Beste babyvakt/babymonitor: Best i test 2024

babyvakt

Som småbarnsforelder vil man selvfølgelig alltid ha det beste for barnet sitt. Hvis barnet våkner og blir engstelig og begynner å gråte, vil man selvfølgelig være der med en gang for å trøste. Som forelder er det ikke alltid mulig å være så nær barnet ditt at du hører hver eneste lille lyd fra barneværelset. Enten du er i vaskerommet eller bare vil slappe litt av på sofaen, er det viktig at man har en effektiv babymonitor som forteller deg når noe ikke er helt som det skal være på barneværelset. Man vil selvfølgelig, for sin sinnsro, ha et godt produkt som kan avgjøre når det virkelig er noe som skjer, og som ikke alarmerer unødvendig.

De 3 beste babymonitorene i 2024

Vi har gjennomgått og testet en rekke babymonitorer. Nedenfor gjennomgår vi de tre produktene vi liker best akkurat nå. Fire av produktene er tradisjonelle babymonitorer med lydovervåking. Det femte produktet er en babymonitor som har både lyd og bilde. Ofte er lyd et fullt tilstrekkelig alternativ. Vi vet imidlertid at det er foreldre der ute som har et visst behov for kontroll og som føler seg enda sikrere hvis de også har mulighet til å se barnet når det er behov for det.

En god babymonitor bør ha en god lydsensor som ikke alarmerer unødvendig. Selve sendingen må også være pålitelig og pågå uten avbrudd. Det er også en stor fordel hvis overvåkingen fungerer på lengre avstand, slik at man for eksempel kan gå ut i hagen med enheten sin. Vi har forsøkt å fremheve produkter i litt forskjellige prisklasser, slik at alle kan finne noe som passer. En generell regel er at jo mer man betaler, jo flere funksjoner får man, men de mest grunnleggende funksjonene finnes i alle produktene nedenfor.

1. Philips Avent Babyvakt

 • Sterkt signal
 • Driftssikker
 • Toveis kommunikasjon
 • Stillefunksjon med visuell indikator

Philips Avent har mange virkelig gode produkter for familier og barn, og vi har tidligere testet noen av dem her på siden. Denne babymonitoren er ikke noe unntak fra mengden, dette er et pålitelig produkt av høy kvalitet som er utrolig nok kan kjøpes til en relativt lav pris. Hvis du vil ha en stabil og god babymonitor som alltid fungerer, er dette et utmerket valg.

Signalene mellom de to enhetene er selvfølgelig kryptert slik at ingen andre kan lytte til barnet ditt. Noe vi liker med dette produktet er at det viser visuelt hvilket støynivå som kommer fra barneværelset. Man kan derfor ha skjermen på lydløs, men likevel bli varslet når noe skjer inne hos barnet. Du kan også trykke på en knapp for å snakke til barnet gjennom babyvakten, om nødvendig.

Foreldreenheten har et batteri som gjør den bærbar slik at den kan bringes med når du går rundt i huset (eller i hagen). Batteriet lades imidlertid ut etter 24 timer, så vi har foretrukket å ha det koblet til strømnettet når det har vært mulig (man bytter vanligvis ikke rom veldig ofte om kvelden).

En stor fordel med dette produktet er påliteligheten. Noen babymonitorer vi har testet har hatt problemer med å miste signalet ved visse tilfeller. Vi har imidlertid ikke opplevd slike problemer med dette produktet fra Philips Avent i det hele tatt. Dette er et produkt som ganske enkelt gir en litt lettere hverdag.

2. Padwico 850

babymonitor padwico
 • Stilig design
 • Svært lav stråling
 • Flere alarmfunksjoner
 • Temperaturindikator

Dette er en kompetent og stilig babyvakt, faktisk en av de flotteste vi har sett. Dette produktet er spesialdesignet for å sikre at sendingen avgir så lav stråling som mulig. Mange produkter på markedet bruker DECT-signaler, men Padwico har en digital teknologi som bare avgir en brøkdel av strålingen til en vanlig babymonitor. Selvfølgelig kjennes det bra at produktene du bruker på barneværelset avgir så lite stråling som mulig. Til tross for den lave strålingen opplever vi at overføringen fungerer greitt, også på litt lengre avstand.

Dette produktet har en rekke små finesser som gjør at vi liker det enda mer. Man kan for eksempel se temperaturen i barneværelset på displayet og slå på en nattlampe i enheten på barnerommet. Dette produktet har også en kommunikasjonsfunksjon som gjør at man kan snakke til barnet sitt gjennom enheten.

Dette er en god og brukervennlig babymonitor som føles eksklusiv og med god kvalitet. Den har en rekke funksjoner for alarmer, som lys, lyd og vibrasjon som man kan stille inn i henhold til sine egne preferanser.

3. CAPiDi babyvakt

 • Enkelt å komme i gang
 • Lang batterilevetid
 • Innebygd nattlampe

Dette er et produkt som har vunnet noen priser, og vi kan forstå hvorfor. CAPiDi Babyvakt er et stilig og veldig brukervennlig lite produkt som gjør livet i barnefamilien litt enklere. Vi liker hvor lett det er å komme i gang med å bruke den med en gang uten å måtte lese en tykk håndbok. Når man slår på enhetene, finner de hverandre direkte uten noen komplisert søkeprosess.

Dette produktet har lyd, lys og vibratorfunksjon når det varsler om at noe er galt. Det finnes en rekke innstillinger som lar deg tilpasse den til akkurat din families behov. Enhetene har hvert sitt batteri slik at de kan brukes uavhengig av strømkilde. Vi er imponert over hvor lenge enhetene fungerte uten lading, de varte lengre enn de fleste andre babyvaktene vi testet!

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com