Den beste babyputen: Best i test i 2024

babypute

Alle småbarnsforeldre vet at søvn er en dyrebar vare som man ikke får altfor mye av i løpet av babytiden. Årsakene til at barnet holder seg våken om natten kan være mange. Noe som faktisk kan hjelpe litt er at babyen ligger godt, og til dette gjør en god hodepute sitt. En god hodepute bør selvfølgelig være veldig myk og komfortabel slik at den ikke forstyrrer babyen på noen måte. En god hodepute skal holde seg på plass og være vanskelig å rulle av. Selvfølgelig bør puten også fordele vekten av hodet jevnt fordi babyens følsomme skalle er sårbar for trykk.

De 3 beste babyputene i 2024

Vi har gjennomgått og testet en stor mengde puter til babyen. Nedenfor gjennomgår vi de tre putene vi liker best akkurat nå.

1. Candide Panda Babypute Air

  • Prisvinner
  • Minimerer kvelningsrisiko
  • Smart design med store kanter som holder babyen på plass selv om den ruller rundt
  • Supermyk for å forhindre trykkskader på skallen

Denne puten har blitt best i test i flere andre tester, og vi kan forstå hvorfor. Puten er vitenskapelig designet og er laget blant annet for å minimere kvelningsrisiko, for å forhindre hodeskalleasymmetri og for å opprettholde den naturlige linjen i nakken selv når babyen hviler.

Materialet i elastisk viskoseskum er perfekt tilpasset for å avlaste babyens hode samtidig som det er lett og luftig og gir rom til å puste. Siden babyens skalle er myk vil man unngå trykk for enhver pris, og når man føler hvor myk denne puten er, forstår man også at den avlaster trykket over hele hodet. Vi liker også at puten har så store brede kanter, derfor minimeres risikoen for at babyen havner på feil sted, selv om babyen skulle rulle rundt i søvne.

Dette er en liten og smidig pute av best mulig design. Hvis du vil ha det aller beste for babyen din, er dette puten vi ville valgt. Putetrekket er i supermyk og koselig jerseyfrotté i bomull.

2. Sebra Pute Sleepy Croc

  • Morsom
  • Fleksibel

Dette er en veldig sjarmerende pute som er litt spesiell. Fordi denne sovende krokodillen er så avlang og formbar, kan man bruke den til å ringe inn soveområdet som en slags ytre sengegrense. Puten kan brukes som hodepute, selv om vi fortsatt anbefaler at man også skaffer en ergonomisk pute. Denne puten er et godt supplement, og takket være lengden og fleksibiliteten, kan man bruke den til flere forskjellige formål. At puten er veldig fin og morsom, gjør ikke ting verre. Denne puten er av høyeste kvalitet som man kan beholde i familien gjennom barnas oppvekst.

3. Rätt Start Pute Eksklusiv

  • Fjerner fuktighet
  • Tilpasser og avlaster
  • Allergivennlig

Rätt Start Pute V/V Cloud Exclusive er puten for de som ønsker et mer vanlig design på puten til babyen, men at den samtidig er tilpasset babyens behov. Denne puten har en spesiell type fyll som effektivt former seg etter hodet. Det gjør at belastningen er jevn og at babyens følsomme hode er beskyttet mot trykk. Fordi puten er så flat, blir ikke nakken belastet, noe som kan skje hvis man bruker en litt høyere pute.

En veldig god funksjon, som gjør at vi liker denne puten enda bedre, er det faktum at det ytre stoffet er designet for å transportere bort fuktighet, slik at barnet kan sove tørt. Denne puten er Oeko-Tex-sertifisert, noe som stiller strenge krav til at blant annet tekstilene skal være giftfrie. Rätt Starts babypute er også allergivennlig og motvirker kvelning, godt gjort!

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com