Beste babysitter: Best i test i 2024

babysitter

En babysistter kan være til stor hjelp i hverdagen for den travle barnefamilien. En god babysitter bør få barnet til å føle seg komfortabelt med å sitte alene enten han eller hun vil hvile eller være aktiv og gynge. Hvis babysitteren gjør jobben sin, får den voksne litt avlastning og kan bruke hendene til andre ting enn å holde babyen sysselsatt.

De 5 beste babysitterne i 2024

Vi har testet en rekke babysittere som er tilgjengelig på markedet i dag. Nedenfor gjennomgår vi de fem produktene vi liker best akkurat nå. En god babysitter må selvfølgelig holde en god kvalitet, være holdbar og trygg. Like viktig er at den er behagelig og ergonomisk slik at barnet aksepterer å sitte der selv i lang tid.

1. BabyBjørn Babysitter Bliss Cotton

 • Høy kvalitet
 • Ergonomisk
 • God polstring og godt stoff

BabyBjörn lager ofte produkter som har blitt noen av våre favoritter på Barnetopplisten. Derfor ble vi glade da vi testet denne babysitteren og fant ut at den er et av de bedre produktene vi har sett, selv i denne kategorien. Hele babysitteren oser kvalitet gjennom alt fra design til materialvalg. Både stoffet på utsiden og polstringen innvendig er veldig mykt, slik at man med god samvittighet kan la barnet sitte i dette produktet mens man får frigjort egne hender til andre ting. BabyBjörn har laget babysittere i svært lang tid, og denne er en moderne versjon av tidligere modeller som har beholdt det klassiske utseendet, men som er forbedret på en rekke punkter. Denne spesielle modellen er for eksempel noe mer omsluttende for babyen å sitte i.

Denne babysitteren har mye fjæring og mye gynging, som vi observerte at barna elsker. Siden babyen liker stolen vil det være lettere for oss foreldre å gjøre andre ting mens den lille underholder seg selv en stund.

Det som er fint med å kjøpe en stol fra en verdensledende produsent som BabyBjörn, er at du vet at du får et produkt som er trygt og også ergonomisk utformet. Barnet sitter ergonomisk riktig i denne babysitteren som beskytter barnets ennå uutviklede kropp.

Denne babysitteren er veldig enkel å håndtere. Man kan enkelt bytte mellom sittende og liggende stilling. Stolen kan også brettes sammen til en flat pakke, noe som er nyttig når man skal reise eller når man bare vil legge den bort.

2. Maxi-Cosi Kori

 • Penest
 • Luftig og lett å bevege seg i
 • Lett å brette sammen og ta med

Dette er en veldig stilig, men også funksjonell babysitter fra Maxi-Cosi. Det første du reagerer på når du ser stolen, er hvor elegant den er og den gjør seg også bra i nesten alle hjem. Dette produktet er veldig tilpasningsdyktig, da det kan brukes både som gyngestol og som fast stol. Stolen kan stilles inn i tre forskjellige stillinger, avhengig av hva som passer for øyeblikkets aktivitet.

En stor fordel med dette produktet er hvor flatt det blir når det brettes. Dette gjør det veldig enkelt å håndtere hvis man skal et sted, eller hvis man bare mangler plass hjemme. Barnet sitter veldig komfortabelt i denne stolen. Trepunktsselen gir akkurat nok sikkerhet, samtidig som den ikke føles begrensende for barnets bevegelsesfrihet. Den leveres også med en veldig myk spedbarnsinnsats som gjør at stolen kan brukes fra den første tiden og til babyen veier over 9 kg. Stoffet er relativt enkelt å holde rent, og det er også mulig å vaske i maskin i tilfelle det skulle bli noen flekker.

3. Moweo Vippestol Lite

vippestol
 • Kult design
 • Flere innebygde funksjoner som vibrasjon, gynging og melodier
 • Bue med myke leker

Dette er en kul vippestol med litt futuristisk design. Dette produktet er en riktig bestselger, og vi kan forstå hvorfor. For en relativt billig penger får du et godt produkt som babyen liker.

