Beste smokkholder: Best i test i 2024

Barn mister smokkene sine, det er bare sånn det er, som forelder må du venne deg til å kjøpe nye smokker til barnet ditt fra tid til annen. For å redusere antall manglende smokker er det imidlertid et enkelt og billig triks, nemlig å få en smokkholder. For eksempel kan smokkholderen festes til barnets klær. Hvis smokken da går ut av munnen, er den fortsatt festet til klærne gjennom tråden. På denne måten forhindrer smokkholderen effektivt at smokkene blir skitne eller forsvinner.

De 5 beste smokkholderne

Vi har gjennomgått og testet en rekke smokkholdere. Nedenfor presenterer vi vår toppliste over fem utvalgte produkter som vi liker best akkurat nå. En god smokkholder skal være trygg, holdbar og enkel å holde ren. En smokkholder må ikke være for dyr, men den må samtidig opprettholde en så høy kvalitet at du kan bruke den i lang tid. Nedenfor er produktene alle rimelige, god kvalitet og også stilige, noe som får oss til å føle oss trygge når vi anbefaler dem.

1. Sebra smokkholder

Dette er en veldig fin smokkholder av høy kvalitet som er designet og håndlaget i Danmark av produsenten Sebra. Takket være det faktum at de er håndlaget, ser ingen smokkholder nøyaktig lik ut. Dette produktet er også tilgjengelig i flere forskjellige farger. Smokkholderen er enkel å håndtere og kan enkelt festes. Når den er festet, sitter den sikkert på plass. Selve ringen du setter smokken i er laget av silikon og klipsen du fester til barnets klær er plast. Alle materialer er selvfølgelig fri for BPA og ftalater. Det positive med dette produktet er at det er enkelt å rengjøre fordi det tåler maskinvask på 30 grader. Materialet er økologisk bomull.

2. Skip Hop smokkholder av silikon

Dette er en hygienisk smokkholder som effektivt beskytter smokkene mot smuss. Dette er et perfekt produkt for å kunne holde styr på smokkene mens du beskytter dem. Denne smokkholderen kan festes til for eksempel stellevesken, ryggsekken eller på barnevognen. Perfekt for å kunne følge med på smokkene i den hektiske hverdagen som småbarnsforelder.

Dette produktet inneholder to smokker. En veldig positiv ting med denne smokkholderen er at den kan vaskes i oppvaskmaskinen, på denne måten har du alltid et helt ferskt produkt. Materialet er hygienisk silikon.

3. MAM Clip It! Smokkholder

Hvis du er ute etter en virkelig billig smokkholder som fortsatt er trygg, kan vi anbefale at du ser på dette produktet fra Mam. Dette er et pålitelig produkt som er egnet for bruk med den nyfødte babyen. Det som er bra med denne holderen er at den passer til de aller fleste smokker og tannringer som er tilgjengelige på markedet. Selve klipsen er veldig enkelt å håndtere, selv med en hånd. Med et enkelt grep er klipsen festet til barnets klær.

Dette produktet har en pris som er overraskende billig. Det skal imidlertid sies at denne smokkholderen føles betydelig mer plastaktig enn de andre litt mer eksklusive produktene i vår liste. Men hvis det plastaktige utseendet ikke plager deg, kan vi varmt anbefale dette kompetente lille produktet. Smokkholderen er tilgjengelig i flere forskjellige fine farger å velge mellom.

4. Baby Bubbles smokkholder

Dette er en smokkholder fra Baby Bubbles som har blitt veldig populær, og vi kan absolutt forstå hvorfor! Dette produktet er veldig fint, det blir som et smykke mens det selvfølgelig beholder sin praktiske funksjon. Smokkholderen er laget av bøketre og silikonperler. Silikonperlene er også designet slik at du kan bite i dem. Dette produktet blir derfor også som et tannleketøy for babyen. Det er enkelt å feste denne smokkholderen, både i smokken og i klærne. Produktet er tilgjengelig i flere forskjellige farger og design og er fri for BPA, PVC og ftalater.

5. Elodie Amber Apricot smokkholder

Elodie lager vanligvis gode, rimelige barneutstyr av høy kvalitet. Heldigvis er denne smokkholderen ikke noe avvik fra det prinsippet. Dette er en fin smokkholder med godt design. Denne modellen er tilgjengelig med flere forskjellige farger på selve båndet, så det er enkelt å finne en versjon som passer deg og ditt barn. I bandet er en klemme laget av metall. Klemmen er hypoallergen og nikkelfri. I tillegg til at metallklemmen er veldig fin i gullfargen, er den også veldig funksjonell og enkel å feste til klær. Smokken selv er festet til en sterk og holdbar liten silikonsløyfe. Dette er en relativt billig smokkholder med tanke på hvilket fint produkt du får for pengene!

Hva er en smokkholder?

En smokkholder er rett og slett en fin måte å sørge for at babyen ikke mister smokken, eller slipper den på den skitne bakken for den saks skyld. Når babyen har smokken i munnen, er det lett for smokken å falle ut. Uten en smokkholder er det ingenting som hindrer smokken i å gå tapt for alltid. Smokkholderen består vanligvis av en tråd som festes til barnets klær. I den andre enden fester du smokken selv. Siden smokken er festet til klærne, spiller det ingen rolle om smokken faller ut av barnets munn, den holdes fortsatt ved hjelp av tråden.

Sikkerhet

Det har blitt populært å lage egne smokkholdere. Hvis du er litt hendig, kan du lage fine og personlige smokkholdere. Hvis du velger å prøve å produsere din egen smokkholder, er det selvfølgelig veldig viktig at du gjør det trygt. Smokkholderen må være veldig holdbar slik at det ikke er mulig å trekke deler av den. For eksempel, hvis barnet skulle få en spenne løs og putte den i munnen, kan det ende i katastrofe. Selvfølgelig er det også viktig å velge gode materialer som er milde og fri for giftstoffer.

En annen viktig ting å huske på, enten du lager din egen smokkholder eller kjøper den, er at tråden ikke må være lengre enn 22 cm. Lengre tråder kan utgjøre en sikkerhetsrisiko hvis barnet skulle få den rundt halsen.

Hvis du kjøper en smokkholder fra en kjent produsent, kan du føle deg trygg på at den oppfyller alle regler og gjeldende sikkerhetsstandarder. Bedrifter som produserer produkter for barn har åpenbart holdbare og trygge produkter. Det skal imidlertid huskes at alle produkter kan slites ut over tid. Derfor kan det være greit å sjekke smokkholderen fra tid til annen og se at det for eksempel ikke er sømmer eller lignende som har blitt slitt og er i ferd med å gå i stykker.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com