Den beste sikkerhetsgrinden for barn: Best i test 2024

barnegrind

Å føle at familien er trygg i sitt eget hjem er selvfølgelig et av de mest grunnleggende behovene for at man skal være fornøyd med livet. Når barna er små er det ofte nødvendig med mange tiltak i hjemmet for at man skal være forvisset om at barna er trygge uten å måtte holde øye med dem hvert våkne sekund. I de aller fleste hjem kan en eller flere barnegrinder være svært nyttige for å hindre barn i å kunne ta seg frem seg til steder i hjemmet der det er risiko. For eksempel kan grindene brukes til å lukke dører eller skjerme av farlige gjenstander i hjemmet.

De 4 beste barnegrindene i 2024

Vi har testet en rekke barnegrinder. Nedenfor gjennomgår vi de fem barnegrindene vi liker best akkurat nå. Alle grindene er sikre og svært effektive på sine respektive områder. Vi har valgt grinder i litt forskjellige prisklasser, så klikk gjerne på lenkene lenger nede for og se priser for å avgjøre hvilke av grindene som passer budsjettet ditt.

1. BabyDan Sikkerhetsport Danamic

 • Stabil
 • Lav pris
 • Festes ved trykk

Dette er en veldig bra grind til en overraskende lav pris. Denne grinden føles veldig stabil og sikker når den er på plass. Vi liker at den bare holdes på plass ved hjelp av trykk, derfor trenger man verken å bore eller skru når man fester den. Vi kan heller ikke se at den etterlater noen merker overhodet når den flyttes eller fjernes. En fordel er det også at grinden er praktisk talt umulig for et lite barn å åpne, samtidig som den er veldig enkel å håndtere for oss voksne. Som voksen kan man raskt åpne grinden med én hånd hvis man bare vet hvordan man gjør det. Grinden kan åpnes både innover og utover, noe som selvfølgelig gjør den enkel å bruke uansett hvor den befinner seg i hjemmet. Kan også forlenges ved hjelp av tilbehør man kan kjøpe fra produsenten.

2. Hauck AutoClose N Stopp Spenngrind

 • Smart magnetlås
 • Egnet for trapper
 • Man trenger ikke å bore hull i veggen

Dette er en robust grind som kan åpnes i begge retninger. Denne grinden har en noe unik løsning med en magnetisk lås som går igjen når man lukker grinden. På grinden er det en visuell indikator som viser om grinden er låst eller åpen. Dette er veldig prisverdig, da det bidrar til at man kjenner seg trygg på at grinden er ordentlig låst. Når grinden er åpen, viser indikatoren rødt og når den er låst, viser den grønt.

Denne grinden er enkel å montere og den festes med trykk, noe som betyr at man ikke trenger å bore hull i veggen. Denne grinden er egnet for bruk i for eksempel trapper. Vi setter også pris på at den er lett å åpne selv med én hånd (for oss voksne da, ikke for yngre barn).

3. BabyDan Sikkerhetsgrind Flex

 • Stilren
 • Enkel å bruke
 • Stabil

BabyDans Flexgrinder leveres i flere forskjellige størrelser, men prinsippet er det samme. Disse grindene er svært fleksible og kan stilles ut for å beskytte barnet mot ting som kan skade eller for å skjerme av passasjer og dører. Dette er en veldig stabil grind som aldri svikter, samtidig som prisen er veldig attraktiv i forhold til hva man får for pengene.

Denne porten kan for eksempel brukes til å skjerme av en komfyr, eller for å forhindre at barnet går ut gjennom en bestemt dør. Alle Flex-seriens grinder er veldig enkle å åpne for oss voksne. Man kan faktisk åpne grinden med bare én hånd, noe vi foreldre til små barn setter stpor pris på ettersom vi sjelden har mer enn en en hånd fri …

Dette er en enkel, men stilren grind som gjør jobben sin på en utmerket måte. For en relativt rimelig penge får man en stabil og sikker grind som vil holde lenge fremover.

4. Troll Trappegrind 100 cm

 • Svenskprodusert
 • Nøye testet
 • Stilig grind av bjørk

Dette er en veldig enkel grind i sitt design. Vi setter pris på enkelheten, da det gjør at den er enkel å sette opp og bruke. Troll er noe så unikt som et svenskprodusert produkt til en uslåelig lav pris. Siden porten er designet og produsert av en pålitelig svensk produsent, vet du at du får et produkt som holder et meget høyt sikkerhetsnivå. Når grinden er festet, kjenner man også svært godt at den er veldig stabil og sikker.

Grinden vi testet er laget av nordisk bjørk, og denne modellen synes vi er veldig fin. Fargen er vannbasert for barnets sikkerhet. Både lim og maling er helt giftfrie, noe som føles trygt.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com