Den beste lære-å-gå stolen: Best i test i 2024

Vi har gjennomgått og testet et stort antall lære-å-gå stoler. Nedenfor presenterer vi våre resultater; de fem beste stolene akkurat nå. Flere av stolene har flere bruksområder, noe som er en merverdi som bør tas i betraktning når man sammenligner priser. For å få plass på listen vår må stolen være av god kvalitet, ha fleksibilitet i form av justerbar høyde og ha et godt innebygd aktiveringspanel. Stolene må selvfølgelig også være skånsomme mot underlagene de kjøres på, og viktigst av alt, være trygge for barnet som bruker dem.

De 5 beste lære-å-gå stolene i 2024

1. Hauck Lære-Gå-Stol 1-2-3 Hearts

 • Robust
 • Høy kvalitet
 • Det beste aktivitetssenteret

Dette er en gåstol med en litt høyere pris, men som har overlegen kvalitet. Denne stolen føles veldig solid og godt designet. Stolen har også et veldig søtt utseende. Aktivitetssenteret lengst foran har mange morsomme detaljer som kan vekke stor nysgjerrighet hos ethvert barn. Dette produktet er designet med sikkerhet i fokus, for eksempel har det en sikkerhetslås for trapper, noe som føles bra, selv om farlige områder selvfølgelig også er fysisk avgrenset.

Det beste med denne stolen, i tillegg til robustheten, er de innebygde lekene. Det er flere knapper, spaker og andre detaljer som kan roteres eller flyttes slik at forskjellige lyder og lys aktiveres i stolen. Det faktum at barnet kan påvirke disse funksjonene stimulerer lek og gir mye glede og selvtillit å utforske.

2. Beemoo PLAY Gåstol

 • Lav pris!
 • Komfortabel pute
 • Stabil

Med Happy har Beemoo virkelig lyktes med å produsere en god gåstol til en pris som slår konkurrentene. Dette er en veldig billig stol som, til tross for sin lave pris, faktisk oppfyller kravene man kan stille til en god gåstol. Seteputen er myk og gjør at barnet sitter komfortabelt og stabilt. Stolen oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder for blant annet trappebeskyttelse.

Hjulene på denne stolen er veldig gode, de ruller raskt rundt og endrer retning så snart barnet ditt gjør det. Noen gåstoler kan noen ganger stoppe litt opp fordi hjulene ikke henger med, men dette produktet ser ut til å rulle fremover helt uhindret uavhengig av raske kursendringer. Pluss også for det morsomme aktivitetssenteret som fanger barnets interesse ved hjelp av lyd, lys og bevegelse. Et lite minus fordi plastdelene føles litt plastikkaktige.

3. Carena Nacka Lære-Å-Gå stol

 • Høy kvalitet og sikkerhet
 • Veldig rimelig
 • Lett for barnet å håndtere

Dette er en trappesikker og kvalitativ lærestol fra Carena. Selv om dette produktet har en relativt lav pris, er den en av de beste vi har sett. Fantastisk godt gjort, Carena! Denne lære-å-gå stolen ruller jevnt og er trygg, og de minste elsker dessuten å leke med den. Stolen er egnet for barn som er 6 måneder og eldre, og opp til en vekt på 12 kg. Aktivitetspanelet på denne stolen ser ut til å være spesielt populært blant barn. Det er flere kontroller som barnet kan trykke og vri på. Kontrollene stimulerer nysgjerrighet og lek takket være morsomme lyd-, lys- og bevegelsesfunksjoner! Alle deler av dette produktet føles stabile og robuste, noe som selvfølgelig føles trygt, da det er viktig for både sikkerheten, men også for stolens holdbarhet over tid.

Bakhjulene på stolen er faste, mens forhjulene kan rulle fritt i 360 grader. Det er flott å se barnets glede når han eller hun begynner å gå rundt for første gang ved hjelp av Carenas lære-å-gå stol. Dette produktet øker barnets mobilitet, samtidig som sikkerheten står i fokus.

4. Inovi iWalk Lære-Å-Gå stol

 • Hjul som er skånsomme på gulvet
 • Kan gjøres om til gynge
 • Innovativt aktivitetspanel

Inovi iWalk er den innovative gåstolen som også kan gjøres om til en gynge. Denne stolen har veldig gode hjul laget av silikon. Hjulene er spesialdesignet for ikke å skade eller lage merker på gulvet, noe som er prisverdig fordi enkelte gåstoler kan forårsake merker eller riper. To av hjulene er svinghjul, som gjør at barnet kan bevege seg i alle retninger uten å stoppe. Lekene på denne gåstolen er veldig morsomme. I tillegg til muligheten til å påvirke lys, farger og lyder, kan aktivitetspanelet også spille av sanger. Dette er en veldig bra gåstol, og et stort pluss for at den også kan brukes som gynge.

5. Rörö F1 Babywalker

 • Morsomste design
 • Omsluttende setepute
 • Rimelig

Denne gåstolen fanget oppmerksomheten vår umiddelbart, fordi dens utseende i form av en Formel 1-bil slår det meste. Å se barnet sitt gå omkring “kjørende” i denne Formel 1 bringer både glede og stolthet til mamma og pappa. Dette er en svensk-designet gåstol, hatten av for utviklerne hos Carena for deres kreativitet. I tillegg til denne stolens morsomme design, har den også ratt og spaker foran som sammen med deres tilkoblede respektive lyder vekker barnets utforskerglede. Selvfølgelig har rattet et horn slik at den lille kan advare andre når det går unna. Vi liker også seteputen som sitter stabilt rundt barnet, den er veldig myk og omsluttende, noe som gir stabilitet.

Når kan man begynne å la barnet bruke en lære-å-gå stol?

Nøyaktig når det er tilrådelig å begynne å bruke gåstolen, er litt ulikt avhengig av barnet. Barn modnes i forskjellig hastighet, og man må tilpasse seg barnets utvikling. Det er ikke noe galt i å kjøpe en lære-å-gå stol som man deretter tester sammen med barnet. Hvis barnet ikke viser seg å være helt klar, kan man legge den bort og prøve igjen senere. Mange av produsentene av gåstoler sier at de kan brukes fra 6 måneder. Imidlertid mange mange eksperter at det kan være bra å vente til babyen er 10 måneder gammel.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com