Beste ståbrett: Best i test 2024

Et ståbrett er et utmerket tilbehør til barnevognen som gjør at det litt eldre søskenet kan bli med. Ofte bruker du kanskje ikke ståbrettet så ofte, men hvis barnet blir slitent eller du som forelder har det litt travelt, kan det være en frelser i nød.

Et godt ståbrett er av høy kvalitet slik at det er trygt for barnet å stå på, og slik at det varer like lenge som barnevognen generelt. Et godt ståbrett skal også være enkelt å feste og ha god fjæring slik at barnet får en behagelig og bekymringsløs tur.

De 5 beste ståbrettene i 2024

Vi har undersøkt og testet et stort antall ståbrett. Nedenfor viser vi de fem brettene vi liker best akkurat nå. Vi har forsøkt å inkludere styrer i ulike prisklasser, vi har også tatt med to styrer som har sitteplasser.

1. Bumprider ståbrett med sete

 • Passer til nesten alle vogner
 • Overlegen demping
 • Både til å sitte og stå på

Hvis du er ute etter et sete og ståbrett som passer til nesten alle vogner, trenger du ikke lete lenger. Bumprider Sit Standing Board har et universelt festesystem som lar deg feste til nesten alle barnevogner som er tilgjengelige på markedet, imponert og veldig praktisk.

I tillegg til det ekstremt fleksible systemet for festing, har dette ståbrettet også noen andre viktige fordeler. Dette brettet har en veldig god fjæringsteknologi, som gjør at barnet som står på det kan ha en veldig hyggelig og dempet tur selv ved hull eller humper i veien. Det faktum at dette brettet har så god fjæring gjør turen lettere når du er ute og går med mer enn ett barn.

Brettet er utmerket for både å sitte og stå på. Foran er et justerbart håndtak som er komfortabelt og holde, og som gir stabilitet og sikkerhet til barnet, enten han eller hun står eller sitter. Selve setet er lett å løsne og fjerne.

2. Easy Rider ståbrett med sete

 • Mest komfortable sete
 • Belte
 • Fint håndtak

Easy Rider ståbrett med sete er et kombinert stativ og setebrett med det mest komfortable setet vi har testet. Barnet sitter som en konge eller dronning på reisen. Veien er flott med komfortabel polstring og med en veldig fin ryggstøtte. Setet har til og med et belte slik at barnet kan sitte veldig stabilt og helt trygt i stolen. Noe som ikke gjør dette brettet mindre populært blant det yngre publikum, er det komfortable styret du kan holde fast i, og som lar deg leke at du kjører hele kjøretøyet.

Vi liker at dette setet har støtte selv til sidene. Omsluttende sete betyr at barnet sitter veldig trygt og stabilt på plass, noe som også er fint for denne lille passasjeren.

3. Buggy Board Maxi ståbrett

 • Universell montering
 • Stille
 • God pris

Dette er et relativt billig ståbrett som gjør en god jobb. Dette brettet har god fjæring, som gir stabilitet og gjør turen jevn. Det er også fint at dette brettet er veldig stillegående, vi har testet noen andre brett i samme prisklasse som dessverre lager mye lyd.

Dette er et universelt brett som skal passe med de aller fleste vogner. Braketten er festet til chassisrøret til barnevognen, som må ha en bredde mellom 31 – 54 cm for at den skal passe til denne braketten.

Dette er et godt ståbrett som gjør det mye enklere hvis du har et barn som ikke vil gå ved siden av barnevognen, eller på de tidspunktene du bare har det litt travelt. Stort pluss for den lave prisen.

4. Bumprider ståbrett

 • Passer til nesten alle vogner
 • Lettvekt
 • Svenskutviklet

Bumprider ståbrett er det beste alternativet for de som ønsker et enkelt universelt ståbrett av høyeste kvalitet, men til en god pris. Dette brettet er lite og smidig, noe som gjør det egnet til å bli tatt med på turen. Brettet i seg selv har ikke plass til mye mer enn to meter, men takket være hevede kanter er barnet trygt i sin posisjon.