I motsetning til mange andre babysittere vi har testet, har dette produktet mange innebygde funksjoner som vibrasjoner og lyder m.m. Hva man foretrekker kan være svært individuelt. Noen familier foretrekker de litt enklere og stille variantene, mens andre ser fordelene ved å kunne stimulere barnet med de tekniske hjelpemidlene. Det er i all fall klart at barnet kan bli ganske spent når man starter de forskjellige funksjonene. Ville ikke du også bli overrasket hvis stolen din plutselig begynte å vibrere og spille morsomme melodier? Mest merkbar er gyngefunksjonen som kan føre til at stolen beveger seg sidelengs. Hvordan barnet reagerer på denne funksjonen har faktisk vært litt variabelt avhengig av sinnstilstanden. Vi har observert at gyningen noen ganger har hatt en beroligende effekt mens effekten andre ganger har vært motsatt.

Noe som får denne vippestol til å skille seg ut fra mengden, er buen over setet der det henger to morsomme figurer, noe som vil få mye oppmerksomhet fra barnet ditt. Hvis man ønsker det, kan man når som helst fjerne buen.

4. Bumbo Babysitter

 • Prisvinnende design
 • Holdbar
 • For innendørs og utendørs bruk
 • Gir stor bevegelsesfrihet

Denne babysitteren fra Bumbo skiller seg ganske mye fra hva man kanskje tradisjonelt tenker på som en babysitter. Dette er imidlertid et produkt som har tatt markedet med storm og som er veldig populært. Vi kan virkelig forstå hvorfor så mange har tatt denne babysitteren til sine hjerter. Dette er et relativt enkelt produkt, men ganske genialt i sitt design. Babyen sitter komfortabelt i denne babysitteren, og det åpner muligheter for barnet til å samhandle med omgivelsene.

Dette er et produkt som er aktuelt først når barnet kan holde hodet oppe for egen maskin. Når barnet kan sitte opp alene, er dette en perfekt stol da den er tilpasset barnets lille rygg og gir muligheten til å bevege overkroppen relativt fritt. Med trepunktsbeltet på får du en perfekt kombinasjon av bevegelsesfrihet og trygg sittestilling. En stor fordel med dette produktet med et ytre lag plast er at det kan brukes både inne og ute.

Dette er et rimelig og hardført produkt som har vunnet mange priser. Passer for alle hjem, både innen- og utendørs.

5. Stokke Steps Bouncer Babysitter

 • God trening for motorikken når barnet lærer å få sitteren til å gynge
 • Godt stoff som er lett å holde rent
 • Kan vokse i den

Dette er en av de beste polstrede babysitterne vi har testet. Siden vi opplever at babyen er mer fornøyd hvis stolen er veldig myk, er det helt klart en stor fordel. Så lenge barnet er fornøyd får vi voksne litt pusterom og kan gjøre andre ting mens den lille nyter tilværelsen i sin komfortable stol. Denne babysitteren føles veldig stabil og relativt fast. Det er imidlertid mulig å få den til å begynne å gynge bra hvis man bare beveger seg ordentlig. Vi opplever at det kan ta litt tid for barnet å lære å gynge med denne stolen, men når han eller hun forstår hvordan man får stolen til å gynge, blir det veldig morsomt. Takket være at det kreves litt innsats for å gynge, trenes motorikken til det lille barnet, som han eller hun har nytte av i sin fortsatte utvikling.

Dette er en babysitter som barnet kan vokse sammen med. Når barnet er ca 4 måneder kan man fjerne spedbarnsinnsatsen, og vips så er det god plass til den litt større gutten eller jenta. Denne sitteren har et fempunktsbelte som gjør at barnet kan sitte 100 prosent forankret til stolen slik at det ikke kan skje noen ulykker.

Noe som er positivt med dette produktet er at det er veldig sølevennlig. Til tross for søling av både mat og drikke var det lett å tørke det bort fra stoffet uten at det syntes etterpå. Stoffet kan også tas av og vaskes ved 40 grader, så det føles virkelig som at man med dette produktet får en babysitter som vil kunne holde seg fin gjennom hele bruksperioden. Det er også verdt å nevne at denne babysitteren kan monteres i spisestolen Stokke Steps, hvis man har en slik.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com