Beste regntøy for barn: Best i test 2024

Barn trenger å være ute og bevege seg, hele året. Derfor må du selvfølgelig ikke la deg hindre av vær og vind. At det regner, bør ikke være et hinder for å slippe barna ut. Selvfølgelig er det viktig å tilpasse barnas klær til været slik at de holder seg både varme og tørre. Når det regner eller er vått på bakken, er det viktig å ta være på den sikre siden og kle barna fra topp til tå. Vi foreldre vet at barn har evnen til å både skitne seg til og bli våte hvis muligheten byr seg. Å fortelle barna dine at de ikke må hoppe i sølepytter kan være ganske ubrukelig noen ganger, du vil heller ikke hemme deres lekenhet eller vilje til å utforske.

Den beste løsningen for å unngå å bekymre deg for at barna blir våte, er rett og slett å skaffe et veldig godt regntøy til dem. Et godt regntøy skal selvfølgelig holde barna tørre. Et godt regntøy skal også være lett å bevege seg i, være trygt og holde seg godt over tid uten å gå i stykker eller miste evnen til å holde vannet unna.

De 5 beste regntøyene for barn i 2024

Vi har testet en rekke regntøy for barn. Nedenfor gjennomgår vi de fem produktene vi liker best akkurat nå. Selv om alle produktene er rimelige, er de hentet fra forskjellige prisklasser. Prisen du må betale er selvfølgelig avhengig av hvor høy kvalitet du vil ha på regntøyet ditt og hvilke ekstra funksjoner du ønsker skal være inkludert. Imidlertid er alle produktene nedenfor veldig gode til å holde både vann og vind unna.

1. Didriksons Boardman Kids Set

 • Helt vanntett med sveisede sømmer
 • Forsterkede knær
 • Høyeste kvalitet og god pris
 • Stilig design

Didriksons lager regntøy av høy kvalitet som holder seg godt over tid og ser stilig ut. Serien kalt Boardman er intet unntak fra Didriksons andre produkter. Boardman er et sett regntøy som holder både vind og vann unna med høyeste effektivitet. Dette regntøyet kommer i en rekke fargekombinasjoner. Takket være dette er det enkelt å velge et sett barnet liker. Uansett hvilken farge du velger, får du et regntøy som har et fint design og er egnet til bruk, uansett om du skal leke utendørs eller om du bare skal et sted.

Dette regntøyet har sveisede sømmer, noe som gjør at fuktigheten ikke kan trenge inn noen steder. På innsiden er det foret i varm og myk fleece. Dette holder barnet varmt selv i de litt kaldere delene av året. Det er også positivt at disse plaggene har reflekser som går rundt hele kroppen. De godt synlige refleksene gjør at du føler deg trygg på at barna er synlige hvis det er trafikk i nærheten.

Kanskje det vi liker best med dette settet er hvor holdbart det faktisk er. Regntøy skal kunne lekes i. Takket være at buksene er forsterket i knærne, vil de holde tritt med mye lek, selv om barna skulle krype rundt på bakken. Dette er et veldig godt og rimelig produkt som, takket være sin gode kvalitet, vil vare lenge!

2. Nordbjørn Skagen foret regntøy

 • Relativt billig
 • God kvalitet
 • Justerbare seler

Dette er et veldig godt regntøy som koster ganske mye mindre enn mange av konkurrentenes produkter. Faktisk, da vi så prisen på dette regntøyet, følte vi oss litt nølende med hvor bra det egentlig kunne være. Etter en tids bruk kan vi konkludere med at vi hadde noen fordommer som ikke stemte angående dette produktet. Dette regntøyet fungerer like bra for å holde barna tørre som mange av de andre produktene vi har testet som koster minst dobbelt så mye. Dette er et godt og stilig regntøy som kan kjøpes i mange forskjellige farger. Vårt valg falt på den stilige mørke nattehimmelen. Vi kan også anbefale at du tar en titt på noen av de stilige mønstrede variantene.

Takket være det faktum at dette plagget har myk fleece på innsiden, er det varmt selv når det er kaldt ute. Heldigvis er det også plass til enda en jakke under i tilfelle det er for kaldt. Settet har mange reflekser på både jakke og bukse, noe som øker sikkerheten når barna er ute og leker. Selve ytterstoffet føles veldig slitesterkt, så vi tror at dette er et produkt du vil kunne bruke i lang tid, helt til barna har vokst fra dem. Sømmene er teipet, men vi føler ingen tendenser som skulle tilsi at de ikke vil holde vann og fuktighet ute.

Buksene i dette settet passer godt, delvis takket være de innebygde selene, men også takket være strikkene langs bunnen. Selv jakken har en god passform og ser stilig ut, både på jenter og gutter.