Dette brettet er egnet for barn mellom 2 og 5 år, og opp til en vekt på 20 kg. Dette er et svenskutviklet ståbrett av høyeste kvalitet. Festet er noe genialt da det kan gjøres for å passe nesten alle vogner som er tilgjengelige på markedet. Det er også verdt å nevne at fjæringen er i toppklasse, barnet ditt vil oppleve en veldig myk og komfortabel reise.

5. Cybex Gazelle S ståbrett

 • Smidig og lett
 • Fungerer også for større barn
 • Godt å ha som back up hvis barnet blir slitent

Dette er et veldig pent og kult lite ståbrett fra den kjente produsenten Cybex. Dette ståbrettet har mange åpenbare fordeler. Takket være det faktum at brettet er så lite og lett, er det mye lettere å ta med enn mange andre modeller vi har sett. At brettet er så kult gjør det også lettere å få barna til å stå på det, selv de litt eldre. Å stå på dette brettet får det til å føles som om du suser sammen på ditt eget lille skateboard.

Til tross for at brettets overflate er relativt begrenset, føles det i det hele tatt veldig stabilt og trygt. Hele den overflaten er belagt med et sklisikkert materiale som gjør at du står støtt på ett sted. Siden produktet er så lite og fleksibelt, kan du bruke det som en reserve i tilfelle barnet ikke har energi til å gå hele veien. Siden styret ikke forstyrrer, er det ikke noe problem å ta det med.

Hvilken stelleveske er best?

Beemoo Double stelleveske er skinnvesken som på generelt prisnivå, funksjon og utseende gjorde det best i testen vår. Hvilken stelleveske som er best, kan imidlertid være veldig individuelt. Det kan for eksempel handle om hvor mye ting du må ha i vesken eller i hvilket miljø den skal brukes. En feil som mange førstegangsforeldre gjør, er å skaffe seg en veske som er altfor liten. Over tid innser du hvor mye du trenger å bære med deg for å gjøre livet lettere. For familier som tilbringer mye tid utendørs, kan det også være viktig å tenke på å få en så værbestandig veske som mulig.

Trenger du en stelleveske?

Selvfølgelig trenger du ikke å investere i en bestemt stelleveske, men vi vil likevel anbefale det fordi den kan gjøre livet mye enklere. Stellevesker tilpasses barnefamiliers behov på en helt annen måte enn vanlige sekker. Som barneforelder må du bære rundt på mange ting. For å raskt finne tingene, må du få dem sortert i forskjellige rom, derfor er en vanlig pose eller veske ikke god nok for de fleste foreldre.

Hva du bør vurdere når du velger en stelleveske?

Siden en stelleveske er noe som brukes daglig de første årene av et barns liv, er det viktig å velge en holdbar og også praktisk veske. Den skal tåle elementene samt å bæres rundt på. Det kan også være fristende å velge en liten veske, men da bør du tenke på hvor mye som trengs når du får barn. I vesken skal det være plass til ting som bleier, våtservietter, mat og drikke med tilhørende tåteflasker. Som småbarnsforelder lærer du også å alltid ta med ting som vann, leker og snacks og mer. Og som om alt dette ikke var nok, vil du også ha plass til dine egne ting hvis du ikke skal bli tvunget til å slepe en annen veske. Derfor oppfordrer vi alle til å kjøpe en så romslig veske som mulig, fordi den blir full raskere enn du kanskje tror.

Hvordan pakke stellevesken?

Nøkkelen til å skape litt orden i det ofte kaotiske livet som småbarnsforelder er å forberede og organisere. Å forberede og organisere er også noe du må gjøre i stellevesken for at det skal bli bra. For å organisere i vesken, må du kanskje ha flere forskjellige poser i vesken. Ting med samme type formål legges i de samme posene. Det gjør også sorteringen mye enklere hvis vesken har et stort antall rom. For eksempel, hvis du skal bytte bleier, er det bra hvis alt du trenger for dette er på samme sted. Det samme hvis det er tid for en matbit, så har du alt relatert til mat og drikke i samme pose.

Forfatter: Malin Johansson, info (at) barnetopplisten.com