Beste elbil for barn: Best i test 2022

Vi har testet en rekke elbiler for barn og valgt ut de fem aller beste alternativene. Nedenfor presenterer vi bilene sammen med gjennomgang.

De 5 beste elbilene for barn i 2022

1. Volvo XC90 Kinetic Elbil

 • Virkelighetsnær
 • Robust
 • God verdi for pengene

På førsteplass kommer Volvo XC90 Kinetic. En av de største styrkene til denne bilen er den lave prisen. Ytelsen til bilen er bare litt dårligere enn biler som koster titusenvis av kroner mer. Hvis du er ute etter et rimelig alternativ, er denne bilen absolutt et av de beste valgene du kan ta. En annen styrke er dens virkelighetsnære og stilige utseende, et must for Volvo-elskere.

Bilen har mp3-inngang som gjør det mulig å spille av barnets (eller mammas eller pappas) favorittsanger under turen. Barnet kan selv kontrollere bilen, som din sønn eller datter absolutt vil elske. Inntil barnet har lært å kjøre på en fornuftig og ansvarlig måte, kan pappa eller mamma opprettholde den ultimate kontrollen ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. Fjernkontrollen kan når som helst frata føreren kontrollen eller stoppe bilen når sikkerheten krever det. Denne bilen har alle detaljer som vekker barneglede i både barn og voksne. Dører og panser kan åpnes, og bilen har lyd og lysfunksjoner. Den eneste ulempen vi har observert med denne bilen er at motoren kan få det litt vanskelig hvis du kjører på ujevn eller urørt plen. Så asfalt anbefales.

2. Vespa

 • Kuleste vespan
 • Populært blant barn
 • Diskrete treningshjul for trygg reise

Dette er ikke en elbil, men noe så frekt som en elektrisk liten vespa. Denne modellen skiller seg virkelig ut blant de andre elbilene, og i tillegg ser det ut til å være elsket av barna. Vi må innrømme at vi voksne også synes at denne lille elektriske mopeden ser veldig deilig ut. Gladnyhet er også at dette produktet ikke bare ser bra ut, det er flott også. Til tross for en relativt lav pris, føles dette lille kjøretøyet veldig solid. Dette kjøretøyet er enkelt å kjøre, selv for de mindre barna. Takket være de bakre treningshjulene så velter ikke denne vespa når du er ute og kjører med det. Dette kjøretøyet kjører rolig og stabilt i opptil 3 km/t. Komplett med batteri, lader og musikkspiller!

3. Lamborghini Aventador

 • Lekreste
 • Overlegent design og detaljnivå
 • Høy kvalitet og sterk motor

Dette er en helt fantastisk elbil som presterer av topp kvalitet. Den eneste ulempen med denne bilen er at du risikerer å skjemme bort barna dine litt for mye. For de som ikke er redd for å gi for fine gaver til barna, er dette et gitt valg. Denne lille elbilen er en kopi av Lamborghini Aventador. Bilens design og utseende i svart og oransje gjør både barna og til og med oss voksne begeistret. Denne bilen har virkelig kvalitet ned til minste detalj. Detaljene er også mange og nøye designet. For eksempel har bilen små vinduer på baksiden slik at du kan se motoren der inne. Lydeffektene bidrar også til følelsen av at det er en ekte liten Lamborghini du kjører. Denne bilen inspirerer virkelig gleden av lek. Bilen har en veldig sterk motor som kjører begge bakhjulene. Dette betyr at tilgjengeligheten er høy uansett hvilken overflate du kjører på. Den eneste detaljen som gjør at vi ikke setter denne bilen øverst på listen vår, er den relativt høye prisen! Hvis du kan forestille deg å betale det, er det imidlertid helt klart det beste kjøpet!

