Beste febertermometer for barn: Best i test 2024

Når du har barn, er et godt febertermometer et must. Siden barn ikke har samme evne som oss voksne til å kommunisere når de føler seg syke, er det viktig at foreldrene tar hensyn og også aktivt overvåker barnets temperatur når han eller hun er syk, for å sikre at feberen ikke stiger til farlige nivåer.

Det er i dag en rekke steder på kroppen du kan måle temperaturen på, du kan måle oralt, rektalt, i armfolden, i øret og på pannen. Det er litt forskjellige meninger om hvor det er best å måle, klart påliteligheten kan variere litt avhengig av hvor du måler. Vi synes imidlertid det er viktigst at du velger et produkt som barnet vil akseptere, da det er viktig at du enkelt kan måle gjentatte ganger under utviklingen av feber uten at det blir for plagsomt. For profesjonell informasjon om feber hos barn, ta kontakt med helsesenteret ditt eller besøk FHI sitt nettsted.

De 5 beste febertermometrene for barn i 2024

Vi har testet en rekke febertermometre for barn. Nedenfor gjennomgår vi de fem produktene vi liker best akkurat nå. Vi har valgt litt forskjellige typer målemetoder slik at du kan finne et termometer som du mener passer best for ditt barn.

1. Braun No Touch febertermometer

 • Best i test
 • Helt kontaktløs lesing
 • Nøyaktig og rask
 • Perfekt temperaturkontroll selv når babyen sover
 • Innebygd “nattlys”
 • Kan måle temperatur selv på mat og badevann

Når du har å gjøre med syke barn, vil du åpenbart at alt skal gå så smidig som mulig. Du er motvillig til å forstyrre ditt syke barn ved å ta feberen lenger enn nødvendig. Derfor er dette produktet fra Braun det perfekte verktøyet for å ta temperaturen på en ekstremt rask og smidig måte. Faktisk trenger du ikke engang å berøre babyen for å sjekke gjeldende temperatur. På denne måten kan du holde styr på feberen selv når barnet sover, uten å måtte vekke ham eller henne.

Dette er et febertermometer av absolutt høyeste kvalitet. Produktet koster litt mer enn mange andre modeller vi har sett, men vi synes det er verdt å investere i et virkelig godt instrument som du vet vil vare i det lange løp.

Dette produktet gir raske svært nøyaktige avlesninger. Vi liker også det faktum at temperaturen presenteres i en fargeskala, noe som gjør at du raskt kan tolke resultatet visuelt. Vi liker også at produktet har en innebygd liten lampe som gjør det lettere å lese om natten. Vi ser det faktum at dette termometeret også kan måle temperaturen på andre ting som mat og badevann som noe positivt! Dette instrumentet kan like godt brukes på babyen, småbarn og voksne.

2. Tommee Tippee digitalt øretermometer

 • Presis og smidig
 • Passer for hele familien, alt fra babyen til de voksne
 • Smart historikkfunksjon for å følge utviklingen av feber

Dette er et pålitelig termometer som fungerer for hele familien. Du flytter bare måleren til øret, og så har du en helt riktig temperaturindikasjon etter bare ett sekund. Dette produktet har en så smal tipp at det til og med passer inn i øret til en nyfødt baby! Feberalarmen på termometeret gjør det veldig tydelig når det er barn som har en temperatur som er høyere enn den burde.

Dette produktet leveres med 8 utskiftbare hygieniske beskyttelsestipper som garanterer sikker håndtering hvis noen av brukerne er utsatt for infeksjon. Vi liker også at dette termometeret lagrer historikk for de siste ni målingene, slik at du kan gå tilbake og dobbeltsjekke hvordan feberen utvikler seg.

3. NENO Medic

 • Profesjonell måling
 • Kan brukes i helsevesenet
 • Nøyaktig og direkte
 • Måling ved hjelp av infrarødt lys

Dette er et infrarødt termometer som kan måle barnets temperatur på avstand. Ved å peke den infrarøde leseren mot pannen, kan du raskt og enkelt sjekke temperaturen. Dette produktet er perfekt for de som ønsker å kontinuerlig kunne følge med på utviklingen av barnets feber uten å forstyrre ham eller henne.

Dette er en veldig moderne leser med den aller nyeste teknologien. NENO Medic har blitt tildelt alle sertifiseringer som kreves for at helsevesenet skal ta pasientens temperatur riktig. Dette er et profesjonelt instrument som til og med kan brukes hjemme av de av oss som ønsker nøyaktige resultater.

4. Snuza Pico 2

 • Overvåker temperatur, pust og søvn
 • Flotte funksjoner og statistikk i appen
 • Enkel å bruke

Snuza Pico 2 er et spesielt produkt, men fordi vi liker det så godt, får det være på listen vår. Dette er blant de dyrere febertermometrene vi har testet, men med tanke på alle de forskjellige funksjonene dette produktet kan utføre, er det fortsatt ganske rimelig. Dette er et produkt hovedsakelig for babyer, men selve temperaturmålingen kan brukes selv på eldre barn.

Snuza Pico kan festes til bleiekanten, da overvåker denne lille dingsen alt fra babyens temperatur til pust og søvn. Du kan koble sensoren til smarttelefonen eller nettbrettet for å få alle dataene presentert og også få en alarm når noe er galt. For eksempel kan du stille inn programmet til å varsle om barnets temperatur går over et visst nivå. Selv når barnet blir litt eldre, kan du fortsette å bruke produktet til å overvåke og måle kvaliteten på barnets søvn. Dette er et produkt vi kan anbefale på det varmeste hvis du drar nytte av merverdien. Hvis du bare vil måle temperaturen, vil vi anbefale at du velger et billigere produkt.

5. Kaxholmen digitalt febertermometer

 • Billig, men godt tradisjonelt febertermometer
 • Bøyelig tipp
 • Resultater på 10 sekunder

Hvis du er ute etter et veldig billig, men funksjonelt termometer, anbefaler vi at du tar en nærmere titt på denne modellen fra Kaxholmen. Produktet er veldig enkelt i sitt design, og det er enkelt å bruke det. Du som har brukt et termometer av denne typen, har heller ikke noe problem med å bruke dette intuitivt brukervennlige produktet.

Noe som gjør dette produktet spesielt egnet til bruk for oss småbarnsforeldre er det faktum at tippen er fleksibel. Siden du kan bøye forsiden av febertermometeret ved 45 grader, er det lettere å håndtere det, selv om du har en liten pasient som er litt vanskelig. Det skal også sies at denne lille enheten er imponerende rask, det tar bare 10 sekunder å få et ferdig resultat, noe som gjør ting lettere når det gjelder barn!

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com