Beste sparkesykkel for barn: Best i test 2024

Vi har gjennomgått og testet et stort antall sparkesykler på markedet. Nedenfor kan du se resultatet, og vi har plukket ut de fem sparkesyklene vi mener er best, og vurdert faktorer som funksjon, utseende, sikkerhet og pris. Vi har også forsøkt å finne noe for alle aldre.

De 4 beste sparkesyklene i 2024

1. STIGA Sparkesykkel Route 200-S

 • Høy kvalitet
 • Ruller enkelt
 • Rimelig

STIGA Scooter Route 200-S er en sporty sparkesykkel av svært høy kvalitet. Denne sparkesykkelen er perfekt hvis du vil gi barnet ditt det beste. Noe man reagerer på første gang man ser denne sparkesykkelen fra Stiga er hvor store hjulene er, mye større enn hos de fleste konkurrentene. De store hjulene gjør at denne sparkesykkelen ruller lettere og når raskt høyere hastigheter. At sparkesykkelen ruller så lett er veldig fordelaktig hvis man skal reise et stykke. Man trenger ikke å ta i like mye som med de fleste andre sparkesyklene vi har testet.

Selv om sparkesykkelen er rask, føler vi oss trygge på at den er sikker. Denne sykkelen har kvalitet og stabilitet som varer. Man bremser ved å trykke lett på bakhjulet med en fot. Bremsen tar godt og gjør en god jobb med å bremse ned raskt og jevnt.

2. STIGA Sparkesykkel Trehjuling Supreme

 • 100% balanse
 • Robust
 • Bra for yngre barn

STIGA Scooter Tricycle Supreme er en veldig stødig sparesykkel takket være det faktum at den har tre hjul. Denne sparkesykkelen er veldig behagelig og passer for barn i alle aldre, selv om den kan være best egnet for yngre barn, da den er så god til å hjelpe til med å holde balansen. Men at sykkelen er justerbar i høyden gjør den egnet for alle aldre, og fleksibiliteten gjør det også mulig for barna å vokse med denne sparkesykkelen, noe som er flott.

Ståplaten er i seg selv veldig stabil og trygg. Man bremser ved hjelp av bakhjulet. En medfølgende kurv som kan festes til styret er inkludert og perfekt for vannflaske eller andre ting. Denne sparkesykkelen er også veldig lett å ta med på ferie eller lignende ettersom man kan fjerne rattstammen når man vil transportere kjøretøyet.

3. STIGA Scooter Mini Kid 3W

 • Frekk
 • Stabil
 • Billig

Dette er som man kanskje kan se av bildet en sparkesykkel for yngre barn. Den er en sparkesykkel som vil tjene sin hensikt i en begrenset periode av det yngre barnets liv før han eller hun har vokst fra den og ønsker seg en litt mer voksen sparkesykkel. Fordelen med denne lille sykkelen er at den er relativt billig, så når barnet har vokst fra den kan den ha gjort sitt, med mindre flere søsken følger etter. Til tross for dens lave pris, kan man som vanlig stole på Stiga for dette er en stabilt bygget sparkesykkel som tåler det et barn kan utsette den for.

Dette er en tøff sparkesykkel og tilgjengelig i flere farger. Vi liker den lille søte kurven foran som gjør at man kan transporere ting som er viktige for barnet og som skal være med på turen. Siden sparkesykkelen har tre hjul, hjelper den til med å holde balansen. Til tross for stabiliteten forbedrer barna sine motoriske ferdigheter ved å stå og kjøre på Stiga Scooter Mini.

4. Mini2go Deluxe

 • Prisvinnende design
 • Vokser med barnet
 • Kan brukes fra 10 måneder til ca 5 år

Dette er en prisvinnende sparkesykkel med et veldig innovativt design. Takket være designet kan den brukes i mange år. Når barnet er lite kan man nemlig bruke denne sparkesykkelen som en slags kjerre man kan feste til seg selv. Barnet står da i en skjermet beholder med sitt eget styre. Barnet kan påvirke retningen sykkelen går i ved å helle på kroppen. Dette er en veldig morsom måte for barnet å ferdes på fordi selv svært små barn er i stand til å styre. Å styre sykkelen på denne måten er svært gunstig for barnet fordi det samtidig trener opp sine motoriske ferdigheter.

Når barnet blir litt større kan man fjerne selve stativboksen og foreldrenes håndtak. Dette gjør kjøretøyet til en vanlig trehjuls sparkesykkel. Som en frittstående sparkesykkel er dette kjøretøyet veldig stabilt og morsomt. Fleksibiliteten i kjøretøyet gir det en lang levetid og kan brukes i flere av barnets oppvekstår. Vi liker virkelig smarte løsninger som øker levetiden til produktene, det er bra for både lommeboken og miljøet!

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com