3. Petite Chérie Amira

 • Fineste mønster og design
 • Både knapper og glidelås
 • Sveisede sømmer

Petite Chérie Atelier har en rekke regntøy, som alle har veldig sjarmerende design. I tillegg til deres fordelaktige utseende, har de også en veldig fin innside, noe som gjør at barna liker å bruke dem. Innsiden av dette settet er dekket av myk polyesterfleece som er snill mot kroppen, men holder også kulden ute. Regntøyet deres har sveisede sømmer som garantert holder regn og fuktighet på utsiden av klærne.

Jakken har både glidelås og trykknapper, noe som bidrar både til det flotte utseendet, men som også føles praktisk da det ikke er noen risiko for at glidelåsen går opp eller setter seg fast noe sted.

Dette er et flott sett som gjør jobben sin, det holder barnet tørt og varmt. Vi elsker virkelig designet til Petite Chérie Atelier-produktene. Både design og mønstre med farger gjør det til en glede å gi barna et regntøy fra denne produsenten.

4. Reima Tihku regntøy

 • Bukse og jakke uten fôr
 • Plass til yttertøy under
 • Oeko-tex-standard
 • Lav pris

Dette er et relativt billig regntøy som imidlertid gjør jobben sin utmerket, det vil si å holde barna helt tørre fra regnet. Dette regntøyet, i motsetning til noen av de andre produktene vi har testet, er helt uten fôr. Derfor kan dette produktet med fordel brukes om sommeren når det kan bli litt for varmt med et altfor tykt fôr i regntøyet. Dette produktet er faktisk også utmerket å bruke om vinteren og høsten takket være at det er god plass til en vanlig jakke inne i regnjakken.

Jakken leveres med en god avtagbar hette. Takket være det faktum at hetten kan rives av, er det trygt når du leker hvis barnet setter hetten fast i noe. Buksene har god passform og sitter veldig godt på plass takket være de elastiske skulderstroppene.

Dette er et veldig godt produkt med sveisede sømmer som holder fuktigheten unna. Plagget er klassifisert i henhold til Oeko-tex-standarden, som garanterer at det er et godt produkt. Et pluss i boken også for de velplasserte refleksene som holder barnet trygt når det begynner å bli mørkt ute.

5. Tretorn Sunshower regntøy

 • God tettsittende elastikk
 • Mye for pengene
 • Fri for PVC

Etter vår mening har dette produktet en veldig god balanse mellom kvalitet og pris. For en relativt billig penge får du et godt regntøy som er både vind- og vanntett. Sømmene i både bukse og jakke er sveiset og dermed helt tette. Dette settet er uten fôr bortsett fra i den myke og varme kragen, som er dekket med fleecemateriale på innsiden. Med tanke på at både bukse og jakke er relativt luftige, er vi ikke bekymret for at du ikke skal kunne bruke varmere yttertøy under regntøyet når det blir kaldere vær ute.

Dette er et godt og relativt billig produkt som er trygt og helt fritt for PVC. Hetten faller lett av hvis barnet skulle sette seg fast et sted. Noe vi liker spesielt godt med dette produktet er den gode tettsittende strikken i både ben og ermer som gjør at den holder seg tett inntil kroppen og hindrer at vannet ikke renner inn på den måten.

Se også vår artikkel om ryggsekker for barn.

Hvilket produkt passer best for barnehagen og skolen?

Å velge det produktet som er aller best for skolen eller barnehagen er ikke en lett oppgave. Svaret er egentlig at det beste produktet er det som er tilpasset dagens forhold best. I de kalde delene av året, for eksempel, må du ha foret regntøy. Om sommeren går det bra med litt tynnere produkter. Det viktigste er selvfølgelig at regntøyet er helt vanntett. I barnehagen eller på skolen leker barn ofte mye utendørs og vil bli utsatt for mye vann når det kommer nedbør. Siden man ikke har tilgang til alle klærne man har hjemme, må man holde seg tørr til det er på tide å bli hentet av mamma eller pappa.

I tillegg til vannmotstanden er ventilasjon den viktigste funksjonen. Mange undervurderer betydningen av regntøy som kan puste. Hvis barna er på skolen og leker med andre barn, er pulsen ofte høy og du blir fort svett. Det er altfor mange eksempler på klær til barn som ikke er tilstrekkelig ventilert. Hvis plagget ikke kan puste, blir barnet raskt fuktig inne i klærne. Dette kan være ubehagelig og til og med forårsake hudproblemer og mer. God kvalitet må få lov til å koste litt, derfor anbefaler vi at du tar en titt videre på noen av de beste valgene vi listet opp i listen ovenfor, disse modellene er alle egnet til å ta ha med til barnehagen eller skolen.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com