Beste sandkasse: Best i test i 2024

Vi har testet en rekke sandkasser. Nedenfor viser vi de fem sandkassene vi liker best akkurat nå. En god sandkasse bør selvfølgelig opprettholde en høy kvalitet, være trygg og tåle å stå ute over tid. Vi synes også det er viktig at sandkassen har et komfortabelt sitteområde rundt selve esken, slik at du ikke trenger å sitte i sanden hele tiden. Vi har prøvd å plukke ut noen sandkasser av forskjellige typer, slik at du kan finne noen som passer hjemme i din egen hage. Selv om prisnivået på sandkassene varierer litt, er alle sandkassene vi har valgt relativt rimelige.

De 5 beste sandkassene i 2024

1. Hörby Bruk Sandkasse + dekke

Sandkasse
 • En klassisk svensk sandkasse
 • Robust og holdbar
 • Sittegruppe langs hele kanten

Dette er en klassisk og pålitelig sekskantet sandkasse fra svenske Hörby Bruk. Dette er det beste valget for de av dere, da vi har en liten mindre standard sandkasse som er robust og holdbar, og som kommer til en rimelig pris. Det er sandkasser som både er dyrere og billigere enn dette, men når det gjelder holdbarhet over tid, kan vi se at denne sandkassen slår de fleste av konkurrentenes alternativer på fingrene.

Denne sandkassen har tykke trykkbehandlede planker som vil beskytte mot slitasje over tiden. I hjørnene er det forsterket plast som ikke blekes av solen. På toppen er det et komfortabelt setebrett som går rundt hele sandkassen. Diameteren er 150 cm.

2. Woodlii sandkasse båt

 • Kult utseende
 • Oppmuntrer til lek
 • Morsomt leketøy selv når du er lei av å grave

Allerede da vi først så denne sandkassen fra Woodlii, var vi veldig positive. Dette er en sandkasse som er veldig populær blant barna, og som, takket være utseendet, virkelig oppmuntrer morsomme leker. Når du blir lei av å sitte og grave i sanden, kan du leke at du er ute og seiler på det store havet. Nemlig er denne sandkassen designet som en båt, komplett med styrebro, ror og flagg.

Dette er en morsom sandkasse med mange detaljer. Prisen er litt høyere enn gjennomsnittet, men takket være utseendet tror vi det er verdt pengene med tanke på hvor mye barna vil ønske å leke i og rundt denne sandkassen.

3. Little Tikes sandkasse med lokk

 • Sjarmerende
 • Moro for de minste
 • Billig

Denne sandkassen er etter vår mening det beste valget for de aller yngste barna. Når du kjøper denne sandkassen, får du en billig, men også sjarmerende sandkasse i solid plast. Fordi sandkassen er så liten, er den lett å transportere eller flytte. Inkludert er et lokk som beskytter sanden mot uvelkomne overraskelser.

Dette er en slitesterk liten plast sandkasse som har en fordelaktig pris.

4. Woodlii sandkasse med stripet tak

 • Lys og innbydende
 • Komfortable trebenker
 • Innebygd solskjerm

Dette er en fin sandkasse med koselig stofftak som beskytter mot solen. Inkludert lage fine trebenker som omgir selve sandkassen. Du kan sitte på benkene, eller ha dem som oppbevaringsrom for lekene når du sitter og leker i selve sandkassen.

Dette er en fin sandkasse som gjør det bra i enhver hage. Det ser ikke så barnslig ut, men det ser mer ut som andre utemøbler. Prisen på denne sandkassen er veldig bra med tanke på hva du får for pengene dine.

5. Step2 Sandkasse N.P Summertime Play Center

 • Fin sandkasse i plast
 • Fine benker og parasoller
 • Lokk inkludert

Dette er en fin sandkasse med brede kanter som flere barn får rom å leke i. Også inkludert er et bord med tilhørende benk og avtagbar parasoll som gir sandkassen et koselig utseende. Dette er en relativt stor sandkasse som kan fylles opp med ca. 90 kg sand. Boksen føles veldig stabil og robust og vil derfor trolig være brukbar i mange år fremover.

Et pluss for det medfølgende lokket som bidrar til å holde smuss og dyr borte fra sandkassen når du ikke bruker den.

Hva slags sand bør man kjøpe til sandkassen?

Sand er ikke inkludert i noen av sandkassene ovenfor, men dette er noe du med fordel kan kjøpe fra en lokal leverandør. Man bør være oppmerksom på det faktum at det ikke bare er å kjøpe sand, men man bør velge en sand som passer til formålet. Ofte markedsføres sanden som et lekeområde eller bare sandkassesand for å signalisere at sanden er egnet for barn å leke med.