Den beste doktorvesken for barn: Best i test 2024

De fleste har vel en gang lekt doktor som barn. For å leke doktor trenger man selvfølgelig ikke noe avansert utstyr, og noen ganger kan man bare bruke hva som helst som er tilgjengelig i hjemmet, det er bare fantasien som setter grenser. Leken kan imidlertid bli enda morsommere hvis man faktisk har en legeveske med naturtro instrumenter.

Å leke doktor er en av mange leker hvor barn kan bruke sin kreativitet og fantasi til å bygge morsomme scenarier og fantasiverdener. Doktorleken er en mulighet for barna til å utforske sine omsorgsfulle sider, og å bearbeide og leve ut ting de kan ha sett når de selv har vært hos legen.

De 3 beste legeveskene for barn i 2024

Vi har testet en rekke legevesker for barn som er tilgjengelige på markedet i dag. Nedenfor har vi valgt tre favoritter som vi liker veldig godt. En legeveske for barn må selvfølgelig være av høy kvalitet slik at den tåler å bli lekt med. Lekene må også være trygge og uten giftige farger, for eksempel.

Prisene på våre valg varierer litt, men de har alle til felles at de er relativt billige, men likevel av god kvalitet.

1. Kids Concept Doktorveske

Dette er en søt og morsom legeveske fra Kids Concept. Kids Concept lager vanligvis gode leker som er av god kvalitet, og denne vesken er ikke noe unntak fra den regelen. Faktisk er de små instrumentene i vesken veldig fine og detaljerte, og for det meste laget av tre. I vesken finner man en pilleboks, salve, et termometer, en uttrekkssprøyte, en hammer (for å sjekke refleksene med) og en spatel for å undersøke munnen. Med andre ord, alt er der som gjør at man føler seg som en helt ekte lege. Vi glemte nesten å nevne det viktigste av alt, det morsomme stetoskopet som lar deg lytte på hjertet og om det slår som det skal hos alle fra mor og far til de myke lekene!

Dette er en veldig fin legeveske som er av høy kvalitet. De små instrumentene er veldig fine og detaljerte med sine små påmalte detaljer.

2. Cloudberry Castle Doktorveske

Dette er en av de beste legeveskene for barn som vi fant. Fordi den inneholder så mange forskjellige instrumenter, vil den gi utallige timer med lek til barna. Instrumentene i denne vesken er ganske plastikkaktige, men til gjengjeld får man veldig mange, noe vi tror øker verdien av denne vesken ganske mye. Takket være at det er så mye å leke med, kan flere være med i leken samtidig. Dette er den perfekte gaven til det nysgjerrige barnet som liker å leke og utforske.

3. Bamse Doktorsett I Tre

Dette er et komplett sett med flere morsomme instrumenter laget av tre (for det meste). I pakken er det en sprøyte, som morsomt nok har bevegelige deler, et termometer, et stetoskop, en reflekshammer og utstyr for å sjekke blodtrykket. Alle instrumentene har små fargerike detaljer, noe som forbedrer lekenheten betydelig.

Dette er en god og rimelig pakke med bærekraftige leker som kan lekes med. Alt ligger i en fin rød legeveske av høy kvalitet. Vesken har glidelås på toppen, den er holdbar og lett å tørke av hvis den blir skitten.

Morsomt og sunt leketøy

En legeveske er etter vår mening en av de mer morsomme lekene du kan gi til barnet ditt. De aller fleste barn ønsker å leke ting som er knyttet til ting vi voksne gjør. Når det gjelder yrker, er kanskje legen eller sykepleieren noen av rollene som barn er mest nysgjerrige på. Ved å spille lege får barnet prøve å være voksen en stund. Som barn får det å prøve ut forskjellige roller i leken barnet til å utvikle seg og føle seg mer komfortabel i voksenverdenen. Ved å oppmuntre barn til å for eksempel leke doktor, kan man få dem til å føle seg tryggere den dagen de besøker et sykehus eller et legekontor.

Når man leker doktor, får barnet også en sjanse til å praktisere sine kommunikative evner. Selvfølgelig må legen være lydhør overfor pasientens symptomer og forklare hvordan undersøkelsen gjøres og også stille en diagnose. Som voksen kan det være morsomt hvis du får delta i leken, selv om det selvfølgelig for det meste er barna som styrer innholdet.

Før du kjøper en legeveske må du sjekke hvilke aldersgrenser produsenten anbefaler slik at du får et leketøy som passer for barna dine. Ideelt sett kan et mikroskop for barn også være et morsomt leketøy hvis man for eksempel vil leke forsker.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com