Den beste Babygymmen: Best i test 2023

En baby gym kan tas i bruk så tidlig som når barnet er bare 1-2 måneder gammelt. Formålet med babygymmen er å stimulere barnet slik at han eller hun hun kan trene opp sin koordinasjon og bevegelsesevne. En god babygym bør være morsom for babyen og også sørge for at babyen ligger komfortabelt og sikkert.

De 5 beste babygymmene 2023

Vi har testet en rekke babygymmer og nedenfor følger vurderinger av de fem babygymmene vi liker best akkurat nå. Vi har valgt ut noen forskjellige produkter som har litt varierende egenskaper. Alle babygymmene i listen er sikre og har god kvalitet.

1. Skip Hop Treetop Friends

 • Pute inkludert
 • Morsomt interaktivt teppe
 • Svenskdesignet

Dette er en babygym av god kvalitet og som har et mykt teppe. Over barnet henger to buer med flere søte små lekedyr. Disse små utstoppede dyrene kan plasseres i forskjellige høyder i buene takket være de mange løkkene, ettersom babyen og dens evner vokser så mye at man kan tilpasse babygymmen.

Dette er en smart og stilig babygym utformet av en svensk designer. Teppet barnet ligger på er minst like spennende som de overliggende buene. På teppet er det avbildet et stort tre og blomster, og her er det en rekke ting å utforske. Hvis babyen tar på bladene, rasler de spennende og blomstene piper når man trykker på dem.

Dette er en stimulerende babygym som kan brukes allerede fra fødselen og som kan tilpasses ettersom tiden går takket være de 13 løkkene som man kan henge leker i. En ergonomisk pute er også inkludert. Den kan avlaste babyen når han eller hun leker i gymmen.

2. Teddykompaniet Diinglisar Babygym

 • Populært motiv
 • Myke kanter som rammer inn overflaten
 • Rammene kan fjernes for å lage en lekematte

Dette er en søt gym med de populære diinglisene som motiv. Dyrene er pent brodert på teppet, som er omgitt av en myk kant som sikrer at babyen holdes trygt inne i babygymmen. Inkluderer fem små utstoppede dyr som henger i buene og gjør at babyen ønsker å strekke seg etter dem. Dette trener både muskler og koordinasjon. Skyen som sitter i midten har et speil. Dyrene har små bjeller inne i seg, og hvis man trykker på skyen tuter den lett. Lekene er flyttbare og kan flyttes rundt av oss foreldre.

Dette er en veldig myk og estetisk tiltalende babygym som vi liker veldig godt. Det er positivt at buene kan fjernes slik at man senere kan lage en liten lekematte, hvis man ønsker det.

3. Rätt Start Babygym Mumin

 • Sjarmerende Mummi-tema
 • Stimulerer med lyd og berøring
 • Kan vaskes ved 40 grader

Dette er det opplagte valget for alle oss som elsker Mummi, og en veldig sjarmerende babygym. Teppet er laget av myk polyester og i taket henger søte mummi-kosedyr.

Teppet har en myk bitering i naturgummi. Her er også andre detaljer å gripe og leke med. Gymmen har figurer som stimulerer barnet til lek ved hjelp av både hørsel og berøring.

En veldig positiv ting med denne babygymen er at teppet kan vaskes på 40 grader, noe som mange foreldre til små barn setter pris på. Det er ikke alltid tilfellet med mange andre gymer.

4. Done By Deer Aktivitetsgym

 • Fleksibel babygym
 • Morsomme leker som lager lyd

Dette er en sjarmerende og praktisk liten babygym med base som kan justeres i bredden. Takket være utformingen kan du gjøre om babyens seng eller soveplass til en babygym, eller hvorfor ikke bare plassere den på gulvet over et mykt skinn eller teppe?

Dette er en veldig fleksibel løsning som kan brukes som man vil. Inkludert speil og fine leker med lyder som babyen elsker!

5. Tiny Love Meadow Days

 • Lyd og lys som stimulerer aktivitet
 • Fine figurer av god kvalitet
 • Søt pute inkludert

Da vi først testet denne gymen ble vi imponert over de tekniske detaljene. Det er ikke noe man finner på de fleste andre gymer. Tiny Love Meadow Days babygym fokuserer på lyd og lys for å stimulere barnet og for å oppmuntre til lek og bevegelse. Dette er etter vår erfaring en god idé fordi babyen liker, og er nysgjerrig på, alt som skjer i denne babygymen.

En smart og morsom detalj er at man også kan spille inn sin egen stemme i lydenheten. Det gjør at barnet kan øve opp sin språklæring allerede i svært ung alder. Figurene oppe i buene er veldig sjarmerende og kan flyttes rundt. En fin pute er også inkludert i denne babygymen!

Trenger man en babygym?

Selvfølgelig er ikke en babygym et must, men det er definitivt et veldig godt verktøy for å trene babyens muskler og koordinasjon. Det er også andre måter å gjøre dette på. Den store fordelen vi ser med en babygym er at man som forelder kan legge babyen ned en liten stund samtidig som barnet synes det er morsomt og får nyttig trening med på kjøpet. Som småbarnsforelder bør man dra nytte av mulighetene man kan få til å puste ut, eller gjøre husarbeid. Hvis du legger barnet i sengen sin, kan det hende at han eller hun protesterer, men i babygymen er det mye spennende som fanger oppmerksomheten.

Hvilken babygym er den beste?

Den babygymen som var best i vår test kalles Skip Hop Treetop Friends. Dette er en morsom babygym av høy kvalitet. Hvilken babygym som er best for deg er imidlertid et spørsmål om smak og behag. Noen foretrekker for eksempel en babygym som har så mye stimulering som mulig, andre kan synes at det for mange blinkende lys og lyder. Derfor anbefaler vi at du først setter deg ned og tenker over hvordan du vil at babygymen skal være. Hvis du vil ha babygymen på gulvet anbefaler vi at du velger en babygym hvor et fint og mykt teppe er inkludert.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com