De beste bleiebøttene: Best i Test 2024

Bleiebøtten er ikke et nødvendig hjelpemiddel i småbarnfamiliers hjem, men det er ganske sikkert noe som letter og gjør hverdagen litt friskere. Funksjonen til bleiebøtten er å gjøre det enkelt å kvitte seg med bleier, og for å forhindre spredning av lukt fra de brukte bleiene i hjemmet. Vi har undersøkt og testet en rekke bleiebøtter, og nedenfor går vi gjennom de fire beste bleiebøttene akkurat nå. I vår oppsummering anbefaler vi fire bøtter som har litt forskjellige egenskaper, slik at du enkelt kan finne en bøtte som passer for akkurat din familie.

De 4 beste bleiebøttene 2024

1. Sangenic Twist

 • Dreper 99% av bakteriene
 • Smart innkapsling
 • Friskt duftende kassetter

Denne bleiebøtten har den mest effektive løsningen hittil for å eliminere dårlig lukt. Bøtten har et stempel som først skyver bleien inn i maskinen og deretter pakker den inn i en plastfilm. Det er små kassetter med plastfilm å få kjøpt når de gamle tar slutt. Plastfilmen fjerner effektivt all lukt, og i følge produsenten er dette fordi pakkemetoden dreper 99% av bakteriene i bleien som forårsaker dårlig lukt.

Dette systemet er svært effektivt samtidig som det bruker en relativt liten mengde plastfilm. Opptil 28 innpakkede bleier får plass i bøtten, så det faktum at man ikke trenger å tømme den så ofte er prisverdig. Refillkassettene vi fikk med på kjøpet dufter herlig av sitrus!

2. Korbell Bleiebøtte

 • Ingen problemer
 • Refillposer
 • Pedal

Dette er en praktisk pedalbøtte som effektivt holder lukten borte. I bøtten er det plastposer som kan forsegles automatisk når de er fulle. Ved hjelp av sitt trippellukkingssystem er denne bøtten bedre enn mange andre bleiebøtter når det gjelder å holde hjemmet fritt for bleielukt.

Denne bøtten er relativt enkel i sitt design som betyr at man slipper problemer som noen ganger kan oppstå i litt mer avanserte bøtter. Korbell har ingen snurrende deler eller noe annet som kan forårsake problemer. Når bøtten begynner å bli full åpner man bare fronten, trekker posen rett ned og skjærer enkelt av posen med avskjæreren i døren. Etterpå er det bare å knytte for posen og kaste den. Den nye posen som kommer ned i bøtten knytter man den bare i bunnen, lukker bøtten og bruker den som vanlig.

Det vi liker best med denne bleiebøtten, er enkelheten. Den er veldig enkelt å bruke, og det er ingenting i den som kan komplisere bruken, eller forårsake problemer. Pedalen gjør den daglige bruken smidig fordi man slipper å ta på bøtten med hendene. Denne bøtten stenger effektivt lukten inne, og vi har ikke kjent noen lukt fra den når den har vært lukket.

3. UBBI Bleiebøtte

 • Prisbelønt design
 • Miljøvennlig
 • Smart skyvelokk

Dette er en bøtte av topp kvalitet som har alle egenskapene som skal til for å fjerne dårlig lukt. Denne bøtten er laget av stål fordi man har observert at plast ikke er et helt perfekt materiale når det gjelder å holde lukt borte. Bøtten har omsluttende gummipakninger som sikrer at også denne delen er helt tett.

Siden denne bøtten ikke bruker refillposer er den det beste valget for den miljøbevisste familien, men også for de nøysomme. Andre bøtter som har automatiske løsninger med refill eller innpakning, bruker betydelig mer plast enn en bøtte av denne typen. I UBBI bleiebøtte kan du velge hva slags pose du bruker, plast eller stoff, og man tømmer den når man syns det er på tide. Bøtten har en barnesikker lås som sikrer at den forblir uberørt av barna. Noe vi liker spesielt godt med denne bøtten, er det innovative skyvelokket.

4. Diaper Champ One Bleieøtte

 • Enkel
 • Stilren
 • Billig i det lange løp

Dette er en god løsning for de som ønsker en relativt billig, men effektiv bøtte som ikke inneholder noen bevegelige deler eller dyre løsninger med refillposer eller kassetter. I denne bøtten kan du bruke hvilke poser du vil.

Opptil 40 bleier får plass i denne bøtten, noe vi synes er en stor fordel da det gjør at man kan velge litt mer fritt når det passer å tømme den. Bøtten har en god sikkerhetslås som gjør det umulig for barna å åpne bøtten. Bleiebøtten er utformet som en klassisk søppelsjakt. Man åpner luken, legger inn bleien og lukker lokket. Når lokket lukkes, faller bleien ned gjennom en luke under det. Takket være denne utformingen unngår man dårlig lukt når lokket åpnes.

Dette er en enkel, men god bøtte som gjør en utmerket jobb.

Må man ha en bleiebøtte?

Det korte svaret på dette spørsmålet er selvfølgelig nei. Man trenger ikke å ha en spesiell bøtte designet for bleier. Det er mulig å kaste bleiene i en vanlig bøtte. Imidlertid kan en bleiebøtte gjøre småbarnslivet enklere fordi den er designet for å være enkel å bruke og fjerne så mye lukt som mulig. Hvis du bruker en vanlig bøtte er det en risiko for at dårlig lukt vil sive ut. Selvfølgelig kan man bruke plastposer som man knytter igjen etter hver bruk, men dette skaper litt merarbeid. Vi anbefaler derfor sterkt at man overveier å skaffe en bleiebøtte som er beregnet til formålet.

Hvilken bleiebøtte er den beste?

Bøtten som vi kåret som vinneren i vår test er Sangenic Twist. Dette er en veldig smart bøtte som eliminerer så godt som alle problemer med dårlig lukt fra bleiene. Hvilken bleiebøtte som er den beste for akkurat deg, beror på dine preferanser. En ulempe med de aller mest effektive bleiebøttene er at de pakker inn bleiene i plast. Dette er en løsning som koster litt mer i det lange løp. Er man på jakt etter en rimeligere løsning kan det derfor være bedre å se på de andre bøttene i vår liste som ikke bruker refillkassetter.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com