Den beste gravideputen: Best i test i 2024

gravidepute

Smerter i alt fra nakke til rygg, mage og ankler svært vanlig hos gravide. En av tingene man kan gjøre for å forebygge såvel som lindre disse problemene, er å passe på at man får riktig avlastning når man sitter eller ligger.

De 5 beste graviditetsputene i 2024

Vi har vurdert og testet en rekke gravideputer tilgjengelig på markedet i dag. Nedenfor gjennomgår vi de fem produktene vi liker best akkurat nå. Faktorer som vi har tatt hensyn til i vår vurdering er for eksempel kvalitet og holdbarhet, men også pris, utseende og ergonomi.

Vi har forsøkt å velge produkter i litt forskjellige prisklasser, slik at det blir noe for enhver smak. I vår evaluering har vi prioritert putene som også kan brukes etter fødselen, for eksempel som ammeputer.

1. bbhugme Gravidepute

 • Gravide- og ammepute
 • Toppresultater i flere forskjellige tester
 • Stilig design
 • Gode og skånsomme materialvalg

Dette er en gravidepute som har fått toppresultater i mange tester. Vi kan virkelig forstå hvorfor. Dette er et produkt av høyeste kvalitet som er gjennomtenkt til den minste detalj for å gjøre livet ditt som gravid og nybakt mor litt enklere. Dette produktet koster mer enn mange alternativer, men vi tror det kan være verdt pengene, når man tenker på at man får et slikt gjennomført produkt.

Denne puten er utviklet av norske kiropraktorer med siktemål å gi støtte på de riktige stedene, og dermed motvirke dårlig belastning og smerter. Når man er gravid kan denne puten virkelig være din beste venn. Puten kan brukes når man sitter eller ligger i sengen eller sofaen. Den avlaster bekkenet, magen, korsryggen og knærne, og er i tillegg generelt veldig behagelig å hvile seg mot. Vi synes også det er positivt at puten er såpass diskret og stilig. Man trenger ikke skamme seg over å ha denne puten liggende fremme i sofaen.

Når det lille barnet vel har kommet til verden kan man bruke denne puten som en ammepute. Noe som selvfølgelig kan rettferdiggjøre den høyere prisen da man kan få en relativt lang levetid ut av dette produktet. Når man ammer, legger man puten rundt kroppen, noe som gjør at den føles veldig stabil og trygg, men også avlastende for deg som mamma.

Noe vi også liker med denne gravideputen er at man har anstrengt seg for å bruke så skånsomme materialer som mulig. Likevel kan trekket tas av og vaskes i maskin ved 40 grader.

2. Petite Chérie Gravidepute

 • Stor og lang
 • Veldig formbar
 • Gjør det fint å sove på siden
 • Stilig design, tilgjengelig i flere forskjellige farger

Dette er en god og komfortabel gravidepute fra den populære produsenten Petite Chérie. Det første som slår en når man ser denne gravideputen, er hvor lang den er. Lengden gjør at man får komfortabel avlastning langs hele kroppens lengde når man ligger med denne puten i sengen eller sofaen. Puten er faktisk så behagelig at noen av våre testpersoner her i redaksjonen forteller at de brukte puten til å sove mot også etter graviditeten.

Denne puten er i mellomprisklassen og er ikke fullt så kvalitativ som mange av de dyrere putene man kan finne på markedet. Vi tror imidlertid at dette produktet har en god balanse mellom kvalitet og pris. Hvis man har vondt i for eksempel ryggen og bekkenet (som er svært vanlig under graviditet), kan vi anbefale at man prøver å sove med denne puten.

Noe vi liker med dette produktet, er hvor formbart og fleksibelt det er. Det er veldig enkelt å arrangere denne puten i sengen på en måte som passer for deg.

3. JLY Star

 • Billig
 • God funksjon
 • Veldig mykt trekk

Dette er den beste billige puten vi har testet. Av naturlige grunner er dette produktet rent kvalitetsmessig i en annen klasse enn de litt dyrere putene på markedet. Hvis du er ute etter en veldig billig pute som gjør jobben sin, kan vi varmt anbefale gravideputen fra JLY.

Dette er en enkel, men kompetent pute som avlaster magen, ryggen og korsryggen til den som er gravid. Puten er veldig formbar, det er lett å få den til å anta den formen du ønsker, og den tilpasser seg kroppen når man ligger mot den. Selve trekket er i veldig mykt bomullsstoff, noe som gjør den særdeles koselig å ha i sengen.

4. NG Baby Gravidepute Dandelion

 • Svenskprodusert
 • Former seg i etter kroppen
 • Kan brukes som sittepute etter graviditeten
 • Fin å ha fremme

Dette er en svenskprodusert gravidepute av høyeste kvalitet fra den kjente produsenten NG Baby. De leverer som alltid gode produkter, og denne puten er ikke noe unntak. Puten er fylt med styrolitkuler, som viser seg å være et veldig godt materialvalg ettersom puten former seg rundt kroppen på en nesten magisk måte når man ligger mot den. Det faktum at denne puten former seg så bra etter kroppen gjør at den sannsynligvis er mer behagelig enn de fleste andre gravideputer vi har testet.

Noe vi liker spesielt godt med denne puten, er trekket. Puten har et veldig fint og søtt stoff med løvetann på. Denne puten ser både koselig og fin ut når man ligger i sengen eller sofaen.

Vi liker produkter som har lang levetid, og vi er derfor glade for at puten kan brukes også etter graviditeten. Det gjør den rimeligere og er bra for miljøet. Når babyen har kommet til verden vil denne puten være en utmerket sittestøtte.

5. Umami Dreamgenii

 • Designet for liggestilling på din venstre side
 • Beste posisjon for deg og ditt ufødte barn
 • Forhindrer at man ruller over på ryggen i søvne
 • Mykt stoff

En gravidepute fra Umami som er spesielt designet for å gi støtte i ryggen, knærne og i korsryggen når man er gravid og trenger å hvile. Puten er også designet for at man skal ligge på venstre side, da det er den siden som gir best støtte for deg og babyen din.

Denne puten er faktisk veldig behagelig å ligge på, og det føles som om den lindrer på akkurat de riktige stedene. Den føles også veldig trygg og stabil, da den hindrer at man ruller over på ryggen mens man sover.

Når babyen har kommet, kan man i stedet bruke dette produktet som ammestøtte, noe som gjør det enda rimeligere i det lange løp. Når den brukes som en gravidepute, bidrar den også til å øke blodstrømmen i kroppen, noe som er bra for både deg og din lille baby.

Denne puten er enkel i både utseende og materialvalg, noe som ikke forstyrrer, men som heller øker følelsen av at dette er et veldig godt bruksprodukt.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com