Den beste badebaljen: Best i test 2023

baby badebalje

Å bade babyen eller yngre barn blir mye lettere med en god badebalje. En god badebalje bidrar til å holde babyen festet i riktig posisjon slik at vaskingen går lett. I dag finnes det ganske avanserte badebaljer som blant annet er ergonomisk designet og som indikerer vanntemperatur. Vi har gjennomgått og testet en rekke badebaljer og fremhevet de vi synes er de beste. Vi har valgt noen virkelig gode badebaljer i litt forskjellige prisklasser. For flere tips om hvordan man best bader sin nyfødte baby, se denne artikkelen fra Karolinska.

De 5 beste badebaljene i 2023

1. Skip Hop Moby Badebalje

 • Sjarmerende design
 • Beste sete
 • Vokser med barnet

Skip Hop Moby er en veldig smart badebalje som sannsynligvis er den mest komfortable vi har testet, både for barnet og den voksne. Barnet sitter i dette badekaret i et sete som gjør at barnet sitter veldig komfortabelt, men samtidig helt fast. Sittestillingen gjør det lettere for foreldrene fordi man kan kan vaske barnet uten å måtte holde det

Den integrerte støtten er laget av mesh og kan justeres slik at den passer til barnets alder. I alderen nyfødt til 3 måneder er støtten en liggestøtte. Når barnet er mellom 3 og 6 måneder endrer man den til en sittestøtte. Når barnet er eldre enn 6 måneder, kan sittestøtten fjernes og man fortsetter å bruke baljen til barnet har vokst ut av den.

I designprosessen til denne badebaljen ser det ut til at man har tenkt på det meste. Badebaljen har smart sklisikker beskyttelse, den er fri for farlige stoffer som PVC og ftalater, og den har en praktisk krok som gjør at den kan henges opp for effektiv lagring. Badebaljen er også lett å tømme for vann, takket være den innebygde proppen.

2. BabyDan sammenleggbart badekar 100L

 • Høy kvalitet
 • Kan brettes sammen for enkel oppbevaring
 • Sittestol inkludert

Denne badebaljen fra velkjente BabyDan er en badebalje av god kvalitet som er helt fri for ftalater. Badebaljen står på et stabilt stativ. Når man er ferdig med badingen kan stativet brettes sammen og hele badebaljen legges ned slik at den blir flat. På denne måten er det lett sette å legge badebaljen inn i skapet eller å ta den med på reise.

Når vannet når en temperatur på 37 grader, endrer den lille proppen i baljen farge for å informere foreldrene. Det vi liker med denne baljen er hvor mye man har tenkt på ergonomien. Når barnet sitter i badebaljen får den en perfekt sittestilling for å sitte komfortabelt og kunne bli vasket. En bonus er det også at det følger med en liten krakk med sugekopper som kan plasseres i badekaret for at barnet skal komme høyere opp.

Dette er et stabilt produkt av høy kvalitet som vil vare lenge.

3. Beemoo Care Badebalje

 • Billig
 • Romslig

Til slutt kunne vi ikke gjøre annet enn å ta med denne badebaljen fra Beemoo på listen vår. Dette er verken den beste eller flotteste badebaljen, men den har en pris som gjør den veldig attraktiv. Fordelene med denne badebaljen er at den er romslig, og den er lett å tømme gjennom dreneringshullet nederst. Badebaljen passer også sammen med stativene som produsenten selger separat. En voksen person får en veldig komfortabel arbeidsstilling når man skal bade barnet sitt.

Denne badebaljen føles litt plastisk, men gitt hvor rimelig prisen på er dette produktet, kan vi egentlig ikke klage på noe. Dette er en god balje som barnet sitter komfortabelt i.

4. Stokke Flexi Bath

 • Sammenleggbar
 • Visuell temperaturindikator
 • Sklisikker beskyttelse

En utmerket løsning for alle som ikke har ubegrenset plass hjemme. Denne badebaljen kan brettes sammen etter bruk, noe som betyr at den nesten ikke tar plass i det hele tatt når den lagres. Designet gjør derfor også denne badebaljen veldig godt egnet til å ta med på reise.

Denne badebaljen har en effektiv sklisikker beskyttelse i bunnen som holder babyen trygt på plass. En morsom detalj er også at proppen i bunnen endrer farge avhengig av vanntemperaturen, derfor kan du visuelt se når vannet er for kaldt eller for varmt. Denne badebaljen er egnet allerede fra fødselen av og opp til 4 år. Stokke har også en litt større modell av denne baljen som kan brukes enda lenger opp i alder.

5. OK Baby Badebalje Onda

 • Liten og praktisk
 • God integrert støtte
 • Kan festes i badekar eller dusj

Dette er et liten og praktisk badebalje for babyen. Denne badebaljen har sugekopper under og er så liten og fleksibel at den kan brukes i badekaret eller dusjen for enkel håndtering. Badebaljen har et støpt sete for babyen som gjør at den kan festes i akkurat riktig posisjon. Setet er en stor fordel sammenlignet med andre baljer hvor man kanskje må holde og beskytte babyen hele tiden slik at den ikke glir rundt i baljen.

En annen fordel med denne baljen er at den har et innebygd termometer slik at man ikke trenger å være usikker på om temperaturen er helt riktig. Dreneringshull er tilgjengelige slik at man kan få vannet enkelt ut uten å måtte tippe hele baljen.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com