Den beste trehjulssykkelen: Best i test 2024

Vi har testet en rekke trehjulssykler og deretter valgt ut de fem vi liker aller best. I utvalget har vi forsøkt å velge litt forskjellige typer trehjulssykler, slik at man kan velge en som passer best til barnets behov. I tillegg til god kvalitet og god funksjon, har overkommelig pris vært en viktig faktor for våre valg.

De 5 beste trehjulssyklene i 2023

1. Kinderkraft Aston Trehjulssykkel

 • Høyeste kvalitet
 • Vinnende design
 • Vokser med barnet

Dette er en veldig sikker trehjulssykkel som også kan brukes av de aller minste. En beskyttelse som omgir barnet følger med og lar de minste barna sitte trygt uten å falle av. Når barnet vokser og kan sitte alene, fjerner man bare dekselet, veldig praktisk. Håndtaket bak for foreldrene kan også fjernes når barnet er stort nok til å klare seg uten foreldrenes praktiske støtte. Setet kan stilles inn i tre forskjellige posisjoner, slik at det også kan tilpasses etter hvert som barnet vokser. Denne trehjulssykkelen er også utstyrt med en veldig god hette som beskytter mot solen på varme dager.

Dette er trehjulssyklenes trehjulssykkel, kvaliteten på dette produktet er blant de høyeste av alle trehjulssyklene vi har testet. Designet er veldig gjennomtenkt, og vi elsker hvordan den langsiktige tenkningen gjør at barnet kan vokse med trehjulssykkelen. Prisen på dette produktet er veldig høy sammenlignet med andre trehjulssykler. Men med tanke på alt som er inkludert, går det egentlig ikke an å sammenligne på samme vilkår som for enklere trehjulssykler. Det er i alle fall klart at med Kinderkraft Aston får du en førsteklasses trehjulssykkel som kan brukes lenge, takket være omstillingsmulighetene.

2. Stoy Trehjulssykkel

 • Svenskdesignet
 • Holdbar
 • Kul

Stoy’s trehjulssykkel fanget øyeblikkelig oppmerksomheten vår første gang vi så den. Denne trehjulssykkelen har et litt annet retroinspirert utseende som gjør at den skiller seg ut fra mengden. Dette er et veldig godt valg for de som ikke vil ha nøyaktig samme trehjulssykkel som alle andre. Dette er en svenskdesignet trehjulssykkel av høy kvalitet fra Stoy. Sykkelen leveres i flere forskjellige farger, og hvorfor ikke la barnet velge hvilken av versjonene han eller hun vil tråkke rundt på?

Denne trehjulssykkelen har en tykk ramme og er veldig robust, noe som gjør den til en veldig holdbar barnesykkel. Lengst foran på sykkelen er det en kul kurv med plass til leker eller andre ting barnet ønsker å ta med seg. Selvfølgelig er det en morsom bjelle som gjør at barnet kan gjøre seg hørt.

3. Little Tikes Trehjulssykkel

 • Kult design
 • Justerbar
 • Stor kurv bak

Dette er en trehjulssykkel med et veldig kult utseende som barna elsker. Dette lille kjøretøyet har et fempunktsbelte som gjør at selv de minste barna sitter helt trygt. Når barnet ikke tråkker, men mamma eller pappa er ansvarlig for motorkraften, kan barnet hvile bena på de komfortable fotstøttene. Sikkerhetsbraketten som omslutter barnet, kan fjernes når barnet er blitt litt større.

En av detaljene vi elsker med denne lille sykkelen er sol- og regndekselet som er festet til en akse med mange ledd som gjør at man kan stille det inn i en hvilken som helst posisjon, veldig funksjonelt, og det ser ganske kult ut. En fordel med denne trehjulssykkelen er også at den har en større lagringsmulighet bak enn konkurrentenes litt mindre kurver.

4. Milly Mally Løpesykkel 2in1

 • Heftig!
 • Kombinert trehjulssykkel/løpesykkel
 • Veldig stabil

Dette er et produkt som skiller seg ut med sitt sporty utseende. Egentlig er ikke dette en ren trehjulssykkel, ettersom det også er en løpesykkel. Det faktum at du får to produkter i ett betyr imidlertid at dette kjøretøyet har lengre levetid. Når barnet har vokst fra trehjulssykkelen, kan den fortsatt brukes som en kul løpesykkel. Denne sykkelen er faktisk laget av tre. Veldig kult, syns vi. Til tross for materialet føles den veldig lett og smidig. Vær oppmerksom på lengden mellom for- og bakhjulene, denne konstruksjonen gir ekstremt god stabilitet! Setet kan justeres slik at sykkelen kan vokse sammen med barnet. Denne sykkelen er tilgjengelig i forskjellige motiver og farger, slik at man kan finne noe som passer ens eget barn. Barna våre likte de kule Jake Green Cars best!

5. Winther klassisk Trehjulssykkel

 • Holdbar
 • Klassisk design
 • Lastekasse som kan vippes

Winther’s Trehjulssykkel er den beste klassiske trejhulssykkelen i testen vår. Dette er et klassisk design laget av en dansk designer. Dette er en trehjulssykkel som har sterkeste fokus på kvalitet og holdbarhet. Vi liker ting for barn som varer, og som kan arves mellom søsken uten at funksjon eller utseende forringes over tid. Dette er en trehjulssykkel av høy kvalitet som vi ikke er redd for å la stå ute i regn og ruskevær.

Dekkene til dette lille kjøretøyet er veldig grove og ekstremt robuste. TRP-gummien gjør dekkene holdbare og sikrer at man får best mulig grep når man sykler. En morsom detalj er den vippbare lastekassen som barna kan bruke til å transportere morsomme byggematerialer som sand. Denne trehjulssykkelen er det beste valget for de som ønsker et slitesterkt produkt uten mange ekstra funksjoner.

Hvilken trehjulssykkel er best?

Den beste trehjulssykkelen i testen vår var Kinderkraft Baby Tiger Trehjulssykkel. Hvilken trehjulssykkel som er best for barnet ditt, avhenger imidlertid litt av hvilke typer egenskaper du leter etter i en trehjulssykkel. I vår toppliste ovenfor finner du flere forskjellige alternativer som er relativt forskjellige fra hverandre. Les gjerne litt mer om hver trehjulssykkel før du velger.

En god trehjulssykkel trener det yngre barnets motoriske ferdigheter, noe som er god trening til han eller hun skal sette seg på en ekte sykkel for første gang. På Trygg Trafikk kan man lese mer om sykkeltrening for barn.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com