Beste sminkedukke: Best i test 2024

sminkedukke test

Sminkedukker har eksistert lenge, og i sin nåværende i minst 40 år. Den er minst like populær i dag som den var da vi som foreldre i dag var små selv. Sminkedukker finnes i forskjellige varianter, også kjent som stylinghode eller sminkehode. Noen av produktene fokuserer utelukkende på hårstyling, mens andre fokuserer på selve sminkingen. De vanligste er sminkedukker som er godt egnet både til å style håret på, men også for å sminke.

I tillegg til at en sminkedukke kan være et morsomt tidsfordriv for barnet alene, men også i felles lek, kan det også være et hjelpemiddel for barnet til å uttrykke seg og utforske sine kreative sider. Når man sminker eller fikser hår er det gode muligheter til å være kreativ og gjøre hva man vil. Fordi det er en dukke man sminker, gjør det ikke så mye hvis man overdriver litt.

De 4 beste sminkedukkene i 2024

Vi har testet flere sminkedukker, stylinghoder og sminkehoder som er tilgjengelig på markedet i dag. Nedenfor gjennomgår vi de 4 produktene vi likte aller best. En god sminkedukke bør ha en god kvalitet og holde til flere års bruk. Med et godt produkt mener vi også at det bør være mange tilbehør slik at man kan begynne å leke med en gang med en uten å måtte skaffe ting som hårspenner eller sminke separat.

1. Dream Collection Sminkedukke

Dette er den billigste sminkedukken vi har testet. Heldigvis er dette produktet også et av de bedre vi har funnet. Med tanke på dukkens pris, holder den en overraskende høy kvalitet. Det er også veldig positivt at det finnes en rekke tilbehør som man kan leke med i lang tid uten å bli sliten. Med dukken kommer ulike tilbehør for håret, inkludert en hårføner. Hårføneren går på batteri og låter akkurat som en vanlig miniatyrhårføner. Man kan derfor leke frisørsalong og lage forskjellige oppsett (eller til og med klippe hvis man vil) i det fine og holdbare blonde håret. Øyenskygge føler også med.

2. Bayer Design Sminkedukke 

Bayer Design Makeup Head er et middels priset sminkehode som leverer. Dette sminkehodet er stabilt og har en god kvalitet, det føles holdbart og vi kjenner oss trygge på at det vil tåle mange timers lek i lang tid fremover. Denne dukken fokuserer både på hårpleie og sminke. Man får sminke, hårbørste, papiljotter og hårspenner m.m. Denne dukken finnes i forskjellige versjoner hvor blant annet hårfargen er forskjellig.

3. Happy Friend Makeup Sminkehode

Dette er den beste saminkedukken vi har testet hvis man tar i betraktning hva man faktisk får for pengene. Med tanke på alt tilbehøret som følger med dette produktet, er det vel verdt prisen. Siden produktet inneholder en rekke tilbehør for å style håret, og til og med sminke, kan man være trygg på at man vil kunne leke med dukken i lang tid før man begynner å gå lei. Denne dukken er av høy kvalitet. Det mørke langehåret er veldig fint og tåler å bli stylet og lekt med uten at det blir slitt.

4. L.O.L. Surprise! OMG Stylinghode

Dette er et veldig kult stylinghode hvor man hovedsakelig har fokusert på muligheten til å lage stilige frisyrer. Ved hjelp av flere forskjellige medfølgende hårstykker, samt kammer og alt slags tilbehør, kan man lage en frisyre med særpreg. Dette er et stilig produkt som føles veldig robust og kvalitativt. En ekstra og veldig morsom detalj er at dukkens sminke vises hvis man heller kaldt vann på den!

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com