Den beste joggevognen: Best i test i 2024

Når man får barn blir det plutselig litt vanskelig å opprettholde treningen slik man kunne før. Det kan være vanskelig å finne tid til å dra til for eksempel treningsstudioet eller fotballtreningen. Jogging er en relativt takknemlig form for trening, da man faktisk kan ha sitt lille barn med seg på turen. Det er imidlertid viktig å ha en god vogn som er ment for formålet. For eksempel kan en vanlig duovogn eller trillevogn være alt annet enn lett å løpe med. For å kunne trene enkelt og trygt, bør man i stedet skaffe seg en såkalt joggevogn som er mer tilpasset formålet.

De 4 beste joggevognene i 2024

Vi har gjennomgått en rekke joggevogner som selges på det svenske markedet. Nedenfor gjennomgår vi de fire vognene vi liker best akkurat nå. Vi har bevisst valgt vogner fra forskjellige prisgrupper, slik at det blir enkelt å finne noen som passer lommeboken din og dine behov. En god joggevogn må være trygg og stabil. Den bør selvfølgelig også gi god komfort til passasjeren, selv om man kjører på ujevnt underlag.

1. Baby Jogger Summit X3 Joggevogn

 • Toppkvalitet for de som ønsker det aller beste
 • Ekstremt midig og lett å håndtere
 • Tar mye last

Dette er en av de beste joggevognene man kan få tak i akkurat nå. Hvis man er forberedt på å betale ekstra for å få en stilig og praktisk førsteklasses vogn av virkelig god kvalitet, kan vi absolutt anbefale Baby Jogger Summit X3. Produsenten har satset på å utvikle en lett vogn som er ekstremt enkel å håndtere og lett å kjøre, samtidig som den føles trygg og stabil.

Denne vognen er utstyrt med et fempunktsbelte som enkelt kan justeres opp til 120 grader, slik at du kan tilpasse den slik at barnet ditt sitter perfekt. Under vognen er det en stor oppbevaringskurv som tåler en belastning på opptil fem kilo. Takket være det faktum at selve vognen er så lett, kan man ha med ganske mye last uten at det føles tungt å løpe eller gå med vognen.

Dette er en veldig praktisk joggevogn som er designet for å gjøre livet som aktiv forelder litt enklere. Vognen er ekstremt enkel både å legge sammen og brette ut. I motsetning til en del andre joggevogner på markedet, trenger man ikke å bruke mange sekunder med Baby Jogger Summit X3 før den er klar til bruk på joggeturen. Denne vognen har tre virkelig solide lufthjul som sikrer at turen går greitt, nesten uansett underlag.

2. Thule Urban Glide 2

 • Futuristisk og superlett
 • Føles veldig sikker
 • Høyeste kvalitet

Som alltid har Thule en vogn som ligger i forkant når det gjelder design. Denne joggevognen ser veldig futuristisk ut, og den er også veldig lett. Selv om vognen veier så lite, føles den fortsatt veldig robust og stabil.

Denne vognen er designet med sikkerhet i tankene. Når man kommer opp i litt høyere hastigheter på joggeturen, føles det åpenbart nødvendig å ha en vogn man stoler 100 prosent på. Vi føler oss helt trygge med denne joggevognen fra Thule når vi er ute og løper. På den ene siden er vognen veldig stabil og enkel å manøvrere, og på den annen side har den en håndbrems på styret som får deg til å føle at du har full kontroll over vognens hastighet i alle situasjoner.

Når vognen brukes til å gå med er forhjulet helt mobilt. Det gjør at man kan vri og dreie vognen akkurat som man vil, knapt uten anstrengelse. Når man vil jogge låser man forhjulet, og på denne måten får vognen en helt stabilt kurs som gjør at det føles veldig trygt, selv om man løper litt raskere.

Setet på denne vognen er justerbart i flere posisjoner. Du kan brette den nesten helt flat slik at barnet kan ligge og sove mens du jogger. Det kan være vanskelig å tro at det er mulig å løpe mens barnet sover, men takket være den kompetente fjæringen er det faktisk mulig å kjøre vognen raskt uten å påvirke passasjerens komfort i særlig grad. Godt gjort, Thule!

Hvis du liker å løpe mye, og vil ha det beste for deg selv og barnet ditt, kan vi virkelig anbefale denne fantastiske joggevognen som er gjennomtenkt ned til minste detalj. Den eneste ulempen ved denne vognen er den relativt høye prisen. Imidlertid får man, når sant skal sies, en helt fantastisk kvalitetsvogn for pengene.

3. Hauck Runner 2 Joggevogn

 • Rimelig
 • Ekstremt dempende lufthjul
 • Stor beskyttelseskalesje med reflekser

Hauck lager vanligvis gode produkter med pressede prislapper. Heldigvis er denne joggevognen ikke noe unntak fra det prinsippet. Her har Hauck utviklet en god joggevogn som vi vil si er veldig billig med tanke på hva man får for pengene. For et beskjedent beløp får man en stabil og solid joggevogn som vil holde til mange herlige løpeturer for deg og barnet ditt.

Denne vognen er utstyrt med luftdekk, noe som faktisk gir en fantastisk bra demping. Uansett hvilket underlag man kjører denne vognen på, sørger de store hjulene for at barnet får en god kjørekomfort uten unødvendig humping. Ifølge produsenten går det utmerket å bruke den off-road.

Også verdt å nevne er den store kalesjen som effektivt beskytter barnet mot alt fra sol og vind til kulde. Det er også ventilasjonskanaler som sørger for at det ikke blir for varmt i vognen. Dette er et produkt med høy komfort både for den lille passasjeren, men også for deg som går eller løper med vognen.

4. Beemoo Sport Kombo Sportsvogn

 • Det beste lavbudsjettvalget!
 • Overraskende kompetent liten vogn
 • God demping med lufthjul

Da vi først så prisen på denne joggevognen fra Beemoo, trodde vi ikke at den ville være mye å ha. Med tanke på at prisen bare er en brøkdel av mange av de andre vognene her på listen vår, hadde vi ikke veldig høye forventninger til dette produktet. Derfor er det spesielt morsomt å rapportere at dette faktisk er en god vogn. Ikke misforstå, den kan absolutt ikke matche vogner som koster fem eller ti ganger så mye. Dette er en vogn som er designet for å være billig, og dermed er den også veldig enkel og har ingen større finesser. Det er imidlertid en vogn som føles stabil og lett å håndtere.

Hvis du ikke jogger daglig er denne vognen helt klart god nok til en løpetur fra tid til annen. Dette er det desidert beste alternativet for de som ønsker å komme så billig unna som mulig. Så vidt vi vet er det ingen annen vogn som er så billig og som fungerer like bra som denne joggevognen fra Beemoo.

Denne vognen har relativt store lufthjul som gir en veldig jevn gange, selv på ujevnt underlag. Den har også et komfortabelt sete som kan brettes helt tilbake til liggende stilling i tilfelle den lille passasjeren trenger å ta seg en lur. En stor fordel med denne vognen er hvor liten den blir når den er felt sammen. Perfekt for lagring i hjem med mangel på plass. Fempunktsbeltet føles stabilt og sikkert, og holder barnet stabilt på plass. Denne vognen er faktisk veldig bra med tanke på hvor utrolig billig den er. Godt gjort Beemoo!

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com