4. BMW X6

 • Mest eksklusive
 • Skinnseter
 • Avansert mediesenter

Dette er den mest eksklusive bilen i testen vår. Kvalitetsfølelsen er den høyeste i denne bilen av alt vi testet. Grunnen til at det ikke tar førsteplassen er den høye prisen. Hvis prisen ikke betyr så mye, eller hvis du bare vil ha det aller beste, anbefaler vi denne elbilen. Denne bilen er akkurat slik pappa eller mamma ønsker å ha sin egen bil. BMW X6 er kul, stilig, har skinnseter og er utstyrt med en sterk motor. Musikkspilleren lar deg lytte til vanlig radio. Du kan også koble SD-minnekort eller USB til spilleren for å lytte til favorittmusikken din.

Dette luksuriøse kjøretøyet er naturtro på så mange måter. Bilen kan både kjøre forover og bakover. Den har et dashbord hvor du kan se hvor mye drivstoff (elektrisitet) som er igjen. Begge dørene kan åpnes og støtdempingen er helt topp.

5. Audi Elektrisk bil

 • Lav pris
 • Kult utseende
 • God lyd

Audi Q8 er den beste billige elbilen vi har testet. Prisen er uslåelig lav med tanke på hva du får for pengene. Hvis du har barn som har mast om å få bil, men hvis du nølte på grunn av kostnadene, kan dette være et tilstrekkelig alternativ. Denne bilen ser veldig kul ut og ligner veldig på rollemodellen. Denne elbilen har tre forskjellige gir, ett for å kjøre bakover og to forskjellige gir for forskjellig hastighet fremover. Akkurat som andre litt dyrere biler, har denne bilen også en mediespiller som kan kobles til via mp3 eller USB. En voksen kan lett overta kontrollen over bilen ved hjelp av en fjernkontroll, i det minste til den unge personen lærer å kjøre.

Denne bilen har det meste du kan be om. Dørene kan åpnes og detaljene er av god kvalitet. Bilen avgir forskjellige lyder som gjør kjøreopplevelsen enda mer naturtro. Det eneste du kan klage på er at motoren er ganske svak, men så lenge du holder deg på flat asfalt, går den som et tog.

Er elbiler for barn trygge?

Bilene som vi anbefaler er helt trygge. Du kan imidlertid aldri helt forsikre deg mot hva barna kommer opp med. Derfor har du som voksen et ansvar for å overvåke barna dine slik at leken ikke blir avsporet. Fordelen med bilene vi anbefaler er at de har fjernkontroller som lar deg som voksen stoppe eller kontrollere bilene hvis det skulle bli nødvendig.

At bilene vil velte når de brukes på flat grunn er ikke sannsynlig. Hastighetene er rett og slett ikke høye nok. Bilene skal imidlertid selvfølgelig ikke kjøres i bratte bakker eller i nærheten av stup eller store høydeforskjeller i nærmiljøet.

Hvor fort går elbiler for barn?

Bilene har litt forskjellige topphastigheter. De fleste bilene kan kjøre i opptil 8 km/t, men det er også noen som kjører litt raskere enn det. Ofte er hastigheten avhengig av bilens elektriske motor, men også barnets vekt. Hvis et litt større barn kommer inn i bilen, kan du legge merke til at hastigheten blir litt lavere. De aller fleste biler på markedet kjører raskt nok til at barna kan synes det er morsomt. Å lete etter ekstra raske biler er sannsynligvis ikke en god idé fordi du med større hastighet utsetter deg for større risiko.

Finnes det naturtro biler for barn?

Mange av produsentene av elbiler for barn gjør en innsats for å gjøre bilene så realistiske som mulig. Dette kan gjøres ved hjelp av simulerte motorlyder, men også ved å gjøre alle detaljene så ekte som mulig. Mange av bilene vi testet har dører og panser som kan åpnes. Alle detaljene tilfører verdi til bilen og gjør dem morsommere å leke med. Det er også vanlig at elbiler lages for å ligne ekte bilmodeller. Kopier av ekte biler er veldig populære blant barna, men også noe som er etterspurt av de voksne.

Forfatter: Anders Hansson, info (at) barnetopplisten.com