Den beste togbanen: Best i test i 2024

Den beste togbanen

De fleste har vel på et tidspunkt i barndommen lekt med de klassiske tretogbanene. I dag er banene tilgjengelige i et stor antall utførelser fra en rekke forskjellige produsenter. Imidlertid er disse lekene minst like verdsatt av dagens barn som de var da du og jeg var små. Å leke med biler og tog er nok noe de fleste barn liker, og å kunne få sette sammen sporene de kjører på er mildt sagt spennende. Å sette sammen sporstykkene selv, og i noen tilfeller designe hele banen selv, er både underholdende og noe som trener barnets motoriske ferdigheter og tenkning.

De 5 beste togbanene i 2024

Vi har gjennomgått og testet en rekke ulike togbaner fra mange forskjellige produsenter. Nedenfor vurderer vi de fem togbanene vi synes er de beste akkurat nå. For oss var det viktig å velge togbaner som barna likte, noe som selvfølgelig er det viktigste i denne sammenhengen. Det var også viktig for oss at kvaliteten skulle være god. En togbane er noe som kan arves fra søsken og kanskje også overlates til fremtidige generasjoner. Selvfølgelig er pris også en viktig faktor. Nedenfor har vi samlet togbaner i litt forskjellige prisklasser. Togbanene som koster mer har også merverdi i form av mer tilbehør eller lengre spor som vi tror kan rettferdiggjøre å bruke noen ekstra hundrelapper.

1. Classic World Togbord

Vi liker produkter der du får mye på kjøpet for på denne måten trenger du ikke å supplere med mange ting etterpå. Classic World Train Table er et av disse produktene. Med produktet følger et bord som man kan bygge sin lille verden på. Vi ser mange fordeler med å ha togbanen på dette bordet. Ved at togbanen på denne måten blir hevet, får man en veldig komfortabel “arbeidshøyde” når man selv sitter på gulvet. Dette setter vi voksne veldig pris på når vi vil sitte og leke en stund. Men den kanskje største fordelen med dette bordet, tror vi, er at togbanen og alt tilbehør havner innenfor et begrenset område. Når alt er på bordet, trenger man ikke å snuble over ting på gulvet. En fordel med å ha alt på bordet er at det er raskt å flytte lekingen til en annen del av rommet eller til og med til et annet rom.

Dette produktet koster litt mer enn mange av de andre togbanene vi har testet, men vi synes det er vel verdt prisen nettopp fordi så mange ting følger med i pakken. I tillegg til tog og togspor får man med mange landskapsdetaljer, bygninger, trafikkskilt, biler, busser, en fin togstasjon med mer.

2. BRIO World Togbane Travel

Som alltid har togbanene fra svenske Brio høyeste kvalitet. Deres togbaner av tre er både fine og veldig holdbare, de er faktisk så robuste at de kan vare i flere generasjoner. Denne pakken er en veldig morsom togbane som har fine passasjertog som varierer i design fra de mer tradisjonelle togene. Brio har en rekke togbaner med samme høye kvalitet, men oppsettet og tilbehøret varierer mye mellom de forskjellige pakkene. Vi liker dette produktet fordi man får en passe stor togbane som føles variert. Denne pakken har mange morsomme detaljer og en forhøyet sti som går over noen klipper.

3. JaBaDaBaDo Togbane

JaBaDaBaDos togbane er et veldig rimelig alternativ til de litt mer eksklusive togbanene. Både baner og tilbehør er laget av tre, og denne typen leketøy kan man utsette for nesten hva som helst. Det verste som kan skje er at den blir litt ripete eller slitt på overflaten. Denne pakken inneholder alt de små trenger for å kunne finne på kreative leker selv. Selve togbanen har en fin bro og mange hus, steiner, stoppskilt m.m. Togene er av det klassiske snittet og vognene henger sammen med små magneter. Man kan selv velge hvor langt toget skal være. Dette er et fint produkt som gir mye lekeglede for pengene.

4. VIGA Togbanesett

Dette produktet er et nokså godt alternativ til de mer kjente merkene. Viga plasserer seg i mellomprissegmentet med dette togsettet, men faktum er at man får mye for pengene. Spor og tog er laget av hardt tre. Mange trær, hus, biler, mennesker m.m. er inkludert. Denne banen har flere broer og opphøyninger som både vi, og tilsynelatende også barna, setter stor pris på. I motsetning til mange andre produkter vi har testet, er to togsett inkludert helt fra starten av, noe som selvfølgelig er veldig takknemlig hvis man har flere barn som vil leke.

5. Disney Cars 3 Bygg Din Egen Togbane

Dette er en togbane fra velkjente KidKraft som skiller seg ut fra mengden. Denne spesielle versjonen av banen som vi har testet har i stedet for tog bilene fra Disney-filmen Cars 3. Imidlertid kjennes treskinnene igjen fra produsentens andre baner. Noe vi liker med denne pakken er at man får instruksjoner for å kunne bygge forskjellige baner inspirert av filmen. Det faktum at man kan montere banen på flere forskjellige måter, gjør at produktet føles nytt lenger og dermed har lengre levetid. Det er også en bra stimulans for barna å bygge banene selv i henhold til tegningene. For de yngste barna kreves det nesten at vi foreldre deltar fordi det kan være litt vanskelig å bygge riktig.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com