Den beste nattlampen: Best i test 2024

Å sove alene i mørket er skummelt for de fleste barn. Derfor kan man trenge en nattlampe for å gjøre det lettere for sine barn, slik at de kan sove i sine egne senger utan å føle seg redde. Hvorfor ikke skaffe en nattlampe som med sitt lys og utseende gjør barnerommet koseligere og mer trygt?

De 5 beste nattlampene 2024

Vi har vurdert og testet de bestselgende lampene på markedet. Nedenfor følger en rangering av de lampene som ble best i testen vår. De er alle bra og prisverdige lamper som har både god funksjon og fint utseende.

1. Zazu Nattlampe LOU

Dette er en veldig stilig nattlampe med flere innovative funksjoner. Utseende kombinert med funksjonalitet og at dette produktet er rimelig, gjør det best i test. Den lille figuren kan raskt bli ditt barns venn. En venn som holder vakt og gjør nattesøvnen trygg.

Man kan bruke flere forskjellige innstillinger for nattlampen. Den kan være påslått hele natten, den kan også slås av ved hjelp av en timer. Hvis barnet jamrer seg eller gråter, eller på annen måte begynner å ta seg ut av sengen, kan lampen slå seg på. Dette gir trygghet for barnet, og kan også forhindre ulykker hvis barnet begynner å stå opp og gå midt på natten.

Lampen har også forskjellige lysstyrker,slik at det er mulig å skru opp lyset og bruke det som leselampe. På denne måten trenger man ikke å skaffe en ekstra lampe for det formålet.

2. Papabo Dynamisk stjerneprosjektor

Dette er et veldig kult nattlys som fungerer med både lys og lyd for å hjelpe barnet til å sove. Forskning viser at barn faktisk kan sove bedre hvis de har litt lyd rundt seg i stedet for at det er helt stille. Denne lyden er ofte referert til som hvit støy og kan ha beroligende effekt på barn så vel som voksne.

Dette produktet projiserer et fantastisk undervannsmiljø med tilhørende lyder. Veldig fascinerende å se på, men samtidig beroligende for både barn og voksne, kan vi bevitne. Denne prosjektoren har forskjellige programmer man kan velge, avhengig av hvor vanskelig barnet ditt har for å sovne. Du kan velge lydbilder med alt fra vuggeviser til sjølyder. Prosjektoren slår seg av automatisk og kan også stilles inn til å starte hvis barnet våkner eller gråter. Utrolig morsomt og innovativt produkt!

3. ByMoxo Nattlampe Bjørn

Dette er en enkel og stilig nattlampe som har en selvfølgelig plass på vår toppliste. Dette er det beste valget hvis man ønsker en stilig og praktisk lampe uten problemer. Ved å klappe lett på lampen kan man få den til å skifte mellom forskjellige farger, kanskje for å reflektere dagens humør. Lampen er laget av nydelig myk silikon.

4. Lumipets Nattlampe

Lumipets har noen av de beste nattlysene akkurat nå. Med stilig design kombinert med funksjonalitet har de vunnet hjertene til både oss og barna. Vi falt spesielt for den versjonen som ser ut som en liten ugle, selv om de har flere fine nattlys å velge mellom.

Dette er et nattlys med et mykt foringsrør, noe som gjør at barn både kan klemme det og leke med det uten å skade det. Nattlyset blir heller aldri varmt, noe som gjør det helt trygt å la barna leke med det.

Dette nattlyset har hele 9 forskjellige farger å velge mellom. Du kan stille inn lampen til å endre farge, både med direkte og myke overganger. Lampen har også en timerfunksjon som gjør at den kan slå seg av når den ikke lenger er nødvendig. Lampen lades enkelt med en medfølgende USB-kabel.

Dette er et veldig fint og kvalitets nattlys som har en god pris med tanke på hva du får for pengene. Lampen har et mykt silikondeksel som gjør det koselig å ta på, og som også gjør at den tåler å bli mistet uten at den blir skadet. Ganske enkelt et både dekorativt og holdbart alternativ for barnas rom!

5. Pabobo Autonattlampe

Denne lampen er egnet for de litt eldre barna som har vokst fra de barnslige motivene. Lampen er stilren og moderne med et koselig blå lys. Pabobo Autonattlampe er helautomatisk, den slår seg på når det blir mørkt og slår seg av igjen når det blir lyst neste dag. Lysstyrken reguleres automatisk etter hvor mørkt det er. Dette er en veldig bra lampe som faktisk også kan brukes av oss voksne som ikke vil ha det helt mørkt i boligen om natten.

Trenger du å ha nattlampen på hele natten?

Noen barn føler seg utrygge hvis de våkner opp midt på natten og det er helt mørkt. Heldigvis trenger man ikke lenger å velge mellom å ha lampen slått på eller av. I dag finnes det smarte lamper som slår seg på når barnet våkner, og på denne måten kan barnet alltid føle seg trygg.

Er en lampe med projisering beroligende eller kan den ha motsatt effekt?

De fleste produsentene av nattlamper med projiserende effekt er godt klar over at barn kan stimuleres av for mye visuelle effekter eller lyd. Derfor er projeksjonene nøye utviklet for å fremkalle søvnighet i stedet for å hindre barn i å sovne. Alle lampene vi har testet har først vekket nysgjerrigheten hos barnet. Når den første nyhetene har gitt seg, har de imidlertid heller hatt en beroligende og søvndyssende effekt. Det skal imidlertid sies at alle barn er forskjellige. Hvis man er usikker på hvordan ens eget barn vil reagere, kan det tross alt være bedre å velge en gammeldags lampe uten visuelle effekter.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com