Den beste løpesykkelen: Best i test i 2024

En løpesykkel, eller balansesykkel som de noen ganger også kalles, er et naturlig skritt før barnet begynner å sykle på en vanlig sykkel. Ved å trene på løpesykkelen føles ikke overgangen til en vanlig sykkel like stor. I motsetning til en vanlig sykkel har ikke løpesykkelen noen pedaler. I stedet bruker man føttene direkte på bakken for å få fart. Siden minst en av føttene er i bakken en stor del av tiden, får man god stabilitet, da det ikke er noen faktisk fallhøyde om man skulle velte.

De 5 beste løpesyklene i 2024

Vi har testet en rekke løpesykler på markedet. Nedenfor har vi utviklet og gjennomgått de fem syklene vi synes er de beste akkurat nå. For å bli inkludert på listen, må sykkelen selvfølgelig være trygg og stabil å sykle på. Det kreves også at løpesykkelen er av god kvalitet, slik at man kan være sikker på at den tåler mye lek og bruk i en lengre periode fremover. Løpesyklene nedenfor har litt forskjellige prisnivåer, men de har alle til felles at de er relativt rimelige. Man får altså mye løpesykkel for pengene.

1. STIGA Løpesykkel Runracer

 • Høy kvalitet
 • Komfortable håndtak
 • Vedlikeholdsfrie dekk

Dette er en veldig solid og kul løpesykkel av høyeste kvalitet fra velkjente Stiga. Dette er sannsynligvis den løpesykkelen vi har testet som vi synes føles mest solid. Hver detalj på denne sykkelen føles kvalitativ og robust. Når man kjøper en løpesykkel synes vi at man kan spandere en ekstra hundrelapp eller to og kjøpe en sykkel som denne som faktisk holder i det lange løp. Vi liker også det sporty utseendet til denne modellen. Sykkelen fås i flere forskjellige farger, slik at du enkelt kan finne en som passer akkurat for ditt barn.

En detalj vi liker med denne løpesykkelen er hvor gripevennlig håndtakene er, og det føles trygt å la barnet øve på å sykle på denne sykkelen. Dekkene på sykkelen er vedlikeholdsfrie, noe som betyr at du ikke får noe ekstra arbeid med sykkelen når den vel er kjøpt og montert.

2. Stamp Løpesykkel

 • Frekt utseende
 • Begrenset styrevinkel for jevnerekjøring
 • Stor og lett tilgjengelig sal

Dette er en frekk løpesykkel med holdning. Barna vi viste sykkelen for elsket utseendet på denne sykkelen fra Stamp. Sykkelen har en praktisk fotstøtte som gjør den enkel å håndtere, og holder den også mer ren og ryddig hvis man kan få barna til ikke å kaste den fra seg på bakken når de parkerer den.

Denne sykkelen er veldig lett tilgjengelig, da ingenting er i veien for salen, og det er lang avstand til både styret og bakhjulet. Vi liker også det faktum at salen er så stor, den gjør at man sitter komfortabelt og stabilt uten risiko for å falle av. Det faktum at sykkelen er så stabil og robust får også barna til å føle seg tryggere med denne sykkelen enn mange av de andre løpesyklene vi har testet. Det faktum at barnet føler seg komfortabel med sykkelen er selvfølgelig viktig for å sikre at de får en vellykket sykkelopplæring som forhåpentligvis vil føre til at de føler seg komfortable med å prøve også en vanlig sykkel.

En annen detalj som gjør sykling med denne sykkelen så stabil er at vinkelen man kan svinge i er begrenset. Det er derfor umulig å miste kontrollen ved et uhell og snu brått i den ene eller den andre retningen. Dekkene på denne løpesykkelen er punkteringsfrie.

3. Kinderkraft Løpesykkel Cutie

 • For de aller yngste
 • Overlegen stabilitet
 • Robust

Dette er en søt liten løpesykkel fra kvalitetsprodusenten Kinderkraft. Denne løpesykkelen har to hjul foran som gjør at man sitter lettere på den uten at den velter. Kinderkrafts løpesykkel gjør det også mulig for de yngste barna å få være med og sykle. Stabilitet er et nøkkelord for dette produktet. Takket være en stor og bred sal og svært komfortable og gripevennlige håndtak i gummi, kan man føle seg trygg på at barna får en stabil og trygg reise. Det faktum at sykkelen er så stabil, gjør det også lettere for barna å slappe av og tørre å prøve sykkelen. Dette er en sykkel som vil vare lenge. Dekkene er punkteringsfrie og krever derfor ikke spesielt vedlikehold.

4. Nordic Hoj Løpesykkel

 • Svenskprodusert
 • 5 års garanti
 • Billig

Dette er noe så unikt som en svenskprodusert løpesykkel med fem års garanti som selges til en virkelig god pris. Sykkelen har en rød grunnfarge, men forskjellige klistremerker er inkludert slik at barna kan velge hvilket motiv de vil ha på sykkelen. Både smart og morsomt, synes vi.

Dette er en veldig enkel sykkel i sin utførelse, men den har egentlig alt man trenger. Enkelheten får det også til å føles som om denne sykkelen vil vare nesten så lenge som helst da den egentlig ikke har noen detaljer som lett kan løsne eller gå i stykker. Sykkelen føles solid og er enkel å sykle på. Vi liker det store styret som gjør at sykkelturen kjennes lettnavigert.

5. Milly Mally Dragon Løpesykkel

 • Kult utseende
 • Lett vekt
 • Ringeklokke inkludert

En fin løpesykkel fra Milly Mally som har et utseende som appellerer til barn. Denne løpesykkelen har et frekt lite sporty utseende med kule farger og gjørmebeskyttelse. Det er ikke den beste løpesykkelen vi har testet, men den føles stabil og gjør en god jobb, og i tillegg er prisen på den attraktiv. Salen er komfortabel og kan justeres i flere trinn, noe som gjør at man kan vokse med den.

Denne sykkelen har en bjelle som høres godt, morsom or barna, men også litt stressende hvis de får ideen om å ringe for ofte. Håndtakene på denne sykkelen er dekket med gummi som gir et perfekt og trygt grep. Vi liker at denne sykkelen veier litt mindre enn mange av de andre syklene vi testet. At sykkelen er tett gjør den mer håndterlig, både når man sykler på den og når man skal legge den bort eller lignende.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com