Beste babybilstol: Best i test i 2024

baby i babybilstol

Som nybakt forelder er det mye å tenke på og mye som må kjøpes inn. Enkelte ting kjøper man kanskje i farten og oppdager først etterpå at de egentlig var ganske unødvendige. En ting du imidlertid ikke kan spare på er produktene som gjelder ditt barns sikkerhet. Hvis man har bil og den lille babyen skal være med på kjøreturen, trenger man en god babystol. I tillegg til å skaffe et godt produkt må man også sørge for at stolen er riktig montert og at barnet sitter godt i setet. Om vinteren er det for eksempel viktig å huske på at barnet ikke bør ha på seg for tykke klær, da det kan føre til at beltet eller selen ikke strammer like tett som beregnet. Ved montering og bruk er det selvfølgelig alltid viktig å lese nøye gjennom den respektive produsentens instruksjoner for deres spesifikke produkt. Les mer om temaet hos Forbrukerrådet.

De 5 beste babystolene i 2024

Vi har gjennomgått en rekke babystoler tilgjengelig på markedet i dag, og nedenfor har vi listet de alternativene vi liker best akkurat nå. Når du velger babystol kommer selvfølgelig sikkerheten først. I tillegg til at stolen skal være trygg mener vi det er viktig at babystolen er komfortabel for babyen å sitte i, også på litt lengre bilturer. Det er selvfølgelig viktig at den også er praktisk og relativt enkel å montere. Når barnet blir større trenger man selvfølgelig også en god beltepute.

1. BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size Babybilstol

 • Populær og prisvinnende
 • Stilig design
 • Flere smarte sikkerhetsfunksjoner

Dette er den nyeste versjonen av den populære babystolen fra BeSafe. Tidligere modeller har vunnet flere priser og blitt kåret til best-i-test av flere ulike aviser. Vi har ingen grunn til å tro at dette produktet ikke skulle være enda bedre enn sine forgjengere. Dette er en praktisk og veldig fin babystol som føles og ser moderne ut. Babystolen kan enten festes til bilens trepunktsbelte, eller man kan kjøpe en brakett fra produsenten. Setet har tydelige indikatorer som forteller deg når produktet er riktig montert.

Som noen av de andre topprangerte babystolene på markedet, har dette produktet teknologien for å tåle en sidekollisjon så godt som mulig. Denne babystolen er egnet for babyer fra 0 til 12 måneder. Takket være justerbare innstillinger vokser babystolen sammen med babyen slik at babyen alltid sitter perfekt.

2. Britax Römer Primo Babybilstol

 • Ergonomisk riktig med komfortabel sittestilling
 • Kan vokse i den
 • Indikator for riktig montering

Britax lager en rekke rimelige og gode babyprodukter, og denne babystolen bekrefter den regelen. Denne babystolen er relativt billig med tanke på hva man får for pengene. Når det gjelder barns sikkerhet, vil man ikke ta noen sjanser, derfor føles det godt å bruke et produkt fra en kjent og pålitelig produsent. I tillegg til sikkerhetstenkningen har dette produktet også utviklet seg mye med hensyn til ergonomi. Barnet sitter både stabilt og komfortabelt i dette setet. En forskjell man kan legge merke til med dette produktet, sammenlignet med mange av de andre alternativene på markedet, er at barnet sitter litt mer flatt, noe som er mer bekvemt og gjør reisen mer behagelig.

Babystolen er montert enten i bilens trepunktsbelte eller i en base fra Britax, som må kjøpes separat. Det positive med denne babystolen er at den tåler at barnet kan vokser i den. Etter hvert som babyen vokser, kan man heve nakkestøtten gradvis.

3. Axkid Modukid

 • Komfortabelt sete med ventilasjon
 • Enkel installasjon

Dette er en relativt billig babystol som ikke kompromitterer sikkerheten. Noe vi liker med dette produktet er at det er designet med tanke på barnets komfort. Når barnet sitter komfortabelt, blir kjøreturen mer behagelig både for barnet og for oss foreldre. Denne stolen har god ergonomi og dermed en komfortabel sittestilling. Setet har også ventilasjonskanaler som leder bort varme og får barnet til å føle seg svalt. Den leveres også med tre forskjellige avtagbare babyputer.

Takket være at den har tre forskjellige posisjoner for trepunktsbeltet, kan den tilpasses etter hvert som babyen vokser. Dette er ikke den peneste babystolen vi har sett, men den har helt klart sine fordeler. Stolen er enkel å installere og har en indikator som angir når den er riktig montert.

4. Maxi-Cosi CabrioFix

 • Testvinner
 • Enkel å montere
 • Passer til de fleste reisesystemer
 • Livstidsgaranti ved registrering

Dette er en praktisk babysitter som har fått toppkarakter i mange tester, blant annet hos Råd & Rön. Dette produktet er lett og passer til de aller fleste reisesystemer. Stolen kan monteres med bilens sikkerhetsbelte eller flere forskjellige av produsentens baser. Les mer om detaljene hos de respektive butikker før du kjøper. Hvis du registrerer deg hos produsenten umiddelbart etter kjøpet, tilbyr de en livstidsgaranti, noe som selvfølgelig gjør at produktet føles enda mer verdt.

Setet er uvanlig komfortabelt med rikelig med polstring. Det er også utstyrt med god sidebeskyttelse. Andre detaljer som er verdt å nevne er den effektive solbeskyttelsen og innebygd lagringsplass. Dette er en trygg og praktisk babystol som er enkel å installere.

5. Cybex Cloud Z babystol i-Size 0-13 kg

 • Høy kvalitet tvers gjennom
 • Adaptiv nakkestøtte i 11 posisjoner
 • Ekstra beskyttelse ved sidekollisjon

Dette er en god babystol som er godkjent i henhold til sikkerhetsstandarden i-Size. Det som er unikt med dette produktet er hvor fantastisk tilpasningsbar hodestøtten er. Det er mulig å bruke hele 11 posisjoner så det blir perfekt for barnet ditt. Dette gjør babystolen spesielt godt egnet for svært små babyer, da de har underutviklede nakkemuskler og dermed trenger ekstra beskyttelse. Produktet er også designet for å tåle en sidekollisjon ekstra godt.

Denne babystolen koster mye mer enn noen av de andre stolene i listen vår, men du kan egentlig ikke sette noen pris på sikkerhet. Å bruke denne babystolen permanent vil føles veldig trygt, da den er av høy kvalitet og har mange funksjoner. Denne babystolen kan festes med bilens trepunktsbelte, eller hvis du ønsker det med en Cybex isofix-brakett som kjøpes separat.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com