Den beste belteputen: Best i test 2023

Vi har gjennomgått og testet en stor mengde belteputer og valgt ut de vi synes er best akkurat nå. Nedenfor viser vi fem puter som er klart best når vi veier faktorer som kvalitet, stabilitet og pris.

De 5 beste belteputene i 2023

1. BubbleBum beltepute

 • Oppblåsbar
 • Høy kvalitet
 • Lett å ta med på reise

BubbleBum er en beltepute som er veldig lett å ta med, så nå er det ingen unnskyldning for å la barnet kjøre bil uten pute når man er på reise. Dette er en oppblåsbar pute av høy kvalitet. Siden den tar så liten plass kan man enkelt ta den med når man er på ferie eller skal ta en taxi eller annen bil som ikke er ens egen. Puten veier veldig lite, og det følger med en praktisk pose for å lagre og bære den. Puten kan ikke bare å brukes i bilen, men kan også brukes til rent praktiske formål, for eksempel på kino eller ved spisebordet hvis barnet trenger å komme litt høyere opp.

Denne puten er veldig behagelig å sitte på. I tillegg til den oppblåsbare delen har puten en myk del av memoryskum som gjør at den kan brukes også når den ikke er oppblåst, men man kommer ikke like høyt. Når barnet blir større trenger man derfor ikke å blåse opp puten i det hele tatt.

2. Beemoo Safe beltepute

 • Mykest
 • Stor og stabil

Her er en ukomplisert tradisjonell beltepute fra den velkjente produsenten Beemoo. Dette er en pålitelig, stabil og relativt stor beltepute som er veldig behagelig å sitte på. Dette er en av de mykeste putene vi har testet. Selv om seteputen i seg selv er myk, har den en solid base som gjør at barnet sitter stabilt. Selve skallet er laget av plast og hele stolen er designet med ergonomi og god sittekomfort i tankene. De store beltehornene er utmerket å hvile armene på under reisen. Trekket er lett å ta av og vaske. Til tross for sine mange fordeler har denne belteputen en svært lav pris sammenlignet med flere av konkurrentenes puter.

3. Graco Booster Beltepute Deluxe

 • Robust
 • Tykk med mye polstring
 • Koppholder

Graco Booster Deluxe Belt Cushion er, som navnet tilsier, en luksusversjon av en sikkerhetsbeltepute. Positivt med denne puten er at prisen bare er knappe hundrelappen dyrere enn de fleste standardputer vi testet.

Dette er en beltepute der barnet sitter som en konge eller dronning. Polstringen er heftig, og den former seg etter den som sitter på den. Ellers er puten veldig stabil og robust. En morsom detalj er at puten har to koppholdere. Passer for barn som veier mellom 22 og 36 kg. Et pluss er at trekket er avtagbart og kan vaskes. En annen detalj vi liker med denne belteputen er de store beltehornene som gjør det enkelt å få beltet på plass rundt puten.

4. Axkid Beltepute Grow

 • Lav pris
 • Skjønn

Axkid er en billig beltepute som, til tross for sin lave pris, er nøye testet og oppfyller alle sikkerhetskrav. Dette er en lett pute som er enkel å ta med på reise. De av oss som ønsker det aller beste for barna, vil kanskje først og fremst bruke denne puten som en pute nr. 2 eller reisepute, men det går selvfølgelig også helt fint å bruke den til daglig. Hvis du er ute etter en billig beltepute er denne helt klart det beste alternativet vi har funnet.

Selv om denne puten ikke har så mye polstring som noen av de andre putene i vår gjennomgang, synes vi likevel at den føles behagelig å sitte på. Barna liker også de solide armlenene som de kan hvile armene på under kjøreturen. Det er også positivt at polstringen kan tas av og vaskes i maskin, men bare på 30 grader.

5. Vitkobb Booster sete med belteklips

 • Ergonomisk og ekstra mye polstring
 • Beltejustering inkludert
 • Vaskbart trekk

Dette er en veldig lett pute som er praktisk å bære og ta med på reise. Til tross for sin lave vekt er puten også veldig behagelig og har for eksempel ekstra mye polstring sammenlignet med de fleste andre putene på markedet. Det merkes at produsenten har hatt sterkt fokus på ergonomien da de utviklet denne puten ettersom form og setekomfort er helt i toppklasse.

Det positive med denne puten er at trekket lett kan tas av så man kan vaske det, noe som gjør at putens levetid blir lengre med tanke på at belteputer lett blir litt skitne etter en periode med bruk.

En liten beltejustering følger med puten, noe som er veldig praktisk. Justeringsenheten lar deg stille inn høyden på sikkerhetsbeltet slik at det passer perfekt til barnet. Det er selve beltedelen som ligger over barnets bryst som man trer inn i den lille justeringsenheten så man kan justere lengden på beltet slik at det ikke havner på et ubehagelig sted, for eksempel mot nakken. Denne kompetente lille belteputen passer for barn som veier mellom 15 og 36 kg.

Når skal man bruke en beltepute?

Man kan begynne å bruke beltepute fra 4 år og opp til 10-12 år. Bruken av en beltepute i bilen reduserer i betydelig grad risikoen for skade ved en ulykke. Det er betydelig mer sannsynlig at barn kan få alvorlige mageskader ved en ulykke hvis de kjører bil uten bilpute enn med bilpute. For å lese mer om risikoen for barn på reise uten beltepute, se Trygg Trafikk.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com