mener at det er viktig at bæreselen er holdbar og at den tåler mye, delvis for sikkerhetens skyld, men også for at den skal vare over tid. Vi mener at en god bæresele bør vare i mange år og også kunne brukes til etterfølgende søsken.

1. Babybjörn Bæresele One

 • Den beste bæreselen
 • Veldig ergonomisk
 • Ekstra vattert der det er nødvendig
 • Ekstra tynt stoff mellom deg og barnet

Denne bæreselen fra Babybjörn er helt klart den beste vi har testet. Alt fra passform til brukervennlighet er tilpasset til perfeksjon. Dette er en bæresele av høyeste kvalitet som man kan stole på. Dette produktet er spesielt tilpasset for å være så skånsomt mot kroppen som mulig.

Bæreselen er spesialdesignet for å gi så korrekt hoftebelastning som mulig, noe som er prisverdig fordi denne typen skade er vanlig når man bærer barnet i en bæresele. I det hele tatt sitter denne bæreselen veldig komfortabelt på kroppen takket være at støtten og stroppene er brede og fordeler vekten på en god måte. Stroppene er også tykt polstret, noe som gjør at de føles utrolig komfortable. Samtidig som stedene der vekten legges er godt polstret, har man tenkt på å gjøre stoffet mellom deg og barnet så tynt som mulig, og det føles veldig bra at man kommer fysisk svært nær barnet sitt..

Noe vi liker med denne bæreselen er at bæreposisjonen kan varieres på flere ulike måter ved hjelp av enkle endringer i selen. Fleksibiliteten gjør at man kan få babyen i den posisjonen som passer best for øyeblikket. Variasjonsmulightene gjør også at langsiktig bruk blir bedre for kroppen, da man kan variere hvor belastningen er størst.

2. Ergobaby Omni 360 Bæresele

 • Prisbelønt
 • Det flotteste designet
 • Lett å ta på og justere
 • Fint midjebelte

Dette er en riktig kvalitativ og ergonomisk bæresele, og er også etter vår mening den peneste bæreselen i testen vår. Ergobabys bæresele kan endres slik at du kan bære barnet i fire forskjellige stillinger. Tilpasningsmulighetene er både praktisk bra, men gjør også at man kan avlaste kroppen. Å bære barnet i samme posisjon hele tiden kan forårsake skadelig slitasje på kroppen. Ved å bevisst variere bæreposisjonene reduseres risikoen for skade og besvær i betydelig grad.

Noe vi spesielt liker med dette produktet er det brede og godt polstrede midjebeltet. Man føler virkelig at det fordeler vekten på en jevn og komfortabel måte samtidig som det kjennes veldig godt og trygt. Beltet lukkes ved hjelp av borrelås, som føles betydelig smidigere enn de bæreselene som har mer kompliserte løsninger. Dette er et prisvinnende produkt som har vunnet mange internasjonale priser, og det kan vi virkelig forstå. Bæreselen har gjennomgående høy med kvalitet, og det ser ut som om produsenten har tenkt på hver minste detalj.

3. Najell bæresele Original

 • Magnetiske knapper
 • Kan lukkes og åpnes med bare én hånd
 • Ekstra luftig sele som føles sval nesten hele tiden

Bæreseleen fra Najell er sannsynligvis en av de mest håndterbare vi har testet. Når man har småbarn er det alltid mye man skal kunne gjøre samtidig, derfor kan man ikke lovprise nok produkter som gjør hverdagen litt enklere. Alle spennene på denne selen er superenkle å håndtere. Flere av festepunktene har magnetiske låser som kan håndteres med bare én hånd og derfor har man alltid den andre hånden fri til å holde babyen.

Denne bæreselen kan, som noen av våre andre toppvalg, justeres slik at man kan bære babyen i fire forskjellige stillinger. Variasjonsmulighetene gjør at man kan unngå muskel- og skjelettlidelser, men de har også en rent praktisk dimensjon.

Denne bæreselen har et spesielt tynt stoff som virkelig puster. Å ha på seg denne bæreselen føles derfor luftig selv når det er varmt, noe som er prisverdig da vi har testet noen bæreseler som kan kjennes som limt til kroppen etter en stund.

4. Lillebaby Carryon All Seasons

 • Tilpasset eldre barn
 • Temperaturreguleringspanel
 • Lindrer kroppen selv ved høy vekt

Lillebaby Carryon All Seasons er bæreselen som er spesielt tilpasset de litt eldre barna (9-27 kg). Dette er en veldig robust bæresele som kommer til å vare svært lenge. Den har forsterkede sømmer, og uansett hvor mye man trekker og sliter i den, er det ingenting som løsner eller blir skadet. Hvis man skal bære et tungt barn må bæreselen være av svært høy standard, da de ekstra kiloene lett kan forårsake slitasje på foreldrene som bærer. Lillebaby har selvfølgelig tenkt på disse risikoene og designet en bæresele som er nær perfeksjon i ergonomisk forstand. Denne bæreselen er ekstremt behagelig å ha på seg. Stroppene og støtten fordeler vekten jevnt over hele kroppen, og det føles godt å bære babyen også over en lengre periode.

En av de store fordelene med selen er temperaturreguleringspanelet som spesielt bidrar til at man holder seg sval også på varme dager. Vi liker også den store lommen på forsiden, hvor det er plass til mange av tingene man trenger å ha for hånden som småbarnsforelder.

5. Moby 2-in-1 Bæresele & Hip Seat

 • Bæresele og hoftesete
 • Billig
 • Komfortabel

Dette er den billigste bæreseleen på listen vår. Mobys produkt kan ikke helt matche de litt dyrere variantene vi har testet her. Det skal imidlertid sies at dette fortsatt er en overraskende god bæresele med tanke på hva man får for pengene. Fra et ergonomisk synspunkt har vi ingen innvendinger mot denne selen, den føles faktisk riktig god og avlastende for kroppen. Etter å ha brukt den i flere uker opplever vi ingen problemer med belastningen som bæringen uunngåelig medfører.

Det er hovedsakelig hvis man kjenner på bæreselen at man opplever at stoffet m.m. er av litt lavere kvalitet enn de litt dyrere bæreseleene vi skriver om her. Likevel føles produktet som helhet veldig holdbart, og sikkerhetsmessig virker det som et godt valg.

En fordel med dette produktet er at det kan brukes både som bæresele og hoftesete. Selve setet er veldig godt polstret og gjør at barnet sitter komfortabelt. En morsom detalj som vi setter pris på er at det er en liten UV-hette i frontpanelet som kan foldes ut for å beskytte barnet mot solens skadelige stråler.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com