Beste leketelt: Best i test 2024

Beste leketelt

Et godt leketelt kan virkelig gi glede og lekenhet til barna. Selvfølgelig er det ikke nødvendig å kjøpe et telt som er laget for formålet, men du kan også bygge et telt sammen med barna fra for eksempel tepper. Imidlertid er hjemmebygde telt litt mer midlertidige i karakter, fordelen med å kjøpe et ekte telt er at det kan gjenskapes enkelt når som helst. Telt som er litt finere kan også legges frem som en permanent del av interiøret.

De 5 beste leketeltene i 2024

Vi har testet et stort antall leketelt for barn. Nedenfor presenterer vi de fem teltene som vi liker best akkurat nå. Vi har forsøkt å velge telt i litt forskjellige prisklasser og design slik at du kan finne noe som passer din egen families behov og lommebok. Teltene vi testet er hovedsakelig beregnet for innendørs bruk, men flere av dem kan også settes ut så lenge du holder dem borte fra regn og vind.

1. Kids Concept Tipi Telt

 • Ryddig
 • Bærekraftig
 • Vaskbart stoff
 • Passer i de fleste hjem

Kids Concept tipi telt er et fint leketelt av litt høyere kvalitet som er så stilig at det kan stå opp hele tiden. Vi anbefaler at du har dette teltet innendørs fordi det fine stoffet lett flekker hvis det er utendørs.

Dette er et romslig telt som inspirerer til lek, men også for koselige øyeblikk. For eksempel kan du dekorere teltet med myke puter og ha det som et lesehjørne. Dette er et kvalitetstelt laget av bomull og støtter laget av furu. Teltet vil vare lenge, og du kan fjerne stoffet og vaske det for å holde det friskt over tid. Det vi liker best med dette teltet er at det passer godt inn i det indre av ethvert moderne hjem, derfor kan du ha det foran mer som en permanent del av møblene.

2. Cloudberry Castle Leketelt Star

 • OK kvalitet
 • Ryddig
 • Lav pris

Dette er et telt som er veldig enkelt å håndtere, det er lett å både sette opp og ta ned. Vi liker foldepinnene som går gjennom teltet og løper jevnt og bøyer seg i den retningen du ønsker.

Dette er et fint telt, det er heller ikke en ulempe at dette teltet kan fås til en veldig billig penger. Stoffet er tilgjengelig i flere farger og har små stjerner i mønsteret. Den fine medfølgende bordlignende vimpelen øker stemningen mye. Du kan heise den lille klutdøren ned over porten hvis du vil gjøre teltet til en koselig liten kryp-in.

3. Leketelt Prinsesseslott

 • Morsomt design
 • Kan brukes inne og ute
 • Lav pris

Dette er et veldig spennende telt for de yngre barna. Med enkle midler kan du gi barna dine mye moro å leke. Som ikke vil ha sitt eget slott, verken i rommet eller ute i hagen. Ifølge produsenten er det mulig å sette ut teltet så lenge det er en fin dag.

Dette er et telt som er av anstendig kvalitet, og som kan kjøpes til en, hvis du spør oss, veldig rimelig pris. Teltets store styrke er den kule designen som virkelig gjør at den skiller seg ut fra mengden. Dette lille slottet har fire porter som alle kan gå inn og ut.

4. Babblarna Leketelt Pop-Up

 • Søtt lite telt for de minste
 • Flyttbart

Dette er et søtt og morsomt lite leketelt for de aller yngste barna. Dette er et veldig slitesterkt og fleksibelt telt som vil vare lenge. Teltet er av pop-up-modellen, som har den store fordelen at den kan løftes opp og flyttes akkurat som den er. Det faktum at du kan flytte teltet så enkelt betyr at du enkelt kan flytte stykket til et nytt sted, dette gjør det også lettere å rengjøre.

5. Pippi langstrømpe leketelt

 • Klassisk design
 • Bestselgende leketelt
 • Mykt stoff
 • Vinduer og dører som kan åpnes

Dette er sannsynligvis det bestselgende leketeltet i Sverige, og det er lett å se hvorfor. Dette teltet gjør det mulig for barna å ha sin egen Villa Villekulla å leke i. Foruten motivet, er den rimelige prisen sannsynligvis en del av suksessen. For relativt billige penger får du et slitesterkt og stabilt leketelt laget av stoff som tåler å bli lekt med. Selv gulvet er dekket med mykt stoff. Teltet kan plasseres både utendørs og innendørs, men det må tas i betraktning at det selvfølgelig er lettere å slite ut i utemiljøet.

Dette er et godt og lett å montere telt som barna elsker. Teltet har en morsom dør som kan lukkes, eller rulles opp hvis du vil ha villaen helt åpen. Selv gardinene i vinduene kan rulles opp eller lukkes.

Et sted for lek og avslapning

Et godt leketelt skal inspirere barn til å leke nye spennende og stimulerende leker. Det finnes en rekke spennende leketelt som gjennom deres utseende kan gi barn inspirasjon i leken. Vi har testet leketelt som ser ut som alt fra romskip til grotter.

Et viktig trekk ved et leketelt kan også være hygge og avslapning. Ved å krype inn i teltet, kan barnet ditt få litt avslapning og en sjanse til å slappe av. Det er noe med teltets fire vegger som gjør at du rett og slett føler deg litt skjermet fra stresset som skjer utenfor.

Ekstra lagringsplass

En fordel med å ha et permanent leketelt på barnerommet, som vi har oppdaget, er at du kan bruke teltet som oppbevaringssted når du raskt vil rydde opp. Litt flere store leker og dingser kan settes inn i teltet hvis vi ønsker en rask løsning for å rydde resten av rommet. Du kan også investere i å la barna få sine kosedyr i teltet. De fleste barn har mange kosedyr, og de kan få et rom til å se ganske rotete ut når de er spredt ut. Ved å samle kosedyrene i teltet blir barnets rom penere, samtidig som du får et veldig koselig kosedyrhjørne inne i teltet ditt.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com