Beste reiseseng: Best i test 2024

Når du skal på tur, trenger de små et godt sted å sove. Å være borte fra hjemmet kan være en usikkerhet i seg selv for det lille barnet. Ved å få en god reiseseng som barnet kan venne seg til, har du mulighet til å skape en trygg soveplass som barnet kan kjenne seg igjen i uavhengig av hvor han eller hun er.

De 5 beste reisesengene i 2024

Vi har gjennomgått og testet et stort antall reisesenger som er tilgjengelige på markedet i dag. Nedenfor har vi valgt og gjennomgått de fem produktene vi liker best akkurat nå. En god reiseseng, akkurat som en barneseng, bør være av høy kvalitet slik at den varer i det lange løp. En viktig egenskap ved en reiseseng er at den er rask og enkel å montere, men også å brette sammen igjen. Selvfølgelig må reisesengen også være lett og ta opp så lite plass som mulig når den er brettet sammen.

Nedenfor har vi forsøkt å fremheve produkter fra litt forskjellige prisklasser, slik at det skal være noe for enhver smak. Hvis barna skal sove andre steder enn hjemme relativt ofte, anbefaler vi absolutt en seng i den høyere prisklassen da disse ofte holder seg bedre over tid. Hvis sengen skal brukes sjeldnere, tror vi at selv de billigste alternativene nedenfor er gode nok.

1. BabyBjörn Reiseseng

 • Veier bare 6 kg
 • Høyeste kvalitet
 • Luftig, men stabil
 • Myke stoffer av Oeko-tex-standard

Den beste reisesengen vi tester er helt klart dette produktet fra BabyBjörn. Vanligvis er det gode og komplette produkter fra denne kjente produsenten, denne reisesengen er heldigvis ikke noe unntak fra dette. Denne sengen er overraskende lett, den veier bare 6 kg, noe som gjør den uslåelig enkel å ta med deg og håndtere. Til tross for at sengen veier så lite, føles den hundre prosent stabil når den er montert. Sengen brettes faktisk i en enkelt bevegelse, så det er aldri noe som må festes eller skrus.

Reisesengen er av gjennomgående høy kvalitet, og det føles som om dette produktet tåler å bli brukt mer som en permanent seng hvis du ønsker det. Madrassen er både solid, myk og behagelig å ligge på, den sørger også for at sengen er stabil på gulvet da den øker vekten i bunnen. Sidene av sengen er laget av tynt stoff og veier dermed nesten ingenting, men de bidrar til å opprettholde den stabile konstruksjonen og gi en tettsittende følelse i sengen. At sengen er luftig, men samtidig føles trygg og koselig, gjør det lettere for barnet å sove på turen, noe du ikke bør undervurdere.

2. Deryan Peuter reiseseng

 • Veier svært lite
 • Beskytter mot insekter samt UV-stråling
 • Selvoppblåsbar madrass inkludert

Denne reisesengen fra Deryan ser ut som et lite telt i miniatyr. Sengen holder også effektivt insekter unna. Sengen har UV-beskyttelse, noe som betyr at du kan ha den utendørs om dagen og beskytte barnet mot solens skadelige stråler.

En stor fordel med dette produktet er bærbarheten, den kan enkelt brettes inn i en liten pakke, og den veier ikke mange kilo. Inkludert er også en selvoppblåsbar madrass – veldig praktisk når du er på farten!

Det var en ren glede å bruke denne reisesengen. Her har de klart å lage et produkt som er veldig praktisk og fremfor alt lett å bære rundt. Dette er det beste alternativet for familier som prioriterer lett pakking og setter pris på at produktet kan brukes selv utendørs.

3. Beemoo Excellence

 • Sterk, men lett ramme
 • Lett å brette opp og sammen igjen
 • Stilig utseende

Dette er en stødig og praktisk reiseseng fra den kjente produsenten Beemoo. Denne sengen er av høy kvalitet, vi vil si at den er en av de beste vi har testet. Et pluss er også at sengen er veldig enkel å håndtere, den er rask å både pakk opp og ned, noe som ikke er tilfelle med alle reisesenger der ute. En transportpose er inkludert for enkel oppbevaring og forflytning av sengen.

En detalj vi liker på denne reisesengen er døren du kan åpne siden, på denne måten kan barnet selv krype inn i sengen uten å bli løftet. På siden er det også en romslig lomme for oppbevaring.

Dette er en reiseseng av høy kvalitet som ser veldig stilig ut. Sengen hviler på en aluminiumsramme som føles ekstremt stabil, men samtidig veldig lett når du trenger å flytte sengen.

4. Hauck Dream’n Play Plus

 • God verdi for pengene
 • Lett å rengjøre
 • Tar opp svært lite plass i sammenbrettet stilling

Dette er en stabil og pålitelig reiseseng i mellomklassen som passer for familier med barn som er ute på veien nå og da. Denne sengen har gode materialvalg, og vi er overbevist om at den vil vare i lang tid fremover.

Vi hadde litt problemer med å pakke ut og sette opp sengen ved første anledning da prosedyren er litt spesiell. Etter en rask titt i manualen løste dette seg imidlertid raskt. Når du forstår hvordan det fungerer er det veldig fort gjort å både sette opp og brette sengen sammen igjen. Når sengen er brettet sammen, tar den svært lite plass, dette er en fordel både i bilen og hvis du har begrensede oppbevaringsområder hjemme. Denne sengen passer best fra babyen er nyfødt til den veier omtrent 15 kg.

Trekket på selve sengen er laget av nylon, noe som gjør smuss lett å tørke av. Trekket kan også tas av for vask, noe som selvfølgelig er en fordel for de fleste barnefamilier.

5. 2Me Basic reiseseng

 • Billig
 • Funksjonell
 • Bag inkludert

Dette er sannsynligvis et av de beste lavprisalternativene vi har testet. Du får mye reiseseng for pengene når du kjøper dette produktet fra 2Me. For bare noen hundrelapper får du en praktisk og funksjonell reiseseng som er lett å bære rundt takket være den medfølgende vesken. I tillegg får du også en madrass som riktignok er tynnere enn med de andre sengene vi har testet her på siden, men som vi likevel mener er god nok for noen netters overnatting. Installasjonen av denne sengen var litt mer komplisert enn mange andre produkter, men hvis du bare leser instruksjonen, er prosedyren tross alt ganske enkel. Når sengen er montert, er det veldig enkelt å brette sidene opp eller ned.

Denne sengen er et godt valg for de som ikke vil bruke en formue på reisesengen. Vi kan anbefale dette produktet til alle som bare reiser litt fra tid til annen. Hvis reisesengen skal brukes ofte, vil vi imidlertid heller gå for et litt dyrere produkt.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com