Beste toalettseter for barn: Best i test 2024

Et toalettsete for barn kan være en god måte å lette overgangen fra potte til toalett for barnet. Faktisk foretrekker mange barn å sitte på toalettet slik som foreldrene eller eldre søsken gjør. Vi har gjennomgått og testet en rekke toalettseter for barn, nedenfor presenterer vi de 5 setene som presterte best i vår test.

De 5 beste toalettsetene for barn 2024

1. BabyBjörn toalettsete

 • Ergonomisk
 • Beste kvalitet
 • Sikkert

BabyBjörn er kjent for å lage mer eksklusive barne- og babyprodukter i toppklasse. Dette gjelder også for dette toalettsete. BabyBjörn toalettsete koster litt mer enn konkurrentenes alternativer, men det er også litt bedre. Så snart du åpner emballasjen og kjenner på dette toalettsetet, kjenner du at dette er et produkt laget med litt ekstra forsiktighet. Setet er av høy kvalitet og har en ergonomisk form. Gummikanten under setet gjør at setet sitter veldig godt på toalettet, det beveger seg ikke det minste. Dette setet er smart designet med sine beskyttende kanter, som beskytter mot alle slags sprut og søl. Dette er et toalettsete som kan stole på, det er komfortabelt og hundre prosent trygt.

2. OKBaby toalettsete Pinguo

 • Ekstra dempende mykt sete
 • Praktiske håndtak

OKBabys toalettsete er uvanlig mykt å sitte på, noe vi liker. Det myke setet gjør det litt lettere å få barna til å sitte på det. Vi setter også pris på de to håndtakene på siden av setet. Håndtakene gjør det tryggere for barnet å sitte på toalettet fordi han eller hun kan holde seg på en god måte uten å holde i selve toalettsetet. Det er ikke så mange andre toalettseter med denne typen håndtak, men nå som vi har testet dette produktet, forstår vi ikke hvorfor seter ikke har samme løsning.

De omhyggelige detaljene i dette setet utgjør en stor forskjell for oss foreldre som skal trene barna til å sitte på toalettet. Som alle foreldre vet, kan det noen ganger være en vanskelig oppgave da barn ofte har en egen vilje, som noen ganger går imot foreldrenes. Derfor settes det pris på å ha barneprodukter som er gjennomtenkte og faktisk har løsninger som legger til rette. Som du kanskje har forstått, liker vi dette setet fra OKBaby veldig godt. Hvis vi skal finne noe negativt å si, kan det være at dette setet føles litt mer plastaktig enn vår førsteplass.

3. Bumbo toalettsete

 • Lett å rengjøre
 • Veldig myk

Bumbos sete er støpt i ett stykke, noe som gjør det veldig enkelt å rengjøre. Toalettsetet er laget av myk skumplast, noe som selvfølgelig gjør den veldig spenstig å sitte på. Vi føler at det er betydelig lettere å få barnet til å sitte på dette setet enn noen av de hardere alternativene. Dette setet er plassert på toppen av det eksisterende toalettsetet, som vi føler fungerer bra. Når barnet er på plass, sitter det stabilt og sikkert. God pris på dette produktet!

4. Thermobaby Kiddyloo toalettsete

 • Lekkert design
 • Beste sete med trappetrinn
 • Stabile støtter med sklisikre belegg

Vår fjerdeplass går til et toalettsete som er litt spesielt, det har to faktisk ganske praktiske ben inkludert. Bena er høydejusterbare slik at de kan tilpasses ethvert toalett. Med beina på plass er toalettsetet stabilt og barna har mulighet til å gå opp trappen og sette seg på setet. Dette produktet koster naturligvis litt mer enn mange av de enklere setene på markedet. Men for de som ønsker et sete med innebygde trappetrinn, er dette det beste produktet.

Setet i seg selv har et avansert ergonomisk design som gjør at barnet kan sitte både komfortabelt og trygt. Utformingen av dette produktet er veldig stilig. Hvis du ikke trenger bena lenger, kan de kobles fra og legges bort.

5. Ducka toalettsete

 • Morsomt sete
 • Billig
 • Lett å rengjøre

Ducka toalettsete er det billigste setet på vår topp fem-liste. Selvsagt er ikke dette helt av samme kvalitet som de dyrere setene. Dette setet føles litt plastaktig, men det hindrer det ikke i å ha en god funksjon, det har også et utseende som barna elsker! Setet er mykt polstret og derfor veldig behagelig å sitte på. Et pluss er at setet også er lett å rengjøre, det er ingen hull eller uregelmessigheter der smuss kan gjemme seg. Verdt å nevne er at dette setet har en løkke for smidig opphenging når du ikke bruker det. Opphengingssløyfen er praktisk i all sin enkelhet, til tross for dette er det noe vi savner på mange andre seter…

Hva er det beste toalettsetet for barn?

Den beste testen i vår anmeldelse var BabyBjörns toalettsete. Dette er et sete som opprettholder høyeste kvalitet ned til minste detalj. Hvilket sete som er best for barnet ditt, kan imidlertid avhenge av hva du leter etter. Ikke nøl med å lese om de andre setene vi har vurdert for å se om noen andre passer bedre. Kanskje du leter etter et sete som har en lavere pris, eller hvor trappetrinnene er inkludert. For å gjøre barnet mer positivt til å gå på det store toalettet, kan du også teste et sete med et morsomt motiv.

Må du kjøpe et spesielt toalettsete for en baby?

Det korte svaret på dette spørsmålet er nei. Det kan være mulig å gå direkte fra potte til å sitte på vanlig sete for voksne. Vi anbefaler imidlertid å bruke et toalettsete for barn, da det vil være lettere og mindre skummelt for barnet å sitte på et barnesete. Toalettsetet for barn kan være et flott verktøy for å få en jevn overgang fra potte til toalett. Mange barn som ser sine foreldre eller søsken sitte på toalettet, ønsker også å bruke toalettet selv i stedet for potten. Hvis barna er veldig små, men vil sitte på toalettet, er barnesetet et nødvendig hjelpemiddel.

På NHIs side kan du lese flere råd om toalettrengjøring for barn.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com