Den beste lekegrinden: Best i test 2024

En lekegrind kan være et godt verktøy å bruke når man ikke kan ha 100 prosent tilsyn med barnet sitt, for eksempel hvis man trenger å gjøre noe annet lenger unna i rommet. Lekegrindens funksjon er å begrense barnets bevegelsesfrihet, samtidig som den skaper et mykt og koselig lekehjørne

Noen foreldre er negative til å bruke lekegrinden, da det kan føles som om man låser barnet sitt inne. Vi hos Barnaetopplisten mener at lekegrinden har sine fordeler, og at man absolutt kan ha en lekegrind så lenge man bruker den riktig og med moderasjon. Selvfølgelig er det viktig som forelder å være nær barnet sitt og leke med ham eller henne, delvis for å stimulere barnet, men også for å få kontakt med barnet i ung alder. Som forelder kan man imidlertid ikke være fysisk nær barnet sitt hvert minutt av dagen, og derfor er lekegrinden et godt produkt å bruke når barnet skal sitte alene en stund. Men du må selvfølgelig holde øye med barnet ditt selv når det er i lekegrinden.

De 4 beste lekegrindene i 2024

Det viktigste ved en lekegrind er at den må være trygg. Derfor bør man bare kjøpe kvalitetsprodukter fra kjente butikker. Lekegrinden må selvfølgelig være robust og umulig for barnet å åpne selv. Etter vår mening må en god lekegrind også være rimelig stilig og passe inn i hjemmet, og selvfølgelig være attraktiv for barnet å leke i. For at barnet skal føle seg komfortabelt i lekegrinden, er det bra hvis det er en myk og komfortabel madrass å sitte på.

Vi har testet en rekke lekegrinder tilgjengelig på markedet i dag. Nedenfor gjennomgår vi de fire produktene vi mener er de beste akkurat nå. Produktene nedenfor har litt forskjellige prisklasser, så klikk gjerne til de forskjellige butikkene for å se hvilken som passer budsjettet ditt og dine behov best.

1. Babydan Flex Lekegrind / Sikkerhetsgrind

I dette produktet er flere produkter inkludert i ett, derfor er det svært rimelig. På bunnen av lekegrinden er det en veldig behagelig lekematte med høye kanter som også kan brukes separat uten gjerder. Matten er av meget høy kvalitet og kan brukes daglig, også når man selv leker med barnet sitt. Selve lekegrinden er veldig robust og stabil. Den har en dør, noe som gjør det enklere i forhold til lekegrinder hvor du må løfte barnet ned og ut.

Dette produktet kan også brukes som sikkerhetsgrind. Da åpner man den og plasserer den mot et område man vil beskytte barnet mot, for eksempel en døråpning eller en komfyr. Takket være at dette produktet har så mange bruksområder, og at du kan bruke den som en grind når barnet har vokst fra lekegrinden, gjør at vi mener at denne lekegrinden fortjener toppkarakter. At denne lekegrinden har en attraktiv pris fra begynnelsen av, gjør ikke saken verre.

2. JLY Heaven Lekegrind med hjul

Denne lekegrinden er sannsynligvis den fineste vi har sett, og designmessig passer den godt inn i de aller fleste boliger. En annen funksjon som gjør at denne lekegrinden skiller seg litt ekstra ut, er det faktum at den går på hjul. Det gjør virkelig hverdagen enklere fordi man enkelt kan flytte lekegrinden rundt i huset uten å måtte demontere den eller bli tvunget til tunge løft. En tynn madrass er inkludert i prisen.

3. Skip Hop reiseseng/lekegrind 2-i-1

Dette er en reiseseng og lekegrind i ett. Produktet er av god kvalitet, det er lett og det føles veldig luftig når det er montert. Sidene er helt gjennomsiktige, slik at du til enhver tid kan se hva som skjer der inne. Når produktet brukes som reiseseng, kan den trekkes ut slik at den blir større og kan brukes som en romslig lekegrind. Et komfortabelt og veldig søtt teppe til å ha på bunnen av lekegrinden følger med. Dette er et kvalitetsprodukt som vi tror vil kunne vare i mange år. Ulempen er at denne lekegrinden er relativt dyr, men som vanlig er det en sammenheng mellom pris og kvalitet.

4. Skip Hop Playview lekegrind med leketavle

Dette er nok den beste lekegrinden vi har prøvd. Skip Hop Playview er stor og romslig, men også veldig robust og trygg. Lekegrinden har en dør som er lett å åpne for en voksen. På døren er det en praktisk rød indikator som viser om døren er åpen, og på denne måten kan du på avstand alltid se om alt er som det skal være. En av detaljene vi liker best med dette produktet, er de gjennomsiktige stoffpanelene som, i tillegg til å være stilige, også lar deg se barnet ditt inne i lekegrinden hvilken høyde i rommet du befinner deg på.

En bonus med denne lekegrinden er den morsomme tavlen som følger med den. Tavlen, som kan henges i lekegrinden, har åtte forskjellige aktiviteter som barnet kan samhandle med. Barna vi testet produktet på, elsket å sitte og plukke på brettet, så her har man virkelig lyktes med å skape noe som føles spennende for de små.